mandag den 3. maj 2010

Fetacreme med ramsløg...

Stor dag i dag! Max startede på sit nye arbejde og jeg havde min første dag alene hjemme som førtidspensionist. Det skal nok blive godt for os i længden. Jeg er bare stadig syg og hoster det meste af min vågne tid. I dag fik jeg heldigvis både samlet kræfter til at gå i bad og lave lidt mad.

Jeg kan ikke få nok af ramsløg for tiden. Ugens kasse bliver valgt efter om de er med eller ej. 

200 g god feta blendes med lidt peberfrugt (gul eller rød), 6-8 ramsløg, sort peber og ca ½ dl mælk. Start med lidt af mælken og brug resten til at justere konsistensen med. 

Den færdige creme har godt af at trække lidt så smagen af ramsløg udvikler sig mere. Den fik lige lidt peberfrugt på toppen, både som pynt men også for at give lidt knas.

Jeg havde 500 g hakket svinekød som egentlig skulle ha' været til karbonader. Jeg følte bare ikke rigtigt for varm mad med kartofler til. I stedet blev det så til en hybrid mellem karbonader og frikadeller, lad os kalde dem frikanader, som vi kunne få i nogle pitabrød. Til farsen lavede jeg en frisk rasp af en skive toastbrød uden skorpe. *wroom wroom* 5 sekunder i blenderen, så var det klar til brug.

Til frikanadefarsen brugte jeg, udover kødet og den friske rasp, 1 æg, hakket persille, timian (fra fryseren) og 6 ramsløg. Farsen hvilede ca 20 minutter inden jeg formede 4 store frikanader af den. Hæ, det lyder næsten som et bandeord. Frik-a-nade. "Det gør herre frikanade mand". Det holder sgu!

Frikanaderne blev stegt gyldenbrune i en blanding af olivenolie og SMØR. 

En lunt pitabrød blev flækket, smurt med fetacremen, fyldt med salatblade, en frikanade, tomatskiver og peberfrugt. Det var det pureste guf!

9 kommentarer:

 1. Frikanade bliver det nye buzzword! Jeg kan mærke det.

  Dybt, dybt inde i min sorte sjæl.

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  God ide, fedt ord/navn.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Du er nu skrupskør - på den gode måde :-)

  SvarSlet
 4. Frikanader ... Ja, godt ord, igen dér ;o)
  Uhm og hvor ser det lækkert ud. Sådan en kunne jeg lige guffe nu.

  SvarSlet
 5. Det lyder altså også som en god måde at få brugt ramsløg på... nu må jeg hellere få fat i noget feta! :-)

  SvarSlet
 6. Uhm, jeg har lige lavet din fetacreme i dag - den er vildt lækker! Tak for inspirationen :o)

  SvarSlet
 7. @Sif - Jeg tror sgu at du har ret. "På gader og stræder, ka' du' høre om frikanader" Det holder!

  @Kære Vibeke - Tak :-) Knus

  @Signe - Ih, tak :-D

  @Hanne - Tusind tak skal du ha' :-)

  @Piskeris - Tak :-) Du vil ikke fortryde det, det er forrygende.

  @Anette - Tusind tak skal du ha' :-)

  SvarSlet
 8. Nams! Det må prøves med skovens friske Ramsløg :-)
  Tak!
  Louise

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...