søndag den 19. februar 2012

Svampetærte med bøffelmozzarella...

I denne uge har jeg bestilt Vegetarkassen + Svampeposen. Svampene havde jeg på forhånd bestemt skulle bruges til en tærte og en risotto. Tærten først:

Det blev en rigtig fyldig måltidstærte med saft, kraft og ost.....masser af ost.

Svampeposen indeholdt 3 bakker svampe: østershatte, portobello og kejserhatte.

Jeg tog alle østershattene, 2 kejserhatte og en enkelt portobello. Resten blev gemt til risotto.

Halvdelen af østershattene blev revet i strimler med fingrene for at give lidt tekstur til tærten, resten af svampene blev hakket mellemfint. For at tilføre tærten lidt ekstra protein og fylde kom jeg 100 g kogt quinoa i (som jeg havde i fryseren). Et stort løg blev skåret i tynde ringe og en håndfuld nødder hakket groft.

Nødderne blev ristet på en tør pande.

Se lige det her moster af en bøffelmozzarella. Den vejer hele 265 g. Jeg spottede den nede i Il Mercantino i Mejlgade i fredags og måtte bare ha' den med hjem.

Lidt af osten blev skåret i tern og en smule parmesan blev revet. Løgene blev brunet let i olivenolie og sat til side. Alle svampene blev ristet i olivenolie og krydret med 4 fed presset hvidløg, hakket rosmarin, salt og peber.

Svampene blev kølet lidt af og vendt med quinoa og løg.

Og tilsat de 2 slags ost og de hakkede nødder.

4 æg blev pisket sammen med 2,5 dl sødmælksyoghurt + salt og peber. Æggeblandingen blev rørt sammen med fyldet og kom i en forbagt tærtebund.

Resten af osten blev hevet i store stykker og fordelt på toppen. Tærten fik ca 40 minutter på 185°C.

Jeg valgte at tage den ud så noget af osten var gylden og resten smeltet. Den fik lige lov til at stå og sætte sig lidt på køkkenbordet mens jeg lavede en hurtig salat.

Lidt plukket grøn hovedsalat, 4 store cherrytomater i både og en lille bakke klippet daikonkarse blev vendt med lidt olivenolie og æblecidereddike.

Og så var der mad. Jeg spiste 2 stykker af tærten + alt salaten. Resten blev gemt til de følgende dage.

Dagen efter fik jeg den kold til en tidlig frokost.

Og hen på eftermiddagen stak jeg et rundt stykke ud og spiste varmet med en hurtig tomatsalat til. Da jeg nåede aftensmadstid i går var der ikke nok tilbage til et helt måltid, så jeg lavede risotto (med broccoli, svampe og gedeost) i stedet for. Resten af tærten gemte jeg til i dag hvor den blev et element i en vegetarisk brunch.

I aften skal jeg så ha' risotto igen. Jeg tog nemlig halvdelen af risene fra i går da risottoen har næsten færdig. Jeg aner ikke hvad jeg skal komme i af fyld, men jeg kan nok finde et eller andet i skabe og skuffer.


Men nu står den altså først på bagning af vandbakkelsesfastelavnsboller. Sæt i gang!

12 kommentarer:

 1. Glæder mig til at se dine vandbakkelses.fastelavnsboller. Jeg har også bagt dem, og de blev rigtig gode. Fyldte dem med hindbær og flødeskum.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine slog fejl 2 gange - men de smagte pragtfuldt alligevel :-)

   Uhm, hindbær og fløde er GUF :-)

   Slet
 2. Hvor ser det dog lækkert ud! Her i huset er vi glade for tærter - Monsieur er rigtig god til at lave dem, og din opskrift bliver straks printet ud :-)
  Varme klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-) Jeg tror lige det er noget for jer. Den er også rigtig god kold. Varme klem!

   Slet
 3. Kære Malou
  Sikke lækre ting du har fået lavet her i weekenden.
  Jeg får både lyst til risotto, tærte og fastelavnsboller ... hmmm.... og jeg har taget and op af fryseren, det er jeg ikke helt tilfreds med ... ! ;D
  Men fastelavnsboller har jeg i fryseren, så de må op!

  Gigantisk mozarella!!

  Ha' en rigtig dejlig søndag aften.
  Knus Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hanne

   Tak, jeg trængte sådan til at lave noget ekstra lækkert. Æv, and - kan man noget med sådan en? ;-D

   Dejlig ting at ha' i fryseren.

   Ja, er det ikke bare den største du nogensinde har set?

   Tak :-)

   Knus, Malou

   Slet
 4. Hej Klidmoster - har flere gange når jeg har skullet bage pizza overvejet at købe en kugle rigtig bøffelmozarella i stedet for den billigere efterligning. Hver gang har den billige dog vundet, fordi jeg ikke har vist, om den ægte var pengene værd. Så nu spørger jeg dig - kan du smage forskel, når osten er smeltet?

  Kh Laura

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laura.

   Ja, det vil jeg påstå at jeg kan - den er mere fyldig og 'flødet' i smagen. Vandindholdet er også meget mindr end i de billige på komælk - så der kommer ikke så meget ekstra væde ud over det hele. Og kold i capresesalat er den bare helt guddommelig :-)

   Kh Malou

   Slet
 5. Sikke en lækker tærte.
  Og den fromage, du har lavet til fastelavnsbollerne lyder helt fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Umh, du kan tro det var godt fyld til fastelavnsbollerne. Mums :-)

   Slet
 6. Uhm, den ser god ud, den tærte!
  Jeg fortrød, jeg ikke købte en kæmpemozarella. Har tænkt meget på den siden ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, den blev rigtig god :-)

   Det kan jeg godt forstå - den var SÅ laber. Skal helt sikkert forbi og ha' sådan en til en dag. Vil også prøve deres tapas :-)

   Skynd dig ned og køb en ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...