tirsdag den 28. august 2012

'Full English breakfast' med kartoffelvaffel...

I dag byder jeg på en lettere fordansket udgave af en Full English breakfast - og med tilføjelsen af en kartoffelvaffel i stedet for den traditionelle hash brown eller bubble and squeak.

Vaflen er centrum for anretningen der også byder på bakes beans, spejlæg, karamelliserede tomater, ovnbagt serranoskinke (i mangel af bacon), en frankfurter-spiral og stegte champignons.

Det eneste jeg måtte købe ind var en bakke champignons - alt det andet havde jeg allerede på lager.

Der var nemlig stadig kartofler tilbage af de 5 kg jeg fik tilsendt. Og når man som jeg er fortaler for Stop Spild Af Mad skal de jo bruges. Hæ, jeg har ikke spist så mange kartofler på så kort tid siden jeg flyttede hjemmefra. Det her er mit 6. bidrag til madbloggerkonkurrencen med økologiske kartofler. De øvrige bidrag kan ses her på Facebooksiden Økologiske kartofler.

Jeg valgte at lave 2 vafler. 1 til denne anretning - og 1 til en noget lettere brunch-version (den kommer i det næste indlæg). Det er anden gang jeg forsøger mig med at lave vafler af kartofler, så denne gang vidste jeg lige hvordan jeg skulle gribe det an - første gang var nemlig ikke en udelt succes.

Kartoffelvafler 2 stk:


4 store kartofler - ca 350 g i alt
1 lille revet løg
2 æg
¾ dl rasp
1 spsk olivenolie
Salt /peber
SMØR til vaffeljernet


Kartoflernes rives på et groft rivejern.

Kartoflerne presses fri for væde. De kan enten knuges i hænderne - eller man kan bruge en ricer.

Kartoflerne røres derefter sammen med løg, olie, æg, rasp + salt og peber. Lad 'dejen' stå og trække lidt på bordet.

I mellemtiden kan de andre ting forberedes. Skinken bages på bagepapir i ovnen på 200°C i 4-5 minutter. Baked beans kommes i en lille gryde eller en egnet bøtte til mikrobølgeovnen. Tomaten skæres over og duppes tør på skærefladen.

Pølsen snittes til en spiral som vist her.

Jeg havde ligefrem fået fat på økologiske champignons. Dem tog jeg 8 af og skar i tykke skrå skiver. De blev ristet på en varm pande i lidt olie.

Vaffeljernet blev varmet op og smurt grundigt med SMØR. 'Dejen' blev delt i 2 portioner og bagt til gyldne vafler.

Panden blev varmet op igen og pølse-spiralen stegt sammen med de halve tomater. De bagte bønner fik et zap i mikroen og så var der næsten mad.

Der manglede kun lige et spejlæg og den bagte skinke. Og så var det tid til at finde ketchuppen frem..... øko Heinz naturligvis.

Ja tak!

Sådan en omgang kan serveres som f.eks en tømmermændsmorgenmad af de bedre eller et kongemåltid for en brunchforskrækket sulten mand. I går var det dog min aftensmad - i den bedste engelske ånd, for mange pubs serverer nemlig all-day breakfast.

I det næste indlæg kommer så den lettere, sundere og grønnere 'pigeudgave'. Ja ja, det er en smule stereotypt - men det er vel også ok en gang imellem?

--------------------------------------------------------------------

Uh, og nu vi snakker om pigeting. På mandag få Århus besøg af den skønne Thea. Hun er kvinden bag det økologiske hud- og hårpleje fra Vølve. Hun kommer til byen med sine hjemmelavede økologiske produkter under armen og giver en mulighed for at teste og dufte til de lækre sager. Jeg er allerede stor fan af hendes hårshampooer og har brugt dem i flere måneder - og mit hår har aldrig haft det bedre! Signe lægger hus til besøget mellem 18-20 og hvis du har lyst til at kigge forbi kan det godt lade sig gøre, for der er plads til 6 mere. Det er dog vigtigt at du tilmelder dig ved at sende mig en mail på klidmoster@gmail.com - så vil du også få oplyst adressen.


8 kommentarer:

 1. Igen en ret der ser godt ud... og vil nok 'stjæle' pølseideen, omend gutterne nok skal brokke sig over at jeg 'ødelægger' dem ;) Men da de begge er til MEGET langtidsstegte/grillede må de da blive glade.

  Boede jeg i nærheden af dig, havde jeg helt sikkert kommet uventet forbi med en gave :$ ;) (ved spisetid) ;D

  SvarSlet
  Svar
  1. *Bukker* Tusind tak :-)

   Uh, jeg tror måske endda gutterne vil rose dig - for pølserne får mere stegeskorpe af den her behandling ;-)

   Ha ha, du er da velkommen til at kigge forbi :-D

   Slet
 2. Vaflerne lyder som en god ide til madpakken. Ellers kunne jeg godt finde på at servere det hele til brunch - gerne med min grønkålstartar til ;-)
  UDFORDRING: Du skulle prøve at bruge frisk grønkål - du vil garanteret kunne finde ud af meget spændende, som vi andre kan inspireres af!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) De er altså også ret gode kolde.

   Det lyder lækkert med grønkålstatar til. Mums.

   Prøv lige at skrive 'grønkål' oppe i mit søgefelt til højre - så kan du se løjer og (grøn)langkål ;-D

   Slet
  2. Ups, jamen da, der var jo inspiration til et par dage eller 10!!!

   Slet
 3. Løbet tør for bacon? WTF?

  Eternal love, Lisa

  SvarSlet
 4. Er bare totalt forelsket i den pølse... Det må jeg simpelthen prøve!!!

  SvarSlet
 5. Det ser forrygende lækkert ud - glæder mig også til at se den lettere, sundere og grønnere 'pigeudgave'.
  Varme klem

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...