I går efter forretten bestående af hvide asparges bød hovedretten på endnu en omgang asparges - denne gang grønne med tilbehør af små sprøde crab cakes eller krabbefrikadeller om man vil.
Ramsløgcremen er såmænd bare en rest Mousseline blendet med lidt ramsløg. Man kan også sagtens lave en kold creme af mayonnaise, cremefraiche eller skyr, sennep og ramsløg.
Det var de 3 grønne asparges der blev brugt her + lidt af dem der var med i ugens kasse.
Jeg havde glemt alt om crab cakes indtil jeg så dem igen på listen over 100 foods to eat before you die. Det fik mig til at købe en dåse krabbekød i dyre domme. Og nu skulle den så bruges. Alle der læser med her ved hvor glad jeg er for fuldkornssennep - og jeg har fundet en mayonnaise smagsat med netop det. Det kan dog sagtens erstattes af alm mayo og lidt sennep.
Crab cakes (10 små):
1 ds krabbekød (drænet vægt ca 120 g)
50 g rasp
30 g mayonnaise
1 æggehvide
Hakkede krydderurter - her 6 blade ramsløg
Salt/peber
Bland først alt, undtaget krabbekødet, til en lind masse. Rør krabbekødet i og juster konsistensen med enten mayonnaise eller rasp hvis det er nødvendigt.
Form 'farsen' til 10 små cakes - som en slags mini karbonader. Dæk dem med film og lad dem trække på køl i min 30 minutter. De kan med fordel paneres i æg og rasp - men det sprang jeg over her.
Steg dem derefter i en blanding af SMØR og olie til de er knasende sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Kog de grønne asparges i 2 minutter og anret dem sammen de sprøde basser og den den lune creme. Guf!
De små sprøde crap cakes er også gode som en snack eller som en del af en buffet. Men da de jo er lidt dyre at lave har jeg er godt tip: skift evt krabbekødet ud med tun eller torskerogn - eller en rest kogt eller stegt fisk.
Uha, det var svært at stoppe igen - specielt når man dypper i den grønne creme. Jeg 'kom til' at spise hele 7. De sidste 3 gemmer jeg. De skal gøre lykke som sandwichfyld på et andet tidspunkt.
Men ikke i aften. Der skal jeg nemlig ud og spise med min søde veninde og superfoodie Mette L. Hun flytter til København om ganske kort tid, så det er en slags farvelmiddag. Vi skal på Substans hvor de har en menu med 4 retter + vin for 444 kr hver tirsdag og onsdag. Det glæder jeg mig til at se hvad er. Den eneste jeg ved er at der IKKE er kammuslinger i menuen - for det spurgte jeg naturligvis om da bordet blev bestilt.
Jeg vender tilbage i morgen med en opskrift på rabarber-is!
Øj hvor ser det godt ud. Vi fik ramsløgsmør på Substans for et par uger siden. Hvis de stadig har det kan du godt glæde dig. Vi tog dog den fulde menu og kunne slet ikke 'nøjes' med 4 retter :)
SvarSletJeg må prøve den her opskrift snarest! Aspars, krabbe og ramsløg lyder som en himmelsk kombo :)
Venlig hilsen
Lynne
Tusind tak :-)
SletDet håber jeg de har så. Jeg ville også gerne ha' den store menu - men det bliver en lidt dyr måned, så vi 'nøjes' med 4 retter :-D
Du kan tro det er guf sammen. Håber det vil smage dig!
Glad hilsen
Malou
Kære Malou
SvarSletLækkert!!
Ville man kunne lave frikadellerne af tun fra dåse?
Jeg har faktisk en dåse krabbekød .. så den ligger jo lige til højre benet.
God appetit i aften.
Knus Hanne
Kære Hanne
SletTak :-)
Yep, de kan sagtens laves med dåsetun i vand - og en kogt moset kartoffel gør underværker for konsistensen ;-)
Tak, jeg er lige ved at køre maven i stilling :-D
Knus Malou
Hi Malou,
SvarSletDU kunne da godt have vist et billede med crab-caken skåret (eller bidt :-) ) igennem. Kunne godt tænke mig at se 'krummen'.
mvh Thomas
Hej Thomas
SletUh, det syntes jeg ikke rigtig var nødvendigt - den ser nemlig ud som på billedet af de rå ;-)
Mvh Malou
Nej hvor lækkert ...Og jeg har lige grønne asparges på køl og en dåse krabbekød i skabet. Friske ramsløg har jeg ikke fundet i skoven, men sidste gang, jeg købte nogle, lavede jeg en ramsløgspesto, som jeg efter din anvisning smed i fryseren - gad vide om det ikke kan bruges?
SvarSletJo, Jeg er nok nødt til at ændre den programsatte menu i morgen!
Jeg får også lige lyst til at lave nogle tun-deller efter en indisk opskrift, som jeg fandt et eller andet sted på nettet. Vi har prøvet dem før og de smager lækkert. Prøver dem snart og smider dem på bloggen.
Tusind tak :-)
SletWee, så er det jo lige til at gå i gang med. Ork ja, den kan du bruge og røre op i lidt skyr og mayo - eller hvad du nu foretrækker.
ÅH, de der indiske tundeller faldt jeg også over på et tidspunkt - og har glemt alt om dem igen. Glæder mig til du får dem prøvet ;-)
Jeg forstår ikke helt hvordan man bærer sig ad med at få sauce mousseline TIL OVERS??? Det er da det der aldrig er nok af....
SvarSlet;-)
Susan, Bruxelles
Hvor er de fine - dejlige små hapsere :-)
SvarSletHov, dips på rabarberis! DIPS DIPS DIPS!
Tak :-) Det sagde også bare 'haps* så var de væk.
SletRolig Mulle - ellers får du da slet ikke din marokkopude :-D
Jeg spiser gerne snegle, bare de er dyppet i hvidløgssmør ;-)
SletDet var da en underlig måde at spise kanelsnegle på? ;-D
SletNu skal du tage jahatten på - det er jo SMØR!
SletUhmmmmm, SMØR.......
SletDet ser ufattelig lækkert ud! Jeg har længe haft lyst til at lave Crab cakes.
SvarSletJeg har hørt at det skulle være muligt at lave dem på strandkrabbekød, det kunne være fedt, så kan jeg kombinere det med din opskrift
:)
KH Line
Tusind tak :-)
SletOrv ja, det kan du sagtens bruge. Jeg vil anbefale dig at skrue op for krabbekødet og ned for raspen - bare det lige hænger sammen.
Kh Malou