tirsdag den 21. februar 2012

Vegetarbrunch a'la Stop Spild Af Mad..

Søndag formiddag fik jeg sådan lyst til brunch. Men det kneb lidt med udvalget. Eller det troede jeg i hvert fald. For hvad jeg manglede i pølser og bacon havde jeg så til gengæld i vegetariske rester.

På 20 minutter fik jeg bikset denne anretning sammen i bedste Stop Spild Af Mad stil: svampetærte med bøffelmozzarella, stegt krydret tofu med spejlæg og risottovafler.

Jeg havde en rest risotto på 150 g. Den blandede jeg med 1 æg og ca ½ dl rasp. 'Farsen' fik lov til at stå og trække mens jeg gjorde resten klar.

Hele portionen blev bagt til 1 vaffel i vaffeljernet, som blev grundigt penslet med olie.

Ved servering blev den klippet fra hinanden og drysset med lidt parmesan.

Tofuen var med i ugens Vegetarkasse. Den var med til at lave vegetarburgere af, men det havde jeg ikke lyst til. Den ene blev derfor stegt på panden sammen med et æg.

En lille håndfuld cherrytomater og en stængel bladselleri blev givet til.

Jeg havde en lille rest af svampetærten med bøffelmozzarella som jeg skar ud efter en lille serveringsring.

Den blev varmet i mikrobølgeovnen i 1 minut og lagt på lidt salatblade.

Og så var der simpelthen vegetarbrunch. Det var en MEGET mættende omgang. Kombineret med syndfloden af fastelavnsboller med fløde og fromage, gjorde det aftensmaden helt overflødig.

Rester FTW!

Link

8 kommentarer:

  1. Hvor ser det lækkert og fint ud - håber du nåede at nyde det, mens det var varmt/lunt? Smil. Men jeg er glad for de fine fotos.. God inspiration (endnu engang) fra dig...
    Kh Semiøkolog Trine Lønfeldt

    SvarSlet
  2. smuk smuk anretning med plusset af Stop Spild - du inspirerer bare, gør du!

    SvarSlet
  3. Hvor ser det bare SUPER LÆKKERT ud ;)

    Inspirerende at se, hvad andre får ud af sine rester ;) For mig selv, er der gennem en del år efterhånden.... nærmest gået sport i at bruge rester, og lave nye spændende ting ud af dem :)

    Kh.

    Katja

    SvarSlet
  4. Det er altså ikke godt at kigge hos dig når man er sulten. Hvor lækkert og inspirerende.

    :-) Dorthe

    SvarSlet
  5. Hej Klidmoster
    Det ser bare rigtig lækkert ud. Vi er selv - inspireret af Hugh Fearnley Whittningstall - i gang med at indføre mere vegetar mad, for at passe bedre på naturen. Desuden er det virkelig værd at slå et slag for stop af madspild!
    Venlig hilsen
    Lynne
    http://spisekammer.blogspot.com

    SvarSlet
  6. Jeg bliver altid så inspireret når jeg ser alt det du bruger dit vaffeljern til - ønsker helt jeg havde et også...
    Mon ikke man kan eksperimenterer lidt på sammen måde med en æbleskivepande, jeg tror jeg prøver ;)
    God bedring :)

    SvarSlet
  7. I VERDENSKLASSE! Nam nam og STORT NAM!

    KH
    Selina

    SvarSlet
  8. Det ser rigtig lækkert ud, jeg gad godt bytte pølser og bacon med din version.

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!