torsdag den 10. november 2011

Sprød vaffel af mac'n'cheese...

"When in doubt - make waffles" - det er blevet mit nye trip i forhold til Stop Spild Af Mad. Når jeg står det med noget der skal varmes, eller laves om, er det jo ret nemt lige at række ud efter vaffeljernet. Igen er det ikke noget jeg selv kan tage æren for. Idéen stammer her fra Waffleizer. Her bliver spørgsmålet Will it waffle? tit stillet. Og ja, det er der forbavsende mange ting der vil.

Ta dah....en knasende sprød vaffel lavet af mac'n'cheese med røget ost.

Kigger man på den færdige mac'n'cheese tænker man ikke ligefrem at det kan laves til vafler.

Men dagen efter når man står med en ret så bastant ting der kan skæres skiver af er det en helt anden sag.

Jeg vippede den ud af fadet og skar en tynd skive af bunden. Det så lovende ud.

Jeg skar to skiver på 1½ cm tykkelse til at lave vafler af. Toppen, med rasp på, spiste jeg kold. Ingen fine fornemmelser der.

Det ligner overfladen på en eller anden fjern planet.

Vejen til succes når man skal lave vafler med smeltet ost: panering. Her den hellige treenighed af mel, æg og panko-rasp. Dan fra Waffleizer måtte mange fejlslagne forsøg igennem for at få det til at virke. Så jeg kunne lære en del fra hans fejltagelser og gå direkte til den metode der virkede. Han kunne dog stadig ikke få hans til at blive en sammenhængende vaffel - men det er vist fordi han bruger et amerikansk jern med større huller til firkantede vafler og fordi han mac'n'cheese er i et for tyndt lag.

Stykkerne blev først dækket grundigt i mel, dyppet i det samen piskede æg og til sidst vendt i rigelige mængder panko-rasp.

Raspen blev klemt godt fast af flere omgange.

Vaffeljernet blev varmet godt op på den højeste indstilling og smurt med rigeligt SMØR. Advarsel: bruge ikke en bagepensel af plastik - den smelter.

Efter 3 minutter var vaflen gylden, knasende og fristende.

Og den var perfekt smeltet og cremet inden i. Hold op en laber snack. Grøn salat til? Nah, den droppede jeg.

Jeg skulle ha' været til Lakridsmiddag ByJohan Bülow på Beta i aften - men helbredet gør knuder og jeg har desværre måtte aflyse. I stedet kommer Max forbi til en bid and. Jeg har jo køleskabet fyldt med confiterede lår, så det er virkelig nemt at lave en hurtig middag med dem.


God Mortens aften til alle der kommer her forbi.7 kommentarer:

 1. Overvejer lidt 1: at lave mac'n'cheese 2: at købe et vaffeljern... Bare for at kunne lave den ret. Det ser så LÆKKERT ud!!!

  SvarSlet
 2. NEJ hvor SER det her godt ud! Malou du har overgået dig selv igen!

  AL respekt!

  Husk at se DR 2 i morgen lørdag kl 20 - det er Temalørdag om madspild med flere kendte kokke (bl.a. Brdr. Price) - og Stop Spild Af Mad.

  KH
  Selina

  SvarSlet
 3. Ej hvor cool! Det ligner en hjerne skåret i skiver, hvor syret!

  SvarSlet
 4. glæder mig til at læse om confit de canard waffelstyle!

  SvarSlet
 5. Skiverne af Mac'n Cheese ligner også en skive hjerne for mig... Men så har du da dit på det tørre, for så bliver man jo klog, når man spiser det?!
  skæg ide ihvertfald...

  SvarSlet
 6. Når man betragter snitfladen, så ligner det altså en hjerne...:o) Hilsen en tro læser/ ms

  SvarSlet
 7. Jeg købte et vaffeljern i går. Det er din skyld. Og din skyld alene!  - vaflerne smagte skønt! Tak. :-D

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...