tirsdag den 3. januar 2012

Braiseret grønkål m/ løg, bacon & æble...

Jeg elsker når der er en pose frisk grønkål med fra Aarstiderne. Denne gang ville jeg gerne prøve at lave noget helt andet end jeg ellers plejer - så jeg gik på inspirationsjagt på nettet. Der stødte jeg på denne braiserede kål som jeg gav mit eget twist.

Det blev knaldgodt hvis jeg selv skal sige det. Og det inspirerede mig til at lave hele aftensmåltidet a'la amerikansk sydstats diner.

Opskriften her er kun til 1 person, der var nemlig kun 150 g grønkål (rengjort og ribbet vægt) at gøre godt med. Du kan sagtens bruge det fra frost hvis du ikke kan få fat i det friske.

150 g grønkål
1 medium æble
1 mellem løg
2 skiver bacon
4 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
2 dl bouillon - her Herbamare.
Agavesirup
Æblecidereddike
Friskkværnet peber


Grønkålen skylles meget grundigt og ribbes inden den hakkes groft. Løget skæres i tynde både og hvidløgsfeddene i tynde skiver. Æblet skæres i små tern og baconen ditto.

I en opvarmet gryde sauteres løg, hvidløg og bacon uden at tage farve. Baconen skal ikke være sprød her, den skal blot bidrage med sin røgede smag. Tilsæt kålen og lad den falde lidt sammen. Hæld bouillon ved og læg låg på gryde. Lad kålen simre i ca 10 minutter.

Tag derefter låget af og lad det meste af væden koge væk. Tilsæt æblet (de når at blive møre i kålens eftervarme) og smagt til med et par dråber agavesirup og æblecidereddike. Giv til sidst et drys sort peber. Det burde ikke være nødvendigt med salt, da både bouillonen og baconen bidrager med deres naturlige saltindhold.

Jeg serverede den braiserede kål til en chicken fried porkchop med kartoffelmos og sauce. God rustik vintermad. Det er Verdenskassen jeg har fået i den her uge - og ud af den får jeg 5 måltider for 365 kr. Jeg kan bare rigtig godt lide at der både er grønt, kød og kolonial med. De medfølgende opskrifter skeler jeg da til (og laver da også en af dem af og til) - men jeg syntes det er sjovere at finde på noget selv. Som nu hvor dansk gris, grønkål og æble er blevet til amerikansk sydstatsmad-ish.

Opskriften på den sprøde grissebasse følger i det næste indlæg.


2 kommentarer:

  1. Tak, det var bestemt ikke spor ringe :-)

    Det er en rigtig god måde at spise grønkål på, har lige spist det sidste koldt - også et hit.

    Saucen er den her rædsel fra 1. nytårsdag som jeg har pimpet lidt ekstra. I guder altså....

    SvarSlet
  2. Mmmm det ser godt ud! Hvilken sauce er det? Øj, nu får jeg også lyst til grønkål igen...

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...