tirsdag den 31. marts 2015

Nyt vaffeljern - nye vafler...

Seeee lige..... mit nye vaffeljern. Nu skal I få vafler som I aldrig har fået vafler før! Det er et Tefal Snack Collection - som ikke blot er et vafflejern, men en regulær snack-maskine med 12 forskellige udskiftelige plader.

Det kan ikke komme sig som en overraskelse at jeg straks udstyrede jernet med pladerne til belgiske vafler og gik i køkkenet, vel?

Jernet kommer med 2 slags plader: til belgiske vafler (nr 4) og trekant-toast (nr 2). Jeg var så heldig at få 2 ekstra sæt plader med:

Nemlig tynde vafler (nr 5) og små bidder (nr 12).

Der er som sagt 12 forskellige sæt plader. På min ønskeseddel står der nu: hjetevafler (nr 6), små pandekager (nr 10) og doughnuts (nr 11).

Pladerne kommer i smarte kassetter så de nemt kan opbevares på en hylde ved siden af jernet.

Selve jernet er en robust sag - som mest af alt ligner en forvokset toastmaskine.

Det er SÅ nemt at sætte plader i og tage dem af igen. De skal bare klikkes fast med et tyk på en knap.

Og pladerne er slip-let i bedste Tefal stil. 

Jeg besluttede mig for at teste både det nye jern og en ny dej (på majs/hvede-vafler) samtidig. Så jeg hev min håndskrevne opskriftsbog frem og udvalgte en af dem jeg har haft på tegnebrættet. 

150 g hvedemel
150 g majsmel
50 g sukker
1 tsk fint salt
4 tsk bagepulver
3 små æg (eller 2 store)
2½ dl mælk
½ dl majsolie (eller smeltet SMØR)

Sigt alle de tørre ingredienser sammen for sig - og pisk de våde sammen. Kom det både i det tørre og rør til alle klumper er væk. 

Det tager tid at lære et helt nyt jern at kende (.....sagde prinsessen). Det bager på en anden måde, ved en helt anden temperatur og kræver en anden dosering. Det lykkedes mig at spore mig ind på doseringen - som er hellere lidt for meget, end for lidt, hvis man vil ha' en hel vaffel ud af det.

Se, en vaffel med indbagt påskeæg. Nå, men sikke da en god dej. Den giver nemlig virkelig knasende sprøde vafler.

Jeg konsumerede indtil flere, med lækker italiensk tiramisu-is på toppen.

Og dommen? Jeg syntes det bager vaflerne en smule ujævnt, men det er der heldigvis råd for. De skal bare vendes og drejes på alle leder og kanter under bagningen. Er ret begejstret for jernets robusthed og de mange muligheder det giver. Har købt en masse ingredienser til at lege med her i påsken. Næste projekt bliver små bidder - og kodeordet er rejer. 

Disclaimer: Snack Collection jernet er en gave fra Tefal og der forligger ingen aftale om hvor meget jeg skal skrive om det. Og ja, jeg opgiver naturligvis 38% af den reelle værdi til skat efter gældende lovgivning om beskatning af gaver til blogs og bloggere.

Og så vil jeg godt lige hilse og sige at en parisertoast lavet i vaffeljernet er 1000 gange bedre end i nogen toastmaskine. Så mange sprøde kanter...


Pizzaburger - breakfast edition...

I går præsenterede jeg dig for min pizzaburger og i dag skal du møde dens frække fætter: morgenmadspizzaburgeren. Perfekt til at jage tømmermænd og grovsult på flugt!

Det er en fuldfed basse med meget mere af det gode - og lidt til. 

Resten af mine champignons fra pizzaburgeren blev skåret i tykke skiver og smidt på en kold pande. Da alt væsken var fordampet, tilsatte jeg en lille klat SMØR og et drys urtesalt. Svampene blev sat til side og et lille løg i tynde både fik samme behandling.

I mangel af bacon, blev det skinke hamburgerryg. Jeg valgte at der skulle et spejlæg i - men havde kun meget små æg på lager, så det blev til 2-i-1 løsningen. Og når det nu var morgenmad, var ketchup og HP sauce et must!

3 skiver hamburgerryg fik en hurtig tur på panden. Æggene blev spejlet på en mini-pande.

1 fuldkornsbolle blev flækket og udhuldet let. Der kom lidt ost i dem begge. De fik 3 minutter i ovnen på 200°C til osten begyndte at smelte. Alle svampene kom i underbollen og løgene i overbollen - og retur til ovnen i yderlige 3 minutter.

Og så skulle der samles. Først underen med de gyldne svampe.

Dernæst hamburgerryg og spejlæg - naturligvis krydret med rigeligt friskkværnet sort peber.

Godt med ketter og sauce brown

Og så toppen med de bløde løg.

Aj, men se lige....



mandag den 30. marts 2015

Pizzaburger a'la Klidmoster...

Det er ikke til at komme udenom - pizzaburgeren har gjort sit indtog i Danmark. Desværre er de lanceret af Dr. Oetker i en rigtig tarvelig version. Jeg har selv grinet af dem, da jeg først spottede dem i frostmontren. Gastromand var så modige at købe en pakke, tilberede og smage - og har skrevet om den meget nedslående oplevelse lige her. Men hvis man som jeg, straks blev lun på tanken om en kombineret pizza og burger, er der ikke andet for selv at gå i køkkenet:

Og her er den så - den mægtige pizzaburger. For mig vil alt der kaldes en burger være en 2-delt bolle med en bøf imellem - så naturligvis skulle der også en bøf i her. Er det blot 2 sammenlagte pizzaer, kan der højst være tale om en slags 'pizzatoast' - som ikke ville være meget andet end hurtige kulhydrater, fedt og varm luft. Æh, og den udtalelse kommer jeg så til at æde i mig igen i de kommende indlæg....

Når jeg en sjælden gang bestiller pizza udefra, er det gerne med oksekød, bacon og champignons. Det skaffede jeg til huse. Der var på ingen måde kræfter til at bage nogle burgerboller selv, så jeg happede en pakke færdigbagte med fuldkorn.  

Tjo, det kunne være meget værre. E-300 er ascorbinsyre som blot er C-vitamin. 

Bøffen måtte gerne smage af noget. Jeg tog derfor 1 tsk tomatkrydderi (estragon, hvidløg, oregano, timian, mynte, rosmarin og chili) + 1 tsk tørrede fennikelfrø - og kørte *wroom wroom* i min krydderikværn.

Kødet blev æltet hurtigt sammen med de kværnede krydderier. Man skal endelig ikke ælte mere end højst nødvendigt, så bliver bøffen for kompakt og træls at tygge i.

Jeg formede 2 tynde bøffer, lidt større end bollernes diameter. De vil trække sig sammen under stegningen, blive mindre i omkreds men en smule højere.

Pakken med bacon blev flettet. Jeg ville ønske at jeg havde købt 2 pakker. Jeg hæftede enderne med tandstikker så se ikke krøllede op under stegningen. Eller rettere, bagningen, for jeg kom det i ovnen på 190°C og gav det ca 2 x 8 minutter, med en vending halvvejs. 

Den færdige bacon blev lagt til afdrypning på fedtsugende papir og tandstikkerne forsigtigt fjernet. Sådan en plade bacon er perfekt til burgere og sandwiches - for det giver den ophøjede tilstand #BIEB (Bacon In Every Bite). For at få den samme størrelse om bollen, brugte jeg en stor rund udstikker.

Jeg snittede 7 champignons i tynde skiver og smed dem på en tør kold pande. Der blev tændt for varmen og de var færdige da alt væden var fordampet. Jeg fandt 4 cherrytomater fra sidste weekend - de 3 blev skåret i skiver og den sidste gemt til pynt.

Jeg fandt pizzasauce i fryseren som jeg tøede op. Og så var det tid til at stege bøffen næsten færdig - krydret med friskkværnet sort peber og urtesalt. (Den anden bøf endte jeg med at smuldre på panden, brune af og tilsætte resten af pizzasaucen - så kan jeg spise det en anden dag).

Jeg flækkede en af bollerne og udhulede begge halvdele let. Det gjorde jeg for at kunne simulere en sprød tynd pizzabund.

Der kom en god håndfuld ost i hver halvdel - og en ditto på bøffen. Hele herligheden røg i ovnen på 200°C i 7 minutter.

Det kom champignons på underbollen, tomatskiver og frisk basilikum på overbollen og baconpladen på bøffen. Og så var det bare at samle dyret.

Der kom en generøs portion pizzasauce ovenpå både svampene og baconen.

Og så manglede den kun at få top på.

Jeg stak et grillspyd igennem den sidste cherrytomat og satte et basilikumskud i - og stak det ned i pizzaburgeren. Smukt!

Knasende sprød bolle, smeltet ost, masser af lækkert fyld og en saftig bøf. Sådan skal en pizzaburger bygges. Den gjorde stor lykke med en kold øko-cola til.

Problemet med at købe en pakke med 4 boller....er at man får 4 boller. Og i en lille husholdning som min, kan det nemt give madspild hvis man ikke tænker sig lidt om. Jeg besluttede mig dog for at se det som en udfordring og lave 4 forskellige pizzaburgere. De øvrige 3 kommer i de følgende indlæg:


Hvad så - skal du forsøge dig med en pizzaburger?

søndag den 29. marts 2015

Friske forårsruller med fasan...

Der var stadig en del tilbage af min nudelret, også efter de sprøde nudel-reder var blevet lavet. De rester blev, i bedste Stop Spild Af Mad stil, tryllet om til denne omgang friske vietnamesisk-style forårsruller. 

Friske farverige ruller med knas og lækker fasan.

De tørrede rispandelkager og posen med peanuts fandt jeg i skabet. Køleskabet på på den lille rest karse - og 2 små fasanbryster gravede jeg frem fra fryserens bund. 

Der var også stadig lidt ærtesalat tilbage fra sidste weekends salat-orgie. Nudelretten var næsten mere grønt end nudler - da de jo var fisket fra til at lave de gyldne reder af. Jeg fandt tamari og chilimarmelade frem til at lave en dip af.

Lidt peanuts blev hakket groft og karsen klippet. Salaten blev skyllet og fasanbrysterne tøet op.

Med en stor saks klippede jeg 5-6 gange i skålen med nudelretten. Salaten blev skåret i strimler - og det samme gjorde fasanbrysterne. 

Alt fyldet blev rullet til 5 forårsruller. Se lige her hvordan man gør. 

Fem fine farverige friske forårsruller - sig' lige det 5 gange hurtigt efter hinanden!

Jeg rørte en dip sammen af chilimarmelade og tamari (hvedefri soja).

De friske ruller blev skåret over og dryppet med lidt af dippen. Totalt i orden frokost!


Og sådan gik det til at en omgang nudler med grøntsager blev til 3 retter:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...