mandag den 7. november 2011

Lakridsvafler med kirsebærsirup...

I går da jeg bagte vafler med ølandshvede, kardemomme og citron spiste jeg nogle af dem med kirsebær- og lakridssirup. Det gav mig den ide at lave nogle lakridsvafler.

Det var bestemt ikke tosset. De blev spist med den skønne kirsebærsirup fra Selleberg på.

Opskriften på grunddejen kan du finde lige her.

Jeg tog 2 dl fra til at komme rålakridspulver i.

1 stor spsk blev det til.

Det blev pisket ind i dejen, som så fik lov til at stå og trække lidt.

Lakridsen endte med at blive helt opløst og give en lækker lysebrun dej.

Duften fra det varme vaffeljern mens de bagte var henrivende.

De lune vafler blev dryppet med kirsebærsirup og konsumeret i rasende fart. Jeg var helt ked af at jeg ikke havde noget vaniljeis jeg kunne ha' smagt til.

Så nu tænker jeg at man sagtens kan lave grunddejen til andre slags vafler. Det skal testes varianter med chokolade, frugt og krydderier. Det må jeg eksperimentere med hen af vejen. Men det bliver nok ikke lige med det første, for det er jo en ret så fed spise.

Men det betyder ikke at vaffeljernet skal pakkes ind i et skab. Der er stadig nogle ting jeg brænder efter at prøve. Aftensmaden blev aflyst i går, så jeg fik ikke lavet falafel-vaffel alligevel. Det må blive i aften den kommer i spil. Enten den eller en røsti af en art. Nu får vi se hvad der bliver kræfter til.


3 kommentarer:

  1. Jeg skal da love for at det vaffeljern kommer på arbejde. og med god grund, nøj hvor ser det godt ud!

    SvarSlet
  2. For pokker hvor ser de lækre ud de lakridsvafler altså!!! Men lidt is ovenpå Malou - ej men smut da lige en tur i himlen :-)

    SvarSlet
  3. Den lyder rimelig lækkere..

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...