lørdag den 24. december 2011

Rødkål i Römertopf...

I år laver jeg 4 elementer af julemiddagen i min Römertopf: risengrød, rødkål, and og flæskesteg. I går formiddag var det så rødkålen der stod for tur.

Det blev en rigtig lækker kål med godt bid. Ved siden af står den rødkål med lakrids jeg også forsøgte mig med.

I går blev den lidt snydekål - for jeg brugte kun lidt krydderier (2 stjerneanis, 1 Alba kanelstang, 10 nelliker, 1 laurbærblad og en tot timian) + en del af den indkogte lage fra min rødkål med kirsebærsirup. Vil du hellere følge en decideret opskrift, så prøv f.eks den, hjemmelavet julekrydret rødkål, hjemmelavet rødkål eller den rødeste kål - de kan alle laves i stegesoen.

I onsdags havde jeg besøg af Kristian fra Kokkekniven. Han havde en rigtig dejlig gave med til mig fra Santoku - nemlig det her mandolinjern fra Börner. Det er et skræmmende skarp, men meget effektivt lille aggregat.

Jeg lyver ikke: det tog mig under 1 minut at snitte et helt rødkålshoved! Det blev bare flækket i 4 kvarte og kørt på den knivskarpe klinge. *Wuuush* Med en kniv ville det ha' taget en times tid med indlagte pauser.

Og det bedste er at jeg praktisk talt ingen armkræfter skal bruge. Jeg snittede også 2 rødløg i ringe på ingen tid.

Den fugtmættede Römertopf blev fyldt med kål, løg, krydderierne i en spiceball (brug et kaffefilter lukket med snor), et drys salt + peber, timian, 2 dl lagereddike og 2 dl af den indkogte sirup. Låg på og i en kold ovn.

Kålen fik først 1 time på 200°C - fik en omrøring - og så 1 time til på 150°C. Den færdige kål blev sat til afkøling og lagen kogt ind med ½ dl sukker til en sirup. Den sirup tilsætter man lidt af når kålen varmes op + lidt salt.


3 kommentarer:

 1. Jaha, den er bare GOD :-)

  Også rigtig glædelig jul til dig. Hils omkring dig <3

  Knus, (Ma)Lou(ice) :-D

  SvarSlet
 2. Fantastisk - vi har en mandolin magen til - og det duer bare!!!

  Rigtig glædelig jul til dig, Pølse :)

  Knus, Lisa

  SvarSlet
 3. Kommentar slettet: "Ser godt ud, hvor langt tid tog det sammenlagt :) ?".

  Brugerens navn førte ikke til en profil, men til en side hvor man kunne optage forbrugslån. Det er desværre noget der sker ret ofte. Dårlig stil at lægge udgående links hos andre forklædt som kommentarer!

  Beklager Peter A. Tak for kommentaren, men jeg tillader ikke linkspam til reklamesider i mit kommentarfelt!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...