mandag den 24. oktober 2011

Confiteret dansk økologisk and...

Jeg må indrømme at jeg aldrig rigtig har set confiteret and som et convenience-produkt - før nu. Jo, man kunne selvfølgelig få de franske dåser med et par lår i, men de er jo hundedyre og svære at få fat i. Så stor var min glæde da Aarstiderne begynde at forhandle confiterede lår af økologisk and (6 stk for 199 kr).

De lykkelige lår har haft et godt andeliv hos Martin Daasbjerg - danskand.dk - hvor de har levet af græs, kløver og ukrudt. Derefter er de blevet nænsom tilberedt (well, kogt i en anden ands fedt) og vakuumpakket. Jeg stødte første gang på de lækre lår i en måltidskasse - og forelskede mig straks i dem. Det er blevet til en del retter indtil nu:

Lækre sprøde lår med fuldkornspasta og kantareller.

Og en variation med kartoffelpuré tilsat karamelliserede løg og salvie.

Og i forgårs lavede jeg den her sandwich der fik englene til at synge - (den fortjener sit eget indlæg en af dagene).

Det her var faktisk mit første møde med den labre and. Den blev fyret af en dag hvor kræfterne var meget små og der skulle være mad i en fart. En salat af grønne bønner og tomat + en majskolbe med SMØR var super godt tilhør til den sprøde and.

Som du kan se var jeg ikke den eneste der syntes det - Trixie Belle var noget så begejstret . Jeg fik hende dog vippet ned og fortalt med store bogstaver at det var MIN and.

Men helt ærligt: hvem kan sige nej til det her fjæs? Ikke jeg i hvert fald.

Så hun fik selvfølgelig lov til at få et par bidder - eller 20.

Jeg går faktisk og overvejer at droppe den langtidsstegte and til jul og nøjes med et par lår + en lille steg fra Napoleon. Men nu får vi se, man ved aldrig hvad det ender med.

Er du til and eller flæsk juleaften?


26 kommentarer:

 1. Jeg er egentlig til begge dele, men skulle jeg vælge, så er jeg til and. Jeg elsker and!!
  Kærligst Lea

  SvarSlet
 2. Den er fersk i den forstand at en ikke er på dåse og dermed langtidsholdbar. De her kan holde sig i max 12 mdr - det på dåse i 4 år.

  Ha, ja det undrede jeg mig også over. Det kunne være jeg skulle kontakte producenter og spørge hvad de sidste 2% er :-)

  Ellers er du velkommen til at købe dem igennem mig - jeg kan sagtens bestille sådan 6 med til dig hvis du vil? ;-)

  SvarSlet
 3. Det lyder dejligt :-)

  Det overvejede jeg også i år - men det er lidt for tidligt. Måske næste år.

  SvarSlet
 4. Naturligvis :-D

  SvarSlet
 5. Tak, den smagte som den så ud ;-)

  Well, så fedt er det altså ikke - det meste smelter jo fra når det bliver stegt. Jeg syntes ikke de lår fra Aarstiderne er så fede som dem fra dåse dog.

  Katte er bare SÅ forskellige - her er det bestemt heller ikke de samme ting der tigges efter. Trixie er lige inde i en fase nu hvor ALT kød er hendes egendom :-D

  Det lyder lækkert. Jeg spiser sjældent alamande - men lige juleaften klemmer jeg lidt ned :-)

  SvarSlet
 6. Hæ, sådan en dåse kom jeg også lige til at købe ude i Inco. Ups :-)

  Fedt, men godt.....åh, så godt :-D

  Jaha, hun kan noget med sit kattefjæs :-)

  SvarSlet
 7. Sådan! Wow, 2 slags sauce - det må jeg nok sige :-)

  Jeg laver også gerne rosenkål til - det er lækkert med lidt ekstra knas.

  Jeg er ved at lære at elske julen - det går bedre og bedre ;-)

  SvarSlet
 8. Orv, kalkun - det har jeg kun fået en gang til jul. Håber den bliver god i år også så ;-)

  SvarSlet
 9. And er også det bedste jeg ved. Kan det måske være fordi flæskestegen har været stegt for meget?

  SvarSlet
 10. Orv, vildt med hele dynen :-)

  Det lyder som en lækker menu. Uhm, varm rødkålsalat - det skal jeg helt sikkert prøve at lave. Lægger lige hovedet i blød og ser om jeg kan lave en opskrift du kan lide ;-)

  SvarSlet
 11. Det er SÅ godt ;-)

  Mums, det fik vi da jeg var barn. God fornøjelse med gåsen :-)

  SvarSlet
 12. Det er det bare :-)

  Jeg så godt dine lår sidste år (Øh, du ved hvad jeg mener :-D) De så vildt gode ud.

  SvarSlet
 13. Uhm, flæsk OG and - jeg er fan :-)

  Argh, håber du får lavet en god julemiddag på trods af den bette ovn. Tak :-)

  SvarSlet
 14. Nu ved jeg absolut intet om confiteret and. Men jeg undrer mig alligevel lidt over etikken, som du har taget billede af. Der står det er fersk, men er det ikke netop kogt i andefedt, hvordan kan det så være fersk? (Muligvis slår mine fagkundskaber bare ikke til, til at forstå det.)
  Og læser jeg korrekt på etikken når jeg ser at der er 95 % and, 1 % salt og 2 % krydderiblanding? Hvor er de sidste 2 % blevet af?
  Men ud over det lyder det som om jeg skal overveje at købe en kasse ved Aarstiderne snart, bare for at kunne købe de lår :-)

  SvarSlet
 15. I mit banrdomshjem fik vi både and og flæskesteg, og nogen gange blev kødet strakt med medister.

  Nu holder jeg jul ved Enliges jul, og der får vi både and og gris. Selvfølgelig ikke så lækkert som min mor eller mand lavede maden, men ok i den sammenhæng.

  SvarSlet
 16. Særligt sandwichen ser helt vidunderlig ud - mums!

  Umiddelbart vil jeg synes det er for fedt at indtage som et egentlig middagsmåltid, men det er måske bare til jeg prøver det?

  Har vist ikke fået opdraget mine katte ordentlig, i hvert fald ikke gourmet-wise. Den ene tigger yoghurt, is og alskens "bløde" desserter, den anden tigger aldrig, men gnaskede forleden i en stump riskiks jeg tabte på gulvet?!?!

  Dengang min salige Bedstemor stod for julen, fik vi hele pivtøjet: and, flæskesteg OG medister. Jeg er nok til at prøve lidt forskelligt af...én ting der med sikkerhed SKAL være på julebordet, det er risalamanden....mums. (især også for kampens skyld!)

  SvarSlet
 17. Jeg så godt tilbuddet og var stærkt fristet - men så tog jeg til Paris i stedet og købte en 1 kg dåse! :-D

  Nu skal jeg lige lure på, hvornår jeg dog skal få brugt den...

  Confiteret and smager så godt, men da det er ret kalorieholdigt, er det sjældent, vi får det. Gemalen har dog sikret sig en lille dåse, som han kan bruge en af de dage, hvor han skal stå for maden ;-)

  Jeg er helt pjattet med det nederste billede af Trixie Belle - fantastisk ansigtsudtryk :-D

  SvarSlet
 18. Min mor laver det helt vilde hver anden jul, fordi vi alle er hjemme - and, flæskesteg, æbler med gelé, medister og hvad har vi. Mine svigerforældre laver flæskesteg.

  Vi skal for første gang holde jul hjemme og alene, og jeg vil prøve kræfter med en flæskesteg, kartofler, æbler i gelé - og se, om jeg kan lave en ordentlig sovs. Og så vil jeg prøve at lave varm rødkålssalat med appelsiner. Det har jeg smagt engang, og det var fantastisk. Julemad siger ikke mig det helt store, og drengene spiser ikke varmt kød, så hvis jeg skal svinge mig op til at lave flæskesteg, bliver jeg nødt til at finde en opskrift på det der varme rødkålssalat. Jeg spiser ikke rødkål på glas og den slags, så jeg er spændt på, om jeg finder opskriften på lige netop det, jeg kan lide. :-)

  SvarSlet
 19. vi får altid begge dele! Flæskesteg, and og så medisteren som er obligatorisk på julebordet!
  Andesovs og flæskestegssovs!
  Og sukkerkogte æbler med ribsgele i kernehushullet!
  Brunede og hvide, og to forskellige slags rødkål, en traditionel og en ovnbagt...
  og nogle gange lidt glaserede rosenål også...
  Ogogogogogggg....

  Jeg elsker jul... og jeg glæder mig!

  SvarSlet
 20. Vi får kalkun juleaften, og så plejer vi også at få min morfars hjemmelavede medisterpølse, som smager så englene synger, mager, krydderet og bare guf, det er godt nok nok et kæmpe afsavn nu han ikke er blandt os mere.. I år skal jeg holde jul med svigerfamilien, og der står menuen også på kalkun.. Jeg har et år fået flæskesteg og medister til jul, det var ved min farmor og farfar, det var bare forkert, det er alt for hverdags agtig..

  SvarSlet
 21. And, helt bestemt and. Men det er nok fordi vi altid har fået en kedelig flæskesteg, og det er jeg godt nok ikke meget til.

  SvarSlet
 22. vibeke klinge-christensen29. januar 2012 kl. 18.41

  Jeg må snart smage det der confiteret and. Det ser såååå lækkert ud. Vi får gås jule aften. Meget meget lækkert :-)

  SvarSlet
 23. Confiteret and er gudespise!
  Hos mine forældre har vi altid fået and, så den tradition er jeg fortsat med, men i mandens familie er man også vant til flæskesteg og måske en medisterpølse.
  Sidste år serverede vi udelukkende confiterede lår for min familie, og jeg tror det var en succes - det var i hvert fald fantastisk i min bog :-)
  I år skal vi være hos mine forældre - men jeg tager stadig nogle lår med hjem, for jeg tror ikke helt det bliver jul uden confit fremover...

  SvarSlet
 24. Katrine Emma J Moeller29. januar 2012 kl. 18.41

  Flæskesteg...og and. Vi har altid fået begge dele. Men jeg har det bedst med at der som minimum er flæskesteg. Men lækkert sprødstegt andebryst er jo bare mums. I år bliver det flæskesteg. Jeg har kun en dum lille miniovn nu, men snart køber vi en ordentlig en. Man bruger (heller) ikke rigtig ovn i det her land...suk. Har set confiteret and her, så det skal jeg da prøve at lave til en pige julefrokost jeg planlægger. Godt indlæg :)

  www.frkmoeller.com

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...