Det blev overraskende godt - og det er bestemt en ret som kommer på menuen igen.
I bedste Stop Spild Af Mad ånd var der nogle rester som jeg gerne ville ha' brugt inden jeg nu forlod mit køkken i en hel uge. Tomatsaucen var ½ brik til overs fra pizzaen med kødboller, broccolien fra lørdagens bøf-orgie og så var der lige ½ glas kapers fra julefrokosten.
Der er mange der ikke bryder sig om kapers. De er bliver afskrevet som 'små sure sataner'. Jeg er dog fuldstændig forlibt i de små grønne knopper - og spiser dem gerne lige fra glasset. De kan med en ganske hurtig varmebehandling blive til de mest bedårende sprøde små lækkerbiskner. De skal bare lige aftvinges noget væske så de ikke sprutter ud over det hele. Det gøres nemmest ved lige at vride dem lidt i et stykke køkkenrulle.
Varm en pande godt op og tilsæt lidt olie. Når olien er godt varm kommes de drænede kapers på og steges sprøde i et par minutter. De løftes ud af panden med en hulske og lægges på fedtsugende papir. Pastaen sættes over.
1 ds tun drænes, 2 små løg hakkes, 3 fed hvidløg snittes i tynde skiver sammen med spidsen af en frisk chili. ½ hoved broccoli deles i små buketter.
Løg, hvidløg og chili sauteres uden at tage farve. Broccolien kommen ved, tomatsaucen hældes på og det simrer i 5-10 minutter. Smag til med et par dråber agavesirup eller lidt sukker, friskkværnet sort peber, salt og æblecidereddike.
Dræn pastaen, kom tunen i pastasaucen og lad den varme igennem.
Vend den nykogte pasta i saucen og server.
Drys de sprøde kapers over.
Hvis man er til den slags, så er et godt drys friskrevet parmesan ikke at foragte.
Resterne kom i en bøtte og blev sat på køl til Max som skal passe kattene mens jeg er herovre i Søsterboblen.
Tusind tak for alle de søde mails og kommentarer, jeg lover at gøre noget ved dem når jeg kommer hjem i næste uge.
Nu vil jeg hvile mig lidt, for i aften skal søstrene Pagh spise hos brødrene Price - og det glæder vi os vildt meget til.
Oh man! Jeg gad SÅ gerne besøge Brdr. Price. Er dog bange for, at der vil være liiiidt for meget vin og mælk i maden som er = no-go for mig. Men de laver helt sikkert lækker mad! :-D
SvarSletGod tur - nyd det i fulde drag, så vil vi læsere glæde os til masser af madbilleder.
God tur til Kbh. :) Og i, hvor jeg glæder mig til at høre om Bdr. Price-oplevelsen!
SvarSlet