fredag den 27. marts 2015

Egg-Fried Ramen Noodles...

Det står stadig ret sløjt til her bag bloggens kulisser. Men jeg skal jo ha' noget at spise. I går kravlede jeg ud i køkkenet, ved frokosttid, med intentionen om at lave lidt æg på panden og spise det med lidt ketter og karse....men før jeg fik set mig om, sad jeg og spiste den her nudelret. Godt så!

Nudler med masser af grøntsager, æg, hvidløg, soja, Sriracha og karse. 

Jeg startede med at tage æg og karse ud af køleskabet. Og spottede så 2 halve trætte løg, som i bedste Stop Spild af Mad stil da skulle bruges. Nå, men så kunne jeg også pludselig huske at der var en pose frosne grøntsager på lager - og en pakke ramen nudler. Så kunne der sørme hurtigt laves mad til flere måltider.

Ramen nudler er tynde flade nudler af hvede. De kan bruges både varme og kolde. De skal blot koges 5 minutter og derefter afkøles i koldt vand. Skal de spises varme, varmes de hurtigt i kogende vand eller kommes i en suppe eller wokret.

3 små æg, de 2 halve løg snittet, 1 fed hvidløg i skiver, 1 fed revet hvidløg og de frosne grøntsager (løg, rød peber, broccoli, grønne bønner, gule og orange gulerødder). Løgene i skålen blev sauteret i en smule olie til de var gennemsigtige og blev tilsat grøntsagerne. Det revne hvidløg blev rørt op med Sriracha og soja - og tilsat.


De kogte, skyllede nudler blev tilsat og vendt grundigt med grøntsagerne. Æggene blev slået ud.

Hele nudelretten kom i et fad. Der kunne godt blive ca 3 måltider ud af den portion.

Jeg tog den portion fra som jeg ville spise med det samme. Æggene blev pisket sammen. Nudlerne kom retur på panden sammen med de sammenpiskede æg. Der blev vendt rundt til æggene havde sat sig.

Og så var det bare med at hælde hele herligheden over i en stor dyb tallerken.

Og så selvfølgelig give den et godt skud ekstra Sriracha.

Og masser af friskklippet karse. Koriander havde været endnu bedre!

Hen på aftenen blev jeg småsulten og fik en crazy ide som bare skulle prøves af med det samme. Kodeordene var nudler, friture og five spice.

Det blev til den bedste snack EVER. Opskriften får du i  det næste indlæg...


1 kommentar:

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...