lørdag den 7. januar 2012

Pizza med kødboller...

Også i denne uge har jeg bestilt Verdenskassen til 1 person. En af retterne der kan laves er en kartoffelpizza, men jeg droppede kartoflerne og lavede i stedet denne version med 3 slags ost og små kødboller af oksekød.

Jeg har aldrig rigtig brudt mig om kødboller på pizza - enten har de været for små og tørre eller også har de været rå i midten. De her blev helt perfekte og var som saftige hakkedrenge i miniformat. En god knasende grøn salat vil gøre sig godt til, det magtede jeg bare ikke at flikke sammen her.

Jeg er ret stor fan af den færdiglavede øko pizzadej. Den er virkelig nem at ha' med at gøre. Du kan jo naturligvis lave din egen dej eller købe en færdig fra køledisken.

Denne gang var der et bæger med små kugler ægte bøffelmozzarella med - helt perfekt til formålet.
Der skulle også lidt grøntsager i spil: en rød peberfrugt og et stort skalotteløg. Ovnen blev varmet op på varmluft til 250°C med en plade i.

Der var også 130 g hakket oksekød med. Jeg tog et par latexhandsker på, æltede kødet sammen og trillede det til ca 20 små kugler.

Mozzarellaen blev drænet for væske - løg og peberfrugt blev snittet lynhurtigt på mandolinen.

Selv om pizzadejen kommer rullet sammen på et stykke bagepapir, vender jeg det altid over på et nyt stykke. Jeg syntes ikke det der er med er bredt nok og har flere gange oplevet at der løber smeltet ost ud på selve pladen. Bunden blev dækket med lidt økologisk færdig tomatsauce.

I fryseren hentede jeg den bøtte ost som jeg rev til kartoffel-lasagnen. Den var blevet indfrosset i en bøtte og var nu lige til at vende ud og smuldre.

Oven på osten blev skiverne af peberfrugt fordelt.

Og oven på dem, rigeligt med løgringe og de små mozzarellakugler.

De små rå kødboller blev lagt til rette mellem resten af fyldet.

Og så skulle der da lige sluttes af med et bette drys friskrevet parmesan. Den varme plade blev taget ud af ovnen og pizzaen hevet over på. Ja tak, flot - havde ikke lige taget højde for at runde ting jo triller, så der var en del kødboller og ostekugler der tog flugten hen af køkkenbordet. De blev indfanget og der blev sagt 'sit'. Pizzaen blev bagt i 8 minutter og så var den klar.

Kødbollerne havde fået den helt rigtige stegeskorpe. Jeg dryssede lidt tørret oregano på den færdige pizza.

Som altid klipper jeg pizzaen med en saks i stedet for at skære den - det er SÅ nemt.

Yum-o! Det er bestemt ikke sidste gang jeg forsøger mig med kødboller på pizza. Næste gang tror jeg de skal være af svinekød (tager lidt Napoleon op og hakker) krydret med knuste fennikelfrø.

I dag kommer Max på besøg og jeg har planlagt at lave løgsuppe i min Römertopf til aftensmaden. Desserten står allerede i køleskabet og venter - og jeg er noget (læs: meget) spændt på hvad han siger til min hjemmekomponerede tofu-cheesecake.


6 kommentarer:

 1. ej nu får jeg for vildt lyst til pizza. Godt det er ved og være tid til frokost. Skidt at den står på rugbrød når man har lyst til pizza.

  SvarSlet
 2. F*** hvor får jeg lyst til pizza lige nu...

  SvarSlet
 3. Hvor ser det lækkert, Malou. Jeg har aldrig set pizza med kødboller, men selvfølgelig - det er en fin idé.
  Klem og rigtig god weekend!

  SvarSlet
 4. Så ved jeg hvad vi skal have på søndag :o)

  SvarSlet
 5. Det er jo ren Lady og Vagabonden - i pizzaformat :-)
  Den ser seriøst god ud, og nu får jeg lyst til pizza. Hvilket er skidt, da jeg ikke har fået morgenmad...

  SvarSlet
 6. Wow. I like this...It really delicious ..Please will you teach me how to do that ?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...