2 lauebærbærblade
20 sorte peberkorn
15 nelliker
10 hel allehånde
2-3 stjerneanis
8 grønne kardemommekapsler
2 'tomme' vaniljestænger
2 kanelstænger (Alba fra Mill & Mortar)
1 lakridsrod
1½ dl kirsebærsirup fra Selleberg
1 dl rørsukker
5 dl æblesaft
1 dl hvidvinseddike
1 dl mørk balsamico
2 dl lagereddike
(Kirsebærsiruppen kan erstattes af en hjemmekogt sirup på ufortyndet kirsebærsaft f.eks Søbygaard + ekstra sukker)
Kålen simrer i lagen med krydderierne til den er sprødmør - eller hvordan du nu foretrækker din. Smag til med salt. 5 minutter før den tages af varmen tilsættes 40 g tørrede kirsebær.
Koncerten var i verdensklasse - Tori Amos er virkelig noget for sig. Skriver mere om det på et andet tidspunkt (måske i en indlæg om selve madpakken), for køreturen i sig selv er en længere fortælling værd.
Nu vil jeg gå ud og komme mit nylavede æblesmør på glas og lave lidt aftensmad. Resten af aftenen kan jeg findes på sofaen. Tjaw!
Den tror jeg at jeg vil lave en variant af imorgen. Har planlagt julemåltidet ned til mindste detalje, så jeg dårligt skal lave noget den 24., og det her er sidste detalje. God jul frøken :-)
SvarSletDu nupper bare ;-)
SvarSletDejligt at høre - jeg har det på samme måde med rødkål. Kan næsten ikke få nok :-D
Den er fra Kunst og Køkkentøj. Lige nu kan du vinde en i min give-away ;-)
SvarSletHaps, den opskrift snupper jeg lige... Er vild med rødkål specielt hjemmelavet. Juleaften er næsten halvdelen af tallerkenen dækket med rødkål..., og sovs :-)
SvarSletHvor er den dog smart den spice-ball. Hvor har du fået den fra?
SvarSletwww.frkmoeller.com
Det lyder lækkert! Du glemte at skrive om den blev ligeså lækker som den lyder��:-)? Hvor meget rødkål brugte du til ovenstående opskrift? Mvh. Laura
SvarSletTusind tak - den blev SÅ lækker :-P
SletSom der står, brugte jeg 2 hele hoveder ;-)