søndag den 6. november 2011

Vaffel-omelet med squash...

Alle dagens måltider i dag bliver lavet på vaffeljernet. Jeg er sprængfyldt af idéer der bare skal afprøves i en fart. For når jeg nu har investeret i sådan et aggregat - så skal det også bruges og ikke kun til almindelige vafler. Dagens første eksperiment var denne omelet.

Den fræk lille sag som ville passe godt på ethvert brunchbord.

Da jeg udtænkte opskriften havde jeg kik på lidt broccoli jeg havde til rest, men ændrede mening da jeg spottede den her lille squash.

Den blev vasket, revet groft og vredet fri for så meget væde mine fibro-hænder tillod.

2 æg blev delt og hviderne pisket stive. Blommerne blev rørt sammen med 2 store spsk græsk yoghurt, salt og friskkværnet peber.

Den vredne squash (ca 2 dl) blev vendt i.

Æggehviderne blev vendt forsigtigt i og vaffeljernet tændt.

Jernet blev smurt med lidt SMØR først og halvdelen af omeletmassen kom på. I løbet af ingen tid blev det til en lille gylden omelet.

Der blev revet lidt parmesan ud over den lune omelet og den fik et par cherrytomater i tern på toppen. En virkelig lækker morgenmad på sådan en sløv søndag.

Desværre gik det galt da jeg skulle bage den sidste. Jeg glemte simpelthen af smøre jernet først. Den ødelagte omelet kunne sagtens spilles af og spises - men hele den yderste tynde skorpe sad uhjælpelig fast. Men det var der råd for.

Et par stykker køkkenrulle blev gennemvædet og lagt i det lune jern som så blev lukket sammen. I løbet af 10 minutter var alt det fastbrændte lige til at tørre af.

Nu vil jeg god ud og lave dejen til de næste vafler. Det skal være den søde slags lavet på kærnemælk. De skal gøre godt til en kop the når Max kommer på besøg.


2 kommentarer:

  1. Tak for super lækker inspiration! Fantastisk blog du har dig!
    Tror da vist at jeg skal have fundet mit vaffeljern frem af gemmerne :-)

    SvarSlet
  2. Super lækker ide :-) Måske jeg er nød til at investere i sådan et vaffeljern også.... Jeg elsker omelet og selvfølgelig også vafler og det er jo nogle lækre alternativer du får fremtryllet med dit nye vaffeljern :-)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...