Ja, nemlig - for nu har jeg savlet over den pokkers sandwich fra Ma Poule (stade F9 i Torvehallerne) siden jeg læste om den første gang. Argh, der er som om ALLE andre end mig har været forbi Israls Plads og mæske sig i fedtkogt and - og jeg har været sultedøden nær af misundelse. Som en anden Askepot der ikke er inviteret til ballet har jeg siddet her ovre i Jylland og tænkt: det sikkert bare en dum og kedelig sandwich......og fuldstændig – fuldstændig vidunderlig *suk*.
Ha, så arrangerede jeg da bare mit eget bal. For pludselig kom jeg i tanke om at der lå en ikke mindre end 10 confiterede andelår fra Aarstiderne og blomstrede ude i mit køleskab. De er ellers indkøbt til cassoulet, rillettes og til at gumle på i december - men jeg ofrede hellere end gerne et enkelt til en sandwich.
Ma Poule laver deres med sennep og rucola - men jeg foretrak en lidt tungere vinterversion. Det blev med mine hjemmesyltede drueagurker og kirsebær-rødkålen. Og i stedet for et sprødt flûte brugte jeg en rustik burgerbolle.
Jeg har slet ikke fået blogget om drueagurkerne i år. De er også næsten magen til dem fra sidste år, (opskrift her) men har fået lidt andre krydderier.
Ja, kønt er det ikke. Jeg fjernede den geleterede sky og gemte den i fryseren i en lille bøtte til sauce. Det er GULD - så det burde være strafbart at smide ud.
Det kolde andefedt er også nemt at holde styr på. Det er det kødet skal steges i.
Låret blev hevet i lunser, kød for sig og skind for sig - gæt hvem der sad og skreg som en besat imens?
Andefedtet blev smeltet på en varm pande og de små stykker skind blev stegt knasende sprøde først. Der smeltede også lidt mere fedt af der. Kødet kom derefter på og blev varmet igennem og fik lov til at få lidt stegeskorpe hist og pist. Der blev smagt til med lidt salt.
Som en lille cadeau til originalen smurte jeg bollen med lidt French's sennep (som på trods af navnet ikke er fransk, men amerikansk). Og på et bunddække af hjertesalat blev så den stegte and lagt tilrette.
Et frækt tip: tør panden af med overbollen. Så får man det lækre fedt og de sidste små bidder kød med - og man behøver ikke smøre bollen med dressing eller mayonnaise.
Oven på anden blev der lagt en generøs bunke rødkål og øverst de sprøde 'andesvær'.
Drueagurkerne blev sat på en tandstik og blev sat fast i overbollen. Tro mig når jeg siger at det er den bedste sandwich jeg længe har fået - og så er den endda økologisk. Se, det var et rigtigt eventyr....
Jeg får heldigvis snart mulighed for at komme over og smage den ægte vare. Den 30/11 er jeg nemlig inviteret til et chokoladearrangement på Marriott Copenhagen om aftenen. Det giver mig mulighed for at tage derover tidligt, se min lille ny niece og tømme torvehallerne (note til self: medbring den STORE trolley-kuffert). Måske bliver der endda mulighed for en sushi-date med en lokal madblogger - men nu får vi se hvad det bliver til.
Det er en svær beslutning: luksus sushi eller confiteret and?
Hov-hov, jeg må da være den lokale madblogger... klart vi skal ses og spise noget lækkert. Jeg skriver lige en mail imorgen,
SvarSletkh SS
Oh yes, det er dig :-)
SvarSletGlæder mig meget til at tilbringe en dag sammen med dig. Undskyld jeg har været så langsom til at få skrevet tilbage.
Kh Malou
Kære Nadia
SvarSletTusind tak skal du ha' :-) Den var virkelig god - den syrlige kål er perfekt til den fede and.
Kh Malou
Dit madøre :-D
SvarSletTusind tak skal du ha' :-)
SvarSletTusind tak skal du ha' :-)
SvarSletTak, det var det pureste guf :-)
SvarSletHvor dejligt - jeg glæder mig til at møde dig :-)
Tusind tak Anne <3
SvarSletAwww, hvor er du sød :-)
SvarSletTusind tak, jeg får hele røde kinder nu. Det skulle du altså prøve at smage, det er top nice ;-)
Kære Hanne
SvarSletJaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)
Knus Malou
Hej Lise
SvarSletDet er ikke første gang du spørger mig - og jeg har svaret dig venligt her på din egen blog helt tilbage d. 8/7 http://dytbat.wordpress.com/mit-hjem/
Mvh Malou
*Piv* jeg er ked af at det blev sådan en skuffelse for dig. Håber den næste du får er bedre - eller hjemmelavet ;-)
SvarSletTak skal du ha' :-)
SvarSletOk, det er du ikke den første der siger. Mon ikke ;-)
Kære Malou
SvarSletUden at have smagt Ma Poules ved jeg godt vove at påstå, at jeg foretrækker din version. Det lyder alt for lækkert med rødkål og "hele svineriet".
Kh Nadia
Både og!
SvarSletSådan! Det er vejen frem.
SvarSletDet ser meget lækkert ud.
Mmmmmmm....det lyder bare helt fantastisk godt. Mums med mums på
SvarSlet<3 <3 <3! Malou du er min madheltinde :)
SvarSletÅåh, Malou. Confit de canard - og så som lækker sandwich. Mums! Jeg skal også til chokoladearrangementet :-) Kh Camilla (Himmelske kager)
SvarSletAwww Malou, nu gør du det igen. Tager mad, som jeg ellers altid bare slet ikke har kunnet finde noget sexet ved, og så tilsætter du det lige det der "Klidmoster-twist" så man ALLIGEVEL får lyst til at smage, fordi det ser så lækkert ud. Har aldrig brudt mig om confedt da canal-and, men for s*t*n det ser lækkert ud det der!
SvarSletKære Malou
SvarSletÅhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
Knus Hanne
Goddag med dig *sms* (:
SvarSletTænkte på om vi ikke skulle bytte link da jeg syns din blogger er så spændene smuk og altid noget at byde på (: Håber du går forbi min blog og skriver en lille sød hilsen i min GB så ville jeg være dig rigtig glad (:
Knus Lise
Mmm, det ser virkelig godt ud.
SvarSletVar forbi torvehallerne for nogle uger siden. Man kan godt mærke det er nyt. Synes der mangler markedsstemning.
Var lige forbi det sted hvor de solgte de sandwiches med and, der var kæmpe kø, så væbn dig med tålmodighed hvis du skal have en. Men de så rigtig gode ud, fik desværre ikke købt en. Men mon ikke en af dem ryger ned i min mave på et tidspunkt.
TAK for det tip! Jeg skal da helt sikkert ind og smage i Torvehallerne (ja... Jeg er doven)
SvarSlet