For ca 14 dage siden var jeg ude og spise middag i byen. Det blev for 3. gang på Memphis Roadhouse. Denne gang var det sammen med Mette som er blogløs madblogger - hendes medie er nemlig Instagram, Twitter og Facebook.
Dagens snack var jordnødder som vi gnaskede lidt i til en kande øl.
Både Mette og jeg er kendt for at kan tage godt fra - så vi sprang overmodigt ud i at bestille 2 stk For the table: 'Hot Wings' og 'Stuffed Potato Skins'. Oh la la...det var bare nogle labre varme vinger. De var letrøgede, sødlige og med et spicy kick på tungespidsen. Det kom 7 kæmpe vinger (af den slags hvor det inderste led er et helt lille lår) med en bluecheese-dip til. De fyldte kartofler var en sprød, sprød 'skal' med fyld af kartoffel, bacon og ost. Ja tak!
Det lagde en ret så solid bund. Og så kom min hovedret på bordet: Big Fat Steak - 300 g entrecote af græsfodret kvæg fra Omaha.
Æh, billedet er taget med min mobiltelefon - efter jeg havde taget et par bidder og kommet salt på. Glemte det simpelthen først, havde travlt med at hygge mig med Mette. God saftig bøf med tilbehør at gulerødder og perleløg + Mashed potatoes with burned ends, som jeg også fik sidste gang.
Mette postede denne kollage på Instagram af hendes mad. Åh, brisket - det skal jeg altså ha' igen næste gang. Vi måtte give op på hovedretterne og tage dessertmaven i brug til en Cookie Skillet. Du godeste, ignorer endelig den der tosse oppe i hjørnet der gnasker i en Hot Wing. Hæ.
Jeg havde som sædvanlig min lille Stop Spild Af Mad Kasse med i tasken og den blev fyldt op med de 2 vinger vi ikke kunne spise + ca halvdelen af min bøf.
Mette kunne ikke ha' sine rester med hjem, så de tilfaldt mig - og dem fik jeg udleveret i en doggybag. Uh, hvor skal jeg spise godt igen i dag. Og jeg kan med stolthed berette at der inden længe kommer der et officielt Stop Spild Af Mad klistermærke på Memphis Roadhouses goodiebags. Vi skal bare lige ha' de sidste detaljer på plads.
Uh, og en anden totalt fed ting: man kan nu købe de originale Bernadin Mason Jars (i 2 størrelser) på Memphis Roadhouse i kasser af 12 stk (til henholdsvis 225 kr og 275 kr). Så nu skal jeg bare henkoge i stor stil. Det er i den grad også med til at begrænse mit madspild.
fredag den 31. august 2012
onsdag den 29. august 2012
Kartoffelvaffel med skyrcreme og røget laks...
I forgårs blev kartoffelvaflen brugt til en Full English - i går blev den så brugt til en noget lettere anretning som kan bruges til brunch, frokost eller måske sågar som forret.
Her er vaflen serveret kold med 2 slags peberfrugt, edamamebønner, skyrcreme og røget laks. Men parmaskinke, rejer eller en rest koldt kød kunne også ha' været brugt som topping.
Udgangspunktet er en kold kartoffelvaffel. Den tages ud af køleskabet lidt før, den skal helst være stuetemperatur. Det her er mit 7. bidrag til madbloggerkonkurrencen med økologiske kartofler. De øvrige bidrag kan ses her på Facebooksiden Økologiske kartofler.
Der er så dejligt at ha' frosne edamamebønner i fryseren - de kan nemlig blive til en lækker snack på 2 minutter. Bare lige et dyp i kogende vand og så er de klar til at spise med et skud salt og citron. Jeg bruger dem også tit som backup når grøntsagsskuffen er ved at være tom. Her tog jeg en ½ pose og kom i en bøtte og zappede dem i 2 minutter i mikroovnen inden de kom i koldt vand og blev 'smuttet'. Det er nemlig kun de små grønne proteinrige bønner inden i man spiser - skallerne kasseres.
Skyrcremen er hurtig rørt sammen. Det er bare 3 spsk skyr og ½ spsk mayonnaise smagt til med lidt fuldkornssennep, citronsaft + salt og peber. Lidt sjovt at den skyr jeg kunne få der hvor jeg handlede var fra Gram Slot. Det er nemlig der vinderen af kartoffelkonkurrencen vinder et ophold til.
Vaflen fik også selskab af gul og rød peberfrugt i skiver. Lidt af skyrcremen blev lagt på den ene halvdel og de smuttede edamamebønner blev fordelt hen over i en stribe. Og så manglede der kun laksen.
Der havde jeg fundet en pakke i Kvickly med 3 skiver økologisk laks for 29,95 kr.
Det rullede jeg sammen og lavede 3 roser af og lagde ovenpå cremen. En tot dild fuldendte værket. Let og lækkert.
Uh, og så blev jeg nævnt i Aftenshowet i går. Selina Juul fra Stop Spild Af Mad var i studiet sammen med sociolog Emilia van Hauen for at sætte focus på doggybag-kulturen i Danmark - eller manglen på sammen. Det er nemlig kun 2 restaurantkæder der officielt tilbyder doggybags som en del af deres koncept. Hvis du har lyst kan du se klippet lige her.
Og her er den så, min lille fine Stop Spild Af Mad Kasse. Den er kun 4 cm høj, 11 cm bred og 16 cm lang - og kan nemt være i de fleste håndtasker. Den her bøtte har jeg fået fra Kitchen4kids - og den kan fås lige her i 3 forskellige farver for 23 kr.
Den er delt op i 2 rum, så der kan være lidt af hvert i. Jeg havde den f.eks med her på Memphis Roadhouse - hvilket dog ikke havde været nødvendigt, for de tilbyder nemlig en doggybag. God stil! Dagen efter brugte jeg de rester jeg havde taget med hjem til at lave denne salat.
I dag har jeg sendt min ide med en Stop Spild Af Mad Kasse ind som bidrag til FDB's Grønne Idepris.
Bøtte i tasken - hot eller not?
Her er vaflen serveret kold med 2 slags peberfrugt, edamamebønner, skyrcreme og røget laks. Men parmaskinke, rejer eller en rest koldt kød kunne også ha' været brugt som topping.
Udgangspunktet er en kold kartoffelvaffel. Den tages ud af køleskabet lidt før, den skal helst være stuetemperatur. Det her er mit 7. bidrag til madbloggerkonkurrencen med økologiske kartofler. De øvrige bidrag kan ses her på Facebooksiden Økologiske kartofler.
Der er så dejligt at ha' frosne edamamebønner i fryseren - de kan nemlig blive til en lækker snack på 2 minutter. Bare lige et dyp i kogende vand og så er de klar til at spise med et skud salt og citron. Jeg bruger dem også tit som backup når grøntsagsskuffen er ved at være tom. Her tog jeg en ½ pose og kom i en bøtte og zappede dem i 2 minutter i mikroovnen inden de kom i koldt vand og blev 'smuttet'. Det er nemlig kun de små grønne proteinrige bønner inden i man spiser - skallerne kasseres.
Skyrcremen er hurtig rørt sammen. Det er bare 3 spsk skyr og ½ spsk mayonnaise smagt til med lidt fuldkornssennep, citronsaft + salt og peber. Lidt sjovt at den skyr jeg kunne få der hvor jeg handlede var fra Gram Slot. Det er nemlig der vinderen af kartoffelkonkurrencen vinder et ophold til.
Vaflen fik også selskab af gul og rød peberfrugt i skiver. Lidt af skyrcremen blev lagt på den ene halvdel og de smuttede edamamebønner blev fordelt hen over i en stribe. Og så manglede der kun laksen.
Der havde jeg fundet en pakke i Kvickly med 3 skiver økologisk laks for 29,95 kr.
Det rullede jeg sammen og lavede 3 roser af og lagde ovenpå cremen. En tot dild fuldendte værket. Let og lækkert.
---------------------------------------------------------------------
Uh, og så blev jeg nævnt i Aftenshowet i går. Selina Juul fra Stop Spild Af Mad var i studiet sammen med sociolog Emilia van Hauen for at sætte focus på doggybag-kulturen i Danmark - eller manglen på sammen. Det er nemlig kun 2 restaurantkæder der officielt tilbyder doggybags som en del af deres koncept. Hvis du har lyst kan du se klippet lige her.
Og her er den så, min lille fine Stop Spild Af Mad Kasse. Den er kun 4 cm høj, 11 cm bred og 16 cm lang - og kan nemt være i de fleste håndtasker. Den her bøtte har jeg fået fra Kitchen4kids - og den kan fås lige her i 3 forskellige farver for 23 kr.
Den er delt op i 2 rum, så der kan være lidt af hvert i. Jeg havde den f.eks med her på Memphis Roadhouse - hvilket dog ikke havde været nødvendigt, for de tilbyder nemlig en doggybag. God stil! Dagen efter brugte jeg de rester jeg havde taget med hjem til at lave denne salat.
I dag har jeg sendt min ide med en Stop Spild Af Mad Kasse ind som bidrag til FDB's Grønne Idepris.
Bøtte i tasken - hot eller not?
tirsdag den 28. august 2012
'Full English breakfast' med kartoffelvaffel...
I dag byder jeg på en lettere fordansket udgave af en Full English breakfast - og med tilføjelsen af en kartoffelvaffel i stedet for den traditionelle hash brown eller bubble and squeak.
Vaflen er centrum for anretningen der også byder på bakes beans, spejlæg, karamelliserede tomater, ovnbagt serranoskinke (i mangel af bacon), en frankfurter-spiral og stegte champignons.
Det eneste jeg måtte købe ind var en bakke champignons - alt det andet havde jeg allerede på lager.
Der var nemlig stadig kartofler tilbage af de 5 kg jeg fik tilsendt. Og når man som jeg er fortaler for Stop Spild Af Mad skal de jo bruges. Hæ, jeg har ikke spist så mange kartofler på så kort tid siden jeg flyttede hjemmefra. Det her er mit 6. bidrag til madbloggerkonkurrencen med økologiske kartofler. De øvrige bidrag kan ses her på Facebooksiden Økologiske kartofler.
Jeg valgte at lave 2 vafler. 1 til denne anretning - og 1 til en noget lettere brunch-version (den kommer i det næste indlæg). Det er anden gang jeg forsøger mig med at lave vafler af kartofler, så denne gang vidste jeg lige hvordan jeg skulle gribe det an - første gang var nemlig ikke en udelt succes.
Kartoffelvafler 2 stk:
4 store kartofler - ca 350 g i alt
1 lille revet løg
2 æg
¾ dl rasp
1 spsk olivenolie
Salt /peber
SMØR til vaffeljernet
Kartoflerne presses fri for væde. De kan enten knuges i hænderne - eller man kan bruge en ricer.
Kartoflerne røres derefter sammen med løg, olie, æg, rasp + salt og peber. Lad 'dejen' stå og trække lidt på bordet.
I mellemtiden kan de andre ting forberedes. Skinken bages på bagepapir i ovnen på 200°C i 4-5 minutter. Baked beans kommes i en lille gryde eller en egnet bøtte til mikrobølgeovnen. Tomaten skæres over og duppes tør på skærefladen.
Jeg havde ligefrem fået fat på økologiske champignons. Dem tog jeg 8 af og skar i tykke skrå skiver. De blev ristet på en varm pande i lidt olie.
Vaffeljernet blev varmet op og smurt grundigt med SMØR. 'Dejen' blev delt i 2 portioner og bagt til gyldne vafler.
Panden blev varmet op igen og pølse-spiralen stegt sammen med de halve tomater. De bagte bønner fik et zap i mikroen og så var der næsten mad.
Der manglede kun lige et spejlæg og den bagte skinke. Og så var det tid til at finde ketchuppen frem..... øko Heinz naturligvis.
Sådan en omgang kan serveres som f.eks en tømmermændsmorgenmad af de bedre eller et kongemåltid for en brunchforskrækket sulten mand. I går var det dog min aftensmad - i den bedste engelske ånd, for mange pubs serverer nemlig all-day breakfast.
I det næste indlæg kommer så den lettere, sundere og grønnere 'pigeudgave'. Ja ja, det er en smule stereotypt - men det er vel også ok en gang imellem?
Uh, og nu vi snakker om pigeting. På mandag få Århus besøg af den skønne Thea. Hun er kvinden bag det økologiske hud- og hårpleje fra Vølve. Hun kommer til byen med sine hjemmelavede økologiske produkter under armen og giver en mulighed for at teste og dufte til de lækre sager. Jeg er allerede stor fan af hendes hårshampooer og har brugt dem i flere måneder - og mit hår har aldrig haft det bedre! Signe lægger hus til besøget mellem 18-20 og hvis du har lyst til at kigge forbi kan det godt lade sig gøre, for der er plads til 6 mere. Det er dog vigtigt at du tilmelder dig ved at sende mig en mail på klidmoster@gmail.com - så vil du også få oplyst adressen.
Vaflen er centrum for anretningen der også byder på bakes beans, spejlæg, karamelliserede tomater, ovnbagt serranoskinke (i mangel af bacon), en frankfurter-spiral og stegte champignons.
Det eneste jeg måtte købe ind var en bakke champignons - alt det andet havde jeg allerede på lager.
Der var nemlig stadig kartofler tilbage af de 5 kg jeg fik tilsendt. Og når man som jeg er fortaler for Stop Spild Af Mad skal de jo bruges. Hæ, jeg har ikke spist så mange kartofler på så kort tid siden jeg flyttede hjemmefra. Det her er mit 6. bidrag til madbloggerkonkurrencen med økologiske kartofler. De øvrige bidrag kan ses her på Facebooksiden Økologiske kartofler.
Jeg valgte at lave 2 vafler. 1 til denne anretning - og 1 til en noget lettere brunch-version (den kommer i det næste indlæg). Det er anden gang jeg forsøger mig med at lave vafler af kartofler, så denne gang vidste jeg lige hvordan jeg skulle gribe det an - første gang var nemlig ikke en udelt succes.
Kartoffelvafler 2 stk:
4 store kartofler - ca 350 g i alt
1 lille revet løg
2 æg
¾ dl rasp
1 spsk olivenolie
Salt /peber
SMØR til vaffeljernet
Kartoflernes rives på et groft rivejern.
Kartoflerne presses fri for væde. De kan enten knuges i hænderne - eller man kan bruge en ricer.
Kartoflerne røres derefter sammen med løg, olie, æg, rasp + salt og peber. Lad 'dejen' stå og trække lidt på bordet.
I mellemtiden kan de andre ting forberedes. Skinken bages på bagepapir i ovnen på 200°C i 4-5 minutter. Baked beans kommes i en lille gryde eller en egnet bøtte til mikrobølgeovnen. Tomaten skæres over og duppes tør på skærefladen.
Pølsen snittes til en spiral som vist her.
Jeg havde ligefrem fået fat på økologiske champignons. Dem tog jeg 8 af og skar i tykke skrå skiver. De blev ristet på en varm pande i lidt olie.
Vaffeljernet blev varmet op og smurt grundigt med SMØR. 'Dejen' blev delt i 2 portioner og bagt til gyldne vafler.
Panden blev varmet op igen og pølse-spiralen stegt sammen med de halve tomater. De bagte bønner fik et zap i mikroen og så var der næsten mad.
Der manglede kun lige et spejlæg og den bagte skinke. Og så var det tid til at finde ketchuppen frem..... øko Heinz naturligvis.
Ja tak!
Sådan en omgang kan serveres som f.eks en tømmermændsmorgenmad af de bedre eller et kongemåltid for en brunchforskrækket sulten mand. I går var det dog min aftensmad - i den bedste engelske ånd, for mange pubs serverer nemlig all-day breakfast.
I det næste indlæg kommer så den lettere, sundere og grønnere 'pigeudgave'. Ja ja, det er en smule stereotypt - men det er vel også ok en gang imellem?
--------------------------------------------------------------------
Uh, og nu vi snakker om pigeting. På mandag få Århus besøg af den skønne Thea. Hun er kvinden bag det økologiske hud- og hårpleje fra Vølve. Hun kommer til byen med sine hjemmelavede økologiske produkter under armen og giver en mulighed for at teste og dufte til de lækre sager. Jeg er allerede stor fan af hendes hårshampooer og har brugt dem i flere måneder - og mit hår har aldrig haft det bedre! Signe lægger hus til besøget mellem 18-20 og hvis du har lyst til at kigge forbi kan det godt lade sig gøre, for der er plads til 6 mere. Det er dog vigtigt at du tilmelder dig ved at sende mig en mail på klidmoster@gmail.com - så vil du også få oplyst adressen.
Kartoffelsalat med fetadressing + frankfurter-spiral...
Ingen kartoffelkonkurrence uden en kartoffelsalat - så sådan har jeg også lige frembragt til lejligheden. Det store spørgsmål er som altid: med hvid eller olie/eddike dressing?
Her er det blevet til en dressing helt uden hverken mayonnaise og surmælksprodukter - men på basis af fetaost.
Salaten er lavet på 500 g kogte kartofler. Det er mit 5. bidrag til madbloggerkonkurrencen med økologiske kartofler. De øvrige bidrag kan ses her på Facebooksiden Økologiske kartofler.
For at give dem en lidt anden form, end de sædvanlige skiver eller tern, snittede jeg med den groveste dims til min Alligator.
Det er super nemt med kogte kartofler, nettet glider igennem som var det SMØR.
Well, det ligner jo pommesfrites til forveksling.
Jeg snittede også en rød peberfrugt i tern som her.
¼ hoved broccoli blev delt i minibuketter og blev overhældt med kogende vand - og fik lov til at stå 1 minut inden det kom i koldt vand.
For at give lidt pep til dressingen kom jeg en masse frisk basilikum i. Det kan sagtens undlades eller erstattes af f.eks dild, persille, ramsløg eller løvstikke.
'Fetaen' var den her fra Taverna - som jeg drænede og smuldrede 150 g af i et målebæger.
Osten fik følgeskab af basilikum, 1 fed presset hvidløg og et godt squeeze citron. Bamixen blev stukket i og *wroom wroom* 4 sekunder senere var det den lifligste fetacreme. Jeg fortyndede med en smule vand (mælk er dog bedst, men det havde jeg ikke) og smagte til med en smule salt og peber.
Dressingen blev hældt ud over de ventende grøntsager.
Det hele blev vendt godt sammen og fik lov til at trække på køl i en times tid. Kartoflerne skulle lige ha' tid til at suge lidt af den labre dressing i sig.
I mellemtiden begyndte jeg at forberede tilbehøret. Det skulle bare være en super simpel tomatsalat og en frankfurter-spiral. Ja, du læste rigtigt. En spiral lavet af en pølse.
Jeg læste om den her i Politikken for nyligt og faldt pladask for idéen. Det skal bare bruges 3 ting: et langt grillspyd, en skarp kniv og en pølse - her en frankfurter.
Grillspydet føres forsigtigt igennem pølsen på langs - og kniven sættes i samtidig med at pølsen rulles langsomt. Æh, giver det mening?
Det er ikke så nemt at forklare, se hellere her:
Her lavede jeg den så til en ret stor spiral, da det jo var en stor pølse. Spiralen blev stegt sprød i en blanding af olie og SMØR.
Frankfurter-spiralen blev serveret til den færdige kartoffelsalat sammen med lidt tomatskiver med olie/eddike, salt + peber og hakket basilikum.
Det her billede syntes jeg lige skal med. I et forsøg på at lave en udførlig 'how to' tog jeg en masse billeder. Den her pølseende kunne jeg slet ikke stå for. *Fnis*
Det viste sig at jeg slet ikke var færdig med at lege med kartofler alligevel - så jeg har lige lavet et par ekstra ting til konkurrencen. Og ja - jeg har haft gang i vaffeljernet. Mere om det senere...
Her er det blevet til en dressing helt uden hverken mayonnaise og surmælksprodukter - men på basis af fetaost.
Salaten er lavet på 500 g kogte kartofler. Det er mit 5. bidrag til madbloggerkonkurrencen med økologiske kartofler. De øvrige bidrag kan ses her på Facebooksiden Økologiske kartofler.
For at give dem en lidt anden form, end de sædvanlige skiver eller tern, snittede jeg med den groveste dims til min Alligator.
Det er super nemt med kogte kartofler, nettet glider igennem som var det SMØR.
Well, det ligner jo pommesfrites til forveksling.
Jeg snittede også en rød peberfrugt i tern som her.
¼ hoved broccoli blev delt i minibuketter og blev overhældt med kogende vand - og fik lov til at stå 1 minut inden det kom i koldt vand.
For at give lidt pep til dressingen kom jeg en masse frisk basilikum i. Det kan sagtens undlades eller erstattes af f.eks dild, persille, ramsløg eller løvstikke.
'Fetaen' var den her fra Taverna - som jeg drænede og smuldrede 150 g af i et målebæger.
Osten fik følgeskab af basilikum, 1 fed presset hvidløg og et godt squeeze citron. Bamixen blev stukket i og *wroom wroom* 4 sekunder senere var det den lifligste fetacreme. Jeg fortyndede med en smule vand (mælk er dog bedst, men det havde jeg ikke) og smagte til med en smule salt og peber.
Dressingen blev hældt ud over de ventende grøntsager.
Det hele blev vendt godt sammen og fik lov til at trække på køl i en times tid. Kartoflerne skulle lige ha' tid til at suge lidt af den labre dressing i sig.
I mellemtiden begyndte jeg at forberede tilbehøret. Det skulle bare være en super simpel tomatsalat og en frankfurter-spiral. Ja, du læste rigtigt. En spiral lavet af en pølse.
Jeg læste om den her i Politikken for nyligt og faldt pladask for idéen. Det skal bare bruges 3 ting: et langt grillspyd, en skarp kniv og en pølse - her en frankfurter.
Grillspydet føres forsigtigt igennem pølsen på langs - og kniven sættes i samtidig med at pølsen rulles langsomt. Æh, giver det mening?
Det er ikke så nemt at forklare, se hellere her:
Ikke tosset, vel?
Her lavede jeg den så til en ret stor spiral, da det jo var en stor pølse. Spiralen blev stegt sprød i en blanding af olie og SMØR.
Frankfurter-spiralen blev serveret til den færdige kartoffelsalat sammen med lidt tomatskiver med olie/eddike, salt + peber og hakket basilikum.
Det her billede syntes jeg lige skal med. I et forsøg på at lave en udførlig 'how to' tog jeg en masse billeder. Den her pølseende kunne jeg slet ikke stå for. *Fnis*
Det viste sig at jeg slet ikke var færdig med at lege med kartofler alligevel - så jeg har lige lavet et par ekstra ting til konkurrencen. Og ja - jeg har haft gang i vaffeljernet. Mere om det senere...
mandag den 27. august 2012
Stop Spild Af Mad: Brisket-burger...
Ja ja, jeg ved godt jeg skriver meget om det - men Stop Spild Af Mad er altså en vigtig mission for mig. Når vi smider spiselig mad i skraldespanden er det ikke bare naturens ressourcer der spildes - men også vores penge der forsvinder. Og hvorfor dog smide penge i skraldespanden?
Hvis man tør tage sine rester med hjem fra restaurant - så får man jo et gratis ekstra måltid ud af det der ellers var gået til spilde. Well, det kan diskuteres om det er gratis - for man har jo betalt for det. Det er bare desværre de færreste der beder om at få rester med hjem - for doggybagkulturen er jo ikke så udbredt i Danmark endnu. Mange opfatter det som pinligt og et tabu at bede om rester. Hvorfor? Selina Juul sætter i dag sving i debatten om doggybags her i Jyllandsposten - hop ind og vær med.
Det ser helt anderledes ud i USA - og der har vi noget at lære. Der er doggybaggen en inkorporeret del af at spise ude - man bliver automatisk tilbudt af få sine rester med hjem. Med indrykket at den amerikanske BBQ-restaurant Memphis Roadhouse her i Århus har vi nu ikke alene fået pragtfuld mad til byen - vi har også fået doggybags!
Det ser måske ikke ud af så meget, men her er ca 100 g brisket (langtidsstegt og røget oksespidsbryst) som er den perfekte mængde til frokost for 1 person. Det fik jeg med hjem sidst jeg spiste på Memphis Roadhouse.
Jeg lunede kødet i bakken og kom det i en grovbolle med lidt salat under.
Jeg toppede med lidt af min hjemmelavede agurke-relish.
Og så kiggede jeg ned i bakken og så den liflige sauce som det møre brisket havde hygget sig i. Og ved du hvad jeg så gjorde?
Jeg brugte da overbollen til at suge det op med - hver en dråbe.
Og så var der simpelthen den herligste frokost. Tænk at det lækre kød var havnet i en skraldespand hvis jeg ikke ville ha' haft det med hjem??? Det er på tide med en holdningsændring folkens. Lad være med at sætte lighedstegn mellem madaffald og madspild - og anerkend at der er mange gode måltider gemt i rester.
Og nu vil jeg forresten (*pun intended) gå ud og lave endnu en lille frokost af de rester der var til overs fra i går ☺
Gratis frokost: brisket-burger.
Hvis man tør tage sine rester med hjem fra restaurant - så får man jo et gratis ekstra måltid ud af det der ellers var gået til spilde. Well, det kan diskuteres om det er gratis - for man har jo betalt for det. Det er bare desværre de færreste der beder om at få rester med hjem - for doggybagkulturen er jo ikke så udbredt i Danmark endnu. Mange opfatter det som pinligt og et tabu at bede om rester. Hvorfor? Selina Juul sætter i dag sving i debatten om doggybags her i Jyllandsposten - hop ind og vær med.
Det ser helt anderledes ud i USA - og der har vi noget at lære. Der er doggybaggen en inkorporeret del af at spise ude - man bliver automatisk tilbudt af få sine rester med hjem. Med indrykket at den amerikanske BBQ-restaurant Memphis Roadhouse her i Århus har vi nu ikke alene fået pragtfuld mad til byen - vi har også fået doggybags!
Det ser måske ikke ud af så meget, men her er ca 100 g brisket (langtidsstegt og røget oksespidsbryst) som er den perfekte mængde til frokost for 1 person. Det fik jeg med hjem sidst jeg spiste på Memphis Roadhouse.
Jeg lunede kødet i bakken og kom det i en grovbolle med lidt salat under.
Jeg toppede med lidt af min hjemmelavede agurke-relish.
Og så kiggede jeg ned i bakken og så den liflige sauce som det møre brisket havde hygget sig i. Og ved du hvad jeg så gjorde?
Jeg brugte da overbollen til at suge det op med - hver en dråbe.
Og så var der simpelthen den herligste frokost. Tænk at det lækre kød var havnet i en skraldespand hvis jeg ikke ville ha' haft det med hjem??? Det er på tide med en holdningsændring folkens. Lad være med at sætte lighedstegn mellem madaffald og madspild - og anerkend at der er mange gode måltider gemt i rester.
Og nu vil jeg forresten (*pun intended) gå ud og lave endnu en lille frokost af de rester der var til overs fra i går ☺