søndag den 6. november 2011

Vaffelsandwich med bøffelmozzarella...

Som del af min Stop Spild Af Mad strategi skal der nogle gange opfindes nye ting. Og i går, til frokost, blev det til denne sandwich. De grove emmer-vafler med grøntkål og bacon fik nemlig lov til at forsøge sig som sandwichbrød.

Det var en pludselig indskydelse og jeg havde ikke rigtig noget pålæg i huset. Men jeg havde en kugle bøffelmozzarella, indkøbt til en pizza, liggende. Den var bestemt ikke ueffent som sandwichfyld.

Vaflerne blev ikke varmet op. Som med spinat kan der være jordbakterier i grønkål som kan danne toksiner. Men jeg lod dem ligge på køkkenbordet i et stykke tid så de ikke var køleskabskolde.

De blev smurt med lidt af sennepscremen og fik et lag hjertesalat.

Jeg skar 2 tykke skiver af mozzarellaen og lagde på sammen med 3 små tomater i skiver.

Det var en god og meget mættende sandwich. Jeg vil eksperimentere videre og udvikle en vaffel som ligefrem er beregnet til sandwich, for det er en rar afveksling med noget andet 'brød'.

I går aftes spiste jeg på [com•fort] igen. Denne gang valgte jeg en Veggie Bean Burger (82 kr).
Jeg havde fået den anbefalet af Lea fra Smagssagen som havde været forbi i sidste uge og fået sådan en.

Den indeholdt en grov kikærtebøf med urter, marokkanske gulerødder, mynte tzatziki og pesto. Der var også tomatskiver og hjemmelavet agurkesalat i. Ikke helt en smagsoplevelse på højde med den Teriyaki Burger jeg fik sidst - men den var bestemt god. Fingrene der her hapser af de lækre fritter tilhører StineStregen (og tak for dem forøvrigt). Vi mødtes for at spise sammen inden DWC bloggerawardshow på Café Jorden, hvor vi begge var nominerede til en pris. Ingen af os vandt dog, men vi fik et par sjove oplevelser ud af det alligevel.

I dag skal jeg slappe af og lege med mit vaffeljern. Max kommer og hjælper med at spise eksperimenterne. Det bliver både til salte og søde sager - blandt andet denne falafel-vaffel.

Jeg lavede en tester til natmad og den blev SÅ god. Til sådan en vaffel er der kun brugt ½ spsk olie til stegning. Men ser den ikke bare sprød og lækker ud?

God søndag til alle der kommer her forbi.


8 kommentarer:

 1. Det er jo nærmest pinligt... Jeg har haft mit vaffeljern i 20 år eller mere, uden at det nogensinde er faldet mig ind, at det kan bruges til andet end de søde vafler med flødeskum og hindbærsyltetøj...

  SvarSlet
 2. Oh. My. God! GodDAMN det er godt det her, Malou! Du har igen overgået dig selv! Det er da en super kreativ udnyttelse af vaflen, som må straks prøvers herhjemme.

  *runs off to the kitchen*

  KH
  Selina

  SvarSlet
 3. Jeg fortryder i den grad nu at vi gav vores vaffeljern væk for flere år siden - måske det skal være den næste anskaffelse til maskinparken? Glæder mig til at se opskriften på falafel-vaflen :-)

  SvarSlet
 4. OK din falafel-vaffel var dråben. Jeg må have mig et vaffeljern når jeg får mit køkken igen.

  SvarSlet
 5. Signe Ulletved Vinther29. januar 2012 kl. 18.40

  De der falavafler lyder altså bare for lækre. Jeg prøvede din falafel-opskrift sidste gang det stod på menuen, og det var bare et hit!

  SvarSlet
 6. Den ser heftig og mættende ud den sandwich, tomat og mozzarella går man aldrig galt i byen med - mums!

  Glæder mig til at høre mere om den der Falavaffel ;)

  SvarSlet
 7. Det er en supergod idé at lave emmer-vafler med grønkål og bacon! Nu fortryder jeg, at mit vaffeljern røg ud for nogle år siden - det er da genialt at lave vafler, der er sunde!
  Varme klem og god søndag til dig, Malou

  SvarSlet
 8. Jeg har lige brugt dit fyld af tomat og ost til nogen spinatvafler jeg har fundet på arla, det var et hit. Vi lavede nogen med laks og peberrodscreme og nogen med skinke/ost, så var der lidt for enhver smag. Vi havde små børn med ved frokostbordet, og de spiste dem også:-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...