onsdag den 4. januar 2012

Chicken Fried Porkchop...

Chicken fried. Man kan høre det på ordet ikke? Noget lækkert som er tilberedt på samme måde som det amerikanske sydstatskøkkens flagskib fried chicken. Som oftest er det et stykke oksekød af tvivlsom beskaffenhed man laver til chicken fried steak, CFS - men det kan også laves, som her, med svinekød til CFP.

Gylden, knasende sprød og fuldkommen uimodståelig. Her har jeg udsat et par økologiske svinekoteletter for den amerikanske behandling og serveret dem med braiseret grønkål, mos og sauce som det hører sig til 'over there'.

Jeg har nemlig haft sådan lyst til amerikansk mad på det sidste. Har lige set hele sæson 2 af Man v. Food. Der rejser værten rundt i hele USA og smager på de vildeste fastfood lækkerier. Han tager desuden i mod div udfordringer med at spise ultrastærk mad eller portioner af en uhyrlig størrelse. Amerikanere er bindegale!

Der var de her 2 små grissebasser med i ugens Verdenskasse. De vejede 250 g tilsammen. *Shyyyyysh* I må ikke sladre og sige til Napoleon at jeg spiser andre grise end ham.

Når et stegeemne skal tilberedes på den måde skal det være få fladt som muligt. Ellers bliver paneringen alt for mørk inden kødet er stegt færdigt i midten. Kødet blev derfor duppet tørt med køkkenrulle, lagt på en frysepose - og dækket af endnu en.

Med kagerullen fik de så nogle velafrettede slag til de var blevet ca dobbelt så store i grundareal.

For at få optimal sprødhed valgte jeg en trippel-panering: mel + æg + rasp. 4 spsk mel blev blandet med ½ spsk røget paprika, 1 tsk stærk paprika, ½ spsk hvidløgspulver, 1 tsk salt og lidt friskkværnet peber. Det er ikke helt salt nok, så salt kødet lidt ekstra inden det vendes i melet.

Til raspblandingen rev jeg først en håndfuld parmesan på det helt fine rivejern. Det blev derefter blandet sammen med 2 håndfulde panko-rasp, knust let mellem fingrene.

Et æg blev pisket sammen og så var det bare med at få knald på panden. Jeg varmede 1 dl rapsolie op og tilsatte ca 25 g SMØR - for smagens skyld. Grissebasserne blev omhyggeligt pudret, dyppet og vendt inden de forsigtigt blev overført til deres varme grease-pitt. Her fik de lov til at ligge til undersiden var gyldenbrun inden de blev vendt. De bør kun vendes en gang af hensyn til paneringen.

De færdigstegte CFP's blev lagt på lidt køkkenrulle til afdrypning mens jeg lavede resten. Kartoffelmosen skulle ha' være hjemmelavet, men kræfterne slap pludselig op.

Så jeg greb ud efter den nemme, og i det her tilfælle, autentiske løsning. Det er købt her hos DiaLife i sin tid, men de fører det ikke længere fast. Hmm, måske skulle man skrive til dem og spørge om de ville tage et par æsker hjem - det er det eneste instant mos jeg nogensinde har smagt som jeg kan lide. Lige et tip: det er bla hos DiaLife man kan købe French's sennep. Kig under de amerikanske specialiteter.

Mosen laves i mikrobølgeovnen på 2 minutter. Lige dele kartoffelflager og vand + en sjat mælk, en klat SMØR og lidt salt. Her er den dog lavet på bouillon i stedet på vand, for jeg havde lidt tilbage fra grønkålen. Saucen var rædslen fra 1. nytårsdag tilsat lidt ekstra balsamico.

Og så var der simpelthen mad. Det var virkelig lækkert - men jeg kunne slet ikke spise det hele. Jeg spiste alt kålen, det meste af grisen og en smule af resten. Og der er rigeligt tilbage til i aften også.

Alt den der fedtforskrækkelse og askese januar udløser bider overhovedet ikke på mig. Spis 300 g grøntsager 2 gange om dagen og tænk dig lidt om - så er der også plads til sådan en sprød basse som den her. Se lige på den - du vil jo gerne ikke? *lokke lokke*

Under den sprøde panering var der den saftigste møreste gris. Oh la la.....

Nu vil jeg gå ud og tænde oven. For der er bacon der skal kandiseres og overtrækkes med chokolade. Det har jeg haft planer om at lave lige siden jeg lavede ahornis med bacon - men er aldrig kommet videre med projektet. Og nu har jeg så endelig noget bacon i overskud.....det ser jeg som et tegn.

Som det kan ses i venstre sidebar og i bunden af hvert indlæg forsøger jeg mig nu med Google AdSense. Jeg har længe haft en meget kritisk tilgang til reklamer på blogs og lavet lange for/i mod lister. Men den skilling det vil kunne give kan bidrage til driften af bloggen på en positiv måde. Da det jo er læserne der er med til at udløse den indtjening, er det jo også rimeligt at det kommer direkte tilbage. Der kan nu indkøbes flere gode ting til give-aways + forsendelse. Jeg har en plan om at sende flere sjove smagsprøver ud og den slags koster også penge. Der går lige et par dage inden det kører som det skal og jeg kan få lov til at vælge de reklamer jeg gerne vil ha' på - og blokere dem jeg ikke vil vise. Selv om jeg 'sælger ud' skal det helst passe lidt til min øko-stil - så ulødige produkter og slankekure bliver no go. Desuden har jeg lavet en aftale med en webshop der sælger det fedeste køkkenudstyr. Jeg har fået lov til at teste og anmelde nogle af deres produkter. De får derfor en fast reklameplads i venstre side også.

Beklager hvis det støder nogen med reklame og samarbejdspartnere. Jeg ved det er det er et hot topic i blogland. Mange mener det er usmageligt at man vil tjene penge på sin blog - og flere har fået med grovfilen af samme grund. Ja, det er en hobby - ja, det er af egen interesse, men det er mange timers arbejde med at lave mad, tage billeder og skrive tekst. Som førtidspensionist, uden mulighed for at gøre karriere indenfor mit fag, er det med til at give min hverdag en masse indhold og livskvalitet - og det koster både kræfter og penge at blogge. Reklamerne vil gøre nogle ting mulige her på bloggen uden at jeg selv skal sætte ekstra penge til. Bryder du dig ikke om reklamerne - så ignorer dem - det øvrige indhold vil på ingen måde ændre sig.8 kommentarer:

 1. Hej Malou! Tror din blog synes jeg er tyk :(

  "Fjern fedtet på maven
  Sæt gang i dit stofskifte i dag Drop slankekurene, bestil Nuvoryn!
  www.nuvoryn-dk.com/"

  "Tab 10 kilo på 12 uger
  Slank med garanti! Få gave. Start nu.
  SlankeDoktor.dk"

  Osv... :( Hul i det, forsætter med at savle over din øffer!

  SvarSlet
 2. Der er ingen reklame der skal holde mig fra at besøge din blog. Du inspirerer og gør mig glad med dine lækre opskrifter og billeder. Samtidig lader du os titte med i dit liv, og jeg bliver nødt til at sige(skrive) det her, selvom det bliver noget så corny: Du er en af mine real-life heltinder. Jeg er fuld af beundring over den måde du håndterer dit lod i livet på. Jeg respekterer dig, og det hårde arbejde du udfører med den her blog. og derfor er jeg også fuldstændig med på, at du smækker nogen reklamer op. Ingen problemer. Kram på dig Malou!

  SvarSlet
 3. Hellere skabe sig et navn før man forsøger med reklamer, end at starte sin blog op med tonsvis af reklamer før man har nogen faste læsere.

  ...Derved undgår du at gøre som min bedre halvdel, der fra starten valgte at have masser af reklamer på sin blog. Desværre er det - i mine øjne ihvertfald - med til at man mister interessen, selvom han skriver rigtig godt og laver nogle fede posts.

  De der reklamer kan placeres både godt og skidt, og han har vist ikke valgt helt klogt. Så er det jo godt jeg kan øse af min erfaring og ekspertise efter 2 års blogning og hjælpe ham lidt, hi hi ;-)

  Jeg har totalt respekt for de valg du har truffet med økologi og alt det der, for det gør faktisk en forskel, det har jeg da selv set i DR2's Fedt, Fup og Flæskesteg *G*

  SvarSlet
 4. Puha, det var virkelig også en svær beslutning. Og det er heller ikke sikkert de får lov at blive. Glæder mig meget til selv at kunne vælge til og fra - for de der slankekure kan jeg da slet ikke forlige mig med :-)

  Ja, jeg har skabt mig lidt et navn - og der er faktisk en af grundende til at jeg har haft svært ved at træffe beslutningen. Jeg er nemlig bange for at folk vil føle at jeg forsøger at lukrere på det navn. Det er jo ikke derfor jeg sætte reklamer på, men for at kunne give noget retur til læserene uden selv at skulle til lommerne. Råvarerne til opskrifterne er jo en kæmpe udgift, men sådan har jeg jo valgt at leve og spise. Men det ville være fedt at kunne lave en give-away med en lækker ting eller god kogebog ind i mellem.

  Aww, det er sødt sagt af dig. Jeg er glad for at du syntes det er spændende ting jeg laver.

  Ha ha, det kan jeg godt forstå ;-)

  SvarSlet
 5. Der skal mere end et par reklamer, især hvis du har mulighed for at fravælge de mest underlige, til at holde mig væk fra din blog.

  Det er din skyld, ja det er ;-p (dig og Sif) at jeg tør kaste mig ud i visse køkkeneksperimenter, har lært at lave is og karameller, har glædet min kasein-intollerante nabo med lækkerier osv...

  Så der skal som sagt mere end et par reklamer til at skræmme mig, faktisk ville manglen på blogindlæg og trussler om lukning af siden være værre.

  SvarSlet
 6. Kære Malou.
  Reklamer - tja, man kan jo bare lade være at kigge på dem. Selvfølgelig var de fleste nok helst fri for dem, men omvendt har jeg fuld forståelse for, at du vælger at få lidt balance i økonomien, og det er da så uendelig meget mere sympatisk end at lave en donations-/tiggerknap.
  Jeg har så stor fornøjelse af at følge din blog, og det må være endog meget dyrt at fremstille alle de fantastiske lækkerier. Jeg ville ønske, at jeg selv var i stand til at holde fanen lige så højt mht. kvalitet og variation, men en gang imellem får du da prikket lidt til mig, så jeg går på jagt efter de lidt mere specielle ingredienser (fx har du ansvaret for, at der er indført røde linser og full grain sennep i min madlavning - små skridt, ja jeg ved det, men tak alligevel for det :-))
  Der skal langt mere end lidt reklamer ude i venstre spalte til at kurere mig for flere daglige tjek af bloggen.
  Mange hilsener
  Belinda

  SvarSlet
 7. Interessant at du tager reklamer ind. Jeg er selv imod reklamer på min blog, men jeg skal ikke afvise, at jeg en dag kommer til at skifte mening. Min kærestes blog har fx også reklamer.
  Når det endelig skal være, er det da rart at man kan vælge reklamer ud og det ikke bare er revl og krat, der kommer...

  Jeg tror de fleste kan forstå argumentet - for selvom du ikke har en jobkarriere, har du da skabt dig lidt af et navn i blogland også. Så er det vel en nobel sag, at vi er med til at støtte dine spændende eksperimenter i køkkenet ;-)
  (Men jeg klikker altså ikke på dem med slankekurene.... :P)

  SvarSlet
 8. Hvor ser det dog lækkert ud, Malou!
  Jeg synes, det er er nogle kloge overvejelser, du har gjort om reklamer på din blog - du fortjener bestemt lidt indtjening på dine skønne indlæg om mad. Jeg har selv fået henvendelser om blandt andet reklame for poker, og det kunne jeg aldrig drømme om at reklamere for. Varme klem!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...