Det giver en meget silket og lækker creme.
Man kan desværre ikke få Puck økologisk - men det er den bedste
250 g ost (½ brik)
100 g skyr
1 lillebitte snackpeber
Saft fra ½ citron
Oregano
Timian
Friskkværnet sort peber
1 fed hvidløg
Osten blendes med skyr, peberfrugt, citronsaft, krydderurter (friske eller tørrede) og sort peber - og tilsættes 1 fed revet/presset hvidløg, som røres i.
Er man ikke til skyr, kan det erstattes af det mælkeprodukt man foretrækker.
Den færdige creme køles ned og trækker smag på køl, inden servering.
Jeg serverede den her til en omgang grillmad: kæmpe rib-eye med ovnstegte timiankartofler, dampede grønne asparges og rød spidskålssalat. Det var rigtig lækkert at kunne dyppe kartoflerne i den liflige creme.
Fetacremen er også god, både som dip til brød og grøntsagsstænger - eller som spread i en sandwich. Den kan også tyndes op med mælk og bruges som dressing til pasta- og kartoffelsalat.
Her er et par andre fetacremer, jeg har lavet igennem tiden:
Green Goddess fetacreme - med masser af krydderurter.
En rød sag med syltet peberfrugt, rød pesto og chipotle.
Og her en variant med persille.
Nå ja, og så har jeg også lave en helt hvid fetacreme med skyr - som blev brugt som 'kagecreme' i den her skøre vandmelonsalat.
Vandmelon og feta er rigtig gode legekammerater.
Rigtig god dag, til dig der kom her forbi...
Det ser flot og lækkert ud :-)
SvarSletMange tak :)
Slet