søndag den 5. april 2015

Stjerneskud - i tartelet...

Jeg elsker et godt stjerneskud og jeg elsker tarteletter - så hvorfor ikke kombinere de to? Her går form, funktion og velsmag op i en højere enhed. Det er en smule omstændigt - men det belønner sig:

En super smuk lille sag - som vil være en fryd på ethvert frokostbord eller gøre lykke som en stilsikker fiskeforret.

Jeg havde både rødspætter, rejer og stenbiderrogn i fryseren. De fleste rejer blev brugt til de små sprøde reje-nuggets - og det meste af rognen blev røget og brugt til vafler med røget rogn. Meget passende at bruge resterne her, sammen med rødspætterne.

Jeg lavede 4 fine stykker til den stegte fisk og 2 stykker til den dampede.

Til de dampede fisk blev de halve fileter krydret med salt og peber, og rullet fra midten mod spidsen. De blev dampet i 30 sekunder i mikroovnen. 

Til den stegte fisk, krydrede jeg først med salt og peber - og derefter fik de små stykker en 3-trins panering: mel, æg og panko-rasp

De små fine stykker fisk blev derefter stegt gyldne i rigeligt SMØR.

Ak ja, og så er der stjerneskuddets obligatoriske grøntsag: asparges. Jeg har det stramt både med dem fra dåse og dem fra udlandet - danske i sæson, tak! Men en råkold skærtorsdag var der bare ikke andre en disse blege stængler fra Peru at få - og så måtte jeg tage til takke med dem. Og så måtte jeg købe en bakke mini-datterino tomater for blot at skulle bruge en enkelt til pynt. Noget siger mig at jeg skal lave en pastaret med resten.

Og så var der styr på tropperne. Jeg brugte også spæde salatblade, dild og lyserød dressing. Ef par økologiske tarteletter blev bagt i 6 minutter på 200°C og fik lov til at køle af til lun = ristet franskbrød.

Først blev der foret med små spæde salatblade.

En god skefuld lyserød dressing kom i bunden. Og så var det tid til at bygge stjerneskuddet op. Først stegt og dampet rødspætte.

Derefter letdampede aspargesspyd og rejer.

En skefuld røget rogn, en tomatblomst og en kvist dild.....ta-dah: stjerneskud i tartelet.

Jeg serverede de her to for Max, som var på påskevisit - og modtog en stående ovation. Det er et koncept der holder. Jeg tror jeg vil lade det være min forret næste gang jeg skal til noget sammenskuds-halløj.

For helt ærligt: det er da bedårende med et stjerneskud i dukkestørrelse... 


6 kommentarer:

 1. Fantastisk kombination :-) Kirsten

  SvarSlet
 2. Sikken en fræk lille sag.. ren score dish! :D takker ærbødigt!..

  SvarSlet
 3. Skal have søster og svoger til frokost i nær fremtid. Og skal jo finde på andet end det straight traditionelle! Havde leget med et ministjerneskud - i tankerne! Nu har jeg set hvordan det skal laves. Ikke første gang du har inspireret. Godt forår fra mig til dig/ jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bukker og takker for de fine ord. Pøj pøj med projektet. Tak, i lige måde.

   Slet
 4. Har du en opskrift på det?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...