fredag den 23. december 2011

Rødkål med lakrids...

Undskyld, men jeg har rørt en del ved din gamle jul. Nu skulle det altså prøves: kan man lave en rødkål med lakrids? Ja, det kan man!

Det er en meget anderledes smagsoplevelse - men jeg tror den være virkelig god til den fede julemad.

Den er såre simpel at lave og kræver ikke ret mange ingredienser. Her er det et lille rødkålshoved skåret fint, et rødløg i fine ringe, 2 dl eddike, 3 spsk sød lakridssirup, 1½ spsk salt lakridssirup (begge fra Johan Bülow) , friskkværnet sort peber og et laurbærblad.

Kål og løg sauteres i lidt olie til det falder sammen. Eddike, sirup og laurbær tilsættes og kålen simrer under låg ved svag varme i en lille time. Smag til med lidt peber. Ved servering varmes kålen op og tilsættes lidt ekstra af den søde sirup.

Tør du?


2 kommentarer:

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...