lørdag den 24. marts 2012

D. 25 marts er vaffeldag...

I morgen er det vaffeldag som signalerer afslutningen på vinteren. Meget passende når vi nu skifter til sommertid i nat. Jeg håber at få overskud til at kreere en splintrende ny opskrift - men indtil da er her et par ideer til spændende og anderledes vafler som du kan gå i kast med i morgen. Først lidt søde sager:

Labre lakridsvafler og søde vafler med ølandshvede, kardemomme og citron.

Bløde bananvafler med vanilje og chokolade - et godt alternativ til kage.

En rest risengrød kan forvandles til de skønneste klatkagevafler - de kan også laves på en rest havregrød.

Og det er skam ikke kun en rest grød man kan lave vafler af - en rest risotto er også perfekt til formålet.

De passer som hånd i handske som en del af en vegetarisk brunch.

Man kan også lave andre vegetariske måltidsvafler. Her en variant med svampe og grønkål.

Og hvorfor ikke kaste sig ud i at lave en falafel-vaffel? Man bruger meget mindre olie og de får den skønneste stegeskorpe.

De knasende sprøde vafler smager pragtfuldt med en cremet humus på grønne flækærter.

Her har jeg lavet bløde, salte vafler med emmer, grønkål og bacon. De blev serveret med en sennepscreme og ekstra bacon på toppen.

De kolde vafler fungerede også rigtigt fint som en slags 'sandwichbrød' - her lagt sammen med salat, frisk bøffelmozzarella og tomater.

Et lignende stunt lavede jeg også med de her vafler. De er med boghvede og timian - og toppet med flødekysset kål og confiteret and. Først blev de til et solidt måltid. Og resterne fik også lov til at lege brød:

Jeg varmede vaffeljernet godt op og lavede de mest sydige 'toasts' med tomat, sennep og røget ost.

Til sidst et par vafler som slet ikke er vafler:

En omelet med squash lavet i vaffeljernet.

En sprød 'rösti' - kartoffel-vaffel med ost.

LinkOg rosinen i pølseenden: en pivfræk og sprød vaffel lavet af en rest mac'n'cheese.

Så hiv vaffeljernet frem i morgen og lav noget lækkert. Der findes et utal af opskrifter derude. Det er bare med at finde lige den der passer til dine smagsløg og temperament.

Selv fantaserer jeg om at lave en 3 retters menu i vaffeljernet. Til forret en blød boghvedevaffel a'la blinis med cremefraiche og cavi-art. Hovedretten en vegetarisk svampevaffel lavet på den sidste portobello og en mørk chokoladevaffel til dessert. Men det bliver dagsformen der bestemmer om der kommer strøm på vaffeljernet. Kryds lige fingre for lidt overskud!


Skal du bage vafler i morgen?

23 kommentarer:

  1. Niks. Har ikke et vaffeljern. Faktisk kan jeg ikke lide andre vafler end de belgiske med is, som man kan købe på Strøget :-)

    (ja, der er potentiale til at omvende mig - hit me! :-D)

    SvarSlet
    Svar
    1. Vask din mund (eller i det her tilfælde dine finger) med vand og sæbe :-D

      Jeg skal nok få dig omvendt *KLASK* :-D

      Slet
  2. fantastisk inspirende indlæg - jeg ku ha lyst til dem alle! Og skal helt sikkert til at bruge mit vaffeljern meget mere efter de her gode forslag. Måske jeg sku overraske min meditationsgruppe imorgen og tage vaffeljern og dej med og lave friske vafler til dem!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :-)

      God idé - fik du det gjort?

      Slet
  3. Jeg har endnu dine mange vaffelinspirationer på min 'to cook' liste. Tror ikke jeg når det i morgen (har planer om pandekager, men måske ombestemmer jeg mig og laver vafler)
    Jeg er meget imponeret over dit vaffeludvalg :)
    Kh Ann-Christine

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak - er glad for at du kan lide mine forskellige vafler :-D

      Aww, tak

      Kh Malou

      Slet
  4. Mums - ja, efter at have set dit lækre indlæg ! Der er potentiale til mange lækre måltider der.
    Jeg har prøvet at lave risengrød-æbleskiver - det var godt, men har ikke prøvet som vafler.

    SvarSlet
    Svar
    1. Aww, tusind tak :-)

      Orv, det skal jeg også prøve næste gang jeg har en rest grød. Tak for tippet :-D

      Slet
  5. En god reminder, omend jeg synes mit jern er elendigt.
    Må blive om tidligst 3 uger, skal lige hjem igen nemlig :)

    Men nu er sushien krøbet sammen i min mave, og er lækkersulten.

    (Er også til belgiske, men kun lidt, for det er for sødt).

    SvarSlet
    Svar
    1. Fik du så bagt vafler?

      Åhhh, jeg kunne godt spise sushi NU! :-D

      Slet
    2. Nix, har ikke haft et liv efter min ferie, så først nu jeg begynder at være så meget menneske at der er overskud til at lave mad :\ (og en dag i køkkenet koster 1-2 dage på langs, så jeg udvælger nøje)

      Slet
    3. Puha, der lyder drøjt. Men kender det jo alt for godt fra mig selv. ALT skal prioriteres. Håber snart du får lidt flere kræfter på kontoen!

      Slet
  6. Waffels - I love it :)

    Glædelig vaffeldag i morgen.
    Vh. Edith

    SvarSlet
  7. For den da, Malou. Nu er jeg nødt til at investere i et vaffeljern. Har ikke plads i køkkenet. Men men Du giver den rigtig gas med inspiration så man blir nødt til. TAK

    SvarSlet
    Svar
    1. Sorry, det beklager jeg....tror jeg nok :-D

      Aww, tusind tak <3

      Slet
  8. Du er for sej - tror mit næste kælenavn til dig, vil være "Vaffelmoster" -... nå, ikke?! Ej, måske holder jeg mig også bare til Klidmoster. Der er jo trods alt både kik- og kukærter i den der falaffel-vaffel-dims ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. *Bukker* Så vil jeg kalde dig Lakridsdamen :-D

      Hæ hæ, ja -det er der ;-)

      Slet
  9. Charlotte Gissel25. marts 2012 kl. 18.42

    Hold da op! Du er virkelig et kreativ mad talent. Du forstår virkelig at bryde alle de gængse grænser for hvordan man kombinerer mad og hvordan man laver det. Jeg bliver forundret over dig hver gang du laver noget nyt mad. Du er en sand mad kunstner!
    Jeg kommer aldrig op på dit niveau, men det gør ikke noget for jeg nyder at læse din blog. Mange hilsner charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Aww, tusind tak - det er virkelig en kompliment der er til at tage at føle på.

      Jeg er simpelthen så glad for at du du kan lide det jeg laver. Din feedback giver mig virkelig lyst til at fortsætte :-)

      Glad hilsen
      Malou

      Slet
  10. Uhmm igen. Du ved at jeg elsker at la e mad,men hvem pokker kan spise alt det lækkere? Jeg tænker nogle gange på, hvordan pokker du kan soise alle de lækre retter du diskerop med og du hører fra èn som har gjort et stort stykke arbejde med at tabe en trediedel af sin kropsvægt ved at skifte kostvaner og jeg ville ønske at jeg kunne spise alle dine pragtfulde og opfindsomme retter. Stor respekt for din lideskab. Knus Janni

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :-)

      Åh ja, det er også lidt en udfordring at få det spist nogle gange. Men jeg fryser rester der kan fryses - og det andet spiser jeg af til der er spist op. Tit laver jeg små portioner - og så ganger op i opskriften til bloggen.

      Wow, det er vel nok et imponerende vægttab. Godt gået!

      Aww, hvor er du sød.
      Knus

      Slet
  11. Genialt at lave omelet i vaffeljern, det skal jeg prøve!

    Niels

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!