Danablue-is serveret på krydret figen-brownie, dryppet med portvinssirup og drysset med hakkede valnødder. Sødt, salt, surt, bittert og umami + blødt, lunt, koldt og sprødt. Tjek!
Igen greb jeg efter min egen basis-is på kondenseret mælk og tweakede den så den passede. Og så tog jeg latexhandsker på og pakkede den onde ost ud.
250 g kondenseret mælk
2 dl letmælk
2 dl fløde
40 g Danablue
Først skulle osten smeltes i mælken. Det blev den ved svag varme. Mælken må endelig ikke koge. Det dufter kraftigt og gav mig en ud-af-kroppen oplevelse (ja, det betyder det du tænker). Og jeg havde lyst til at smide gryden ud bagefter.
Mælken blev derefter siet og sat på køl.
Det er en meget fed ost og mælkefedtet lægger sig på toppen. Så da blandingen var helt afkølet blev den siet igen. Fløden blev tilsat og blandingen kom i ismaskinen til den var som blød softice. Den kan også blot indfryses i en bøtte og omrøres hver 30 minut.
Den bløde is kom over i en bøtte og blev smidt på køl. Ismaskinen blev sprittet af og fik en undskyldning.
Ved servering fik en af de små krydrede figen-brownies 15 sekunder i mikroovnen.
Her ser du en meget begejstret testspiser. Tine havde mange rigtig rosende ord at sige om desserten. "Fuldkommen fortryllende", "Perfekt smagssymfoni" og "Pivfræk". Hun siger at det er en uventet smag til en is og at den ikke umiddelbart får hende til at tænke på blå ost - hvis hun altså ikke vidste hvad det var i forvejen. Jeg har gemt resten af isen i fryseren og vil byde Kagedåserne en smagsprøve på lørdag til vores årlige julefrokost.
Og nu har den blå ost har forladt mit køkken i bedste Stop Spild Af Mad stil. Den rejste med min testsmager hjem - som med julelys i øjnene kom den i tasken, sammen med den madpakke jeg havde lavet med resten af hovedretten. Hvor er det fascinerende at smag og behag kan være SÅ forskellig.
Danablue-is - for vildt eller hvad?
Helt helt vildt, Malou du er da for kreativ....
SvarSletAww, tusind tak - jeg har prøvet at tænke lidt ud af boksen :-)
SletDet er ikke bare isen, der er vild;)
SvarSletHæ hæ :-D
SletSikke en dessert!! Kagen smagte intenst af chokolade med et strejf af figen, og det var den perfekte bund for isen - den onde is. Det kan godt være, at det er første, sidste og eneste gang, du og din stakkels ismaskine laver en blå is, Malou, men isen skal leve videre. I weekenden vil jeg køre en portion på min meget samarbejdsvillige ismaskine, og jeg vil spise isen direkte af bøtten med en stor ske. Tak for mad!!
SvarSlet*Bukker* Tusind tak - jeg er SÅ glad for at du kunne lide den. Det var en sand fornøjelse at se dig nyde maden så meget. Og jeg er glad for at jeg slap! :-D
SletWhaaaat? Du vil ligefrem lave isen derhjemme selv? Wow, det siger noget om hvor god du syntes den var. Fedt. Håber den må smage dig igen :-)