fredag den 18. maj 2012

Blåbærpandekager...

Selv om jeg bor alene skal der alligevel lidt luksusmorgenmad til ind i mellem. I går morges vågnede jeg og havde lyst til amerikanske pandekager - og det skulle være med blåbær, ahornsirup og SMØR.

Oh la la.....det var virkelig en syndig og meget lækker morgenmad.

Blåbær er en dejlig ting at ha' i fryseren. Jeg har bestilt Bærkassen et par gange for nyligt (skulle bruge jordbær til cheesecake og is) - og har hver gang kommet de medfølgende blåbær i en bøtte og direkte på frys. Så kan man tage en håndfuld op efter behov og kaste på en portion skyr eller i en smoothie.

Jeg fandt en opskrift her som jeg tilpassede. Det skulle gerne passe med 1 æg, for det var det jeg havde tilbage.

Til ca 10 små:

135 g mel
25 g sukker
½ tsk bagepulver
1 æg
1¼ dl mælk
15 g smeltet SMØR

Mel og bagepulver sigtes sammen og blandes med sukkeret. Mælk og æg piskes sammen - og melblandinges piskes i til en lind masse. Til sidst piskes det smeltede SMØR i.

Jeg tilsætter ikke blåbærrene til dejen - men venter til pandekagerne er på panden.

For at få nogle små søde pandekager bruger jeg min blinispande (Tak Tine). Pandekagerne bliver naturligvis stegt i SMØR. Når dejen er fordelt i hullerne, eller i små klatter på en alm pande, kommes der blåbær på.

Pandekagerne vendes og bages færdige på den anden side. Og så er det bare med at stable dem.

5 stk er en meget passende mængde til morgenmad. Jeg kom lidt SMØR på toppen og hældte den fantastiske amerikanske ahornsirup ud over.

Jeg drak et kæmpestort glas mælk til. Og så var jeg sendt til tælling. Det er ikke meget brød og hvidt mel jeg spiser efterhånden - så det gjorde mig en smule tung i maven.

De sidste 5 pandekager kølede jeg ned og lagde sammen med bagepapir imellem.

Og så kom de i fryseren til en anden god gang. Jeg ELSKER den fryser - så er det sagt......igen.

Den fryser er det bedste køb jeg længe har gjort. Og jeg skal love for den bliver brugt flittigt. I forgårs kom jeg ikke mindre end 4 nye is i den: vanilje, M&M's med mint, Nutella-swirl og hindbær + lakrids. Det gik pludselig op for mig at jeg ikke havde lavet en ren vaniljeis på 'min' opskrift med kondenseret mælk endnu. Og mens jeg lavede den fik jeg så alligevel lyst til at komme ting og sager i. Så selv om ismaskinen kun kørte 1 gang blev det alligevel til 4 forskellige varianter. De skal nok komme på hen af vejen når jeg får dem fotograferet.......og spist.

Og nu skal jeg ha' mig en lur. For det er i aften at sprutsøerne skal på glas. Ja, nemlig ja.

19 kommentarer:

 1. Mnn nu får jeg lyst til vafler eller pandekager til min is fra i går :-) Har forresten planer om endnu en isvariant i dag.. Hvad mon det skal være for en?
  Rigtig god spruttur!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sæt i gang ;-)

   Nam nam, hvad med chokoladeis?

   Tak, det er lige hvad jeg trænger til. Signe, grine og sprut :-D

   Slet
 2. Jeg venter stadig trofast på din udgave af verdens bedste is: cherry Garcia!

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, det er skam derfor jeg først skulle udvikle en god vaniljeis. For min Cherry Garcia skal være vaniljeis med syltede kirsebær fra Selleberg og god mørk chokolade.

   Desværre skal ismaskinen ha' en pause nu. Jeg rejser nemlig på ferie hos min søster i et stykke tid - men det bliver den første is jeg laver når jeg kommer hjem igen ;-)

   Slet
 3. Hold da helt op, hvor ser der dejligt ud og du får til at virke utrolig nemt og tilgængeligt men både billeder og tekst. Ja jeg er ny her på bloggen og jeg er imponeret. Tak

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - jeg er glad for at du kan lide min måde at gribe tingene an på. Det er mit mål med bloggen at ALLE skulle kunne følge med og selv få mod på at gå i gang :-)

   Velkommen til - jeg har lige været inde og snage lidt på din blog. Kan se du har en bachelor i ernæring og sundhed - bare det var mig ;-)

   Slet
  2. Det er da bare med at komme i gang, Malou :-) Du ville være rigtig god til Ernæring og Sundhed med den lyst til og glæde for mad, du lægger for dagen.

   Mon ikke, du kunne lade Max lave lidt mad og så bruge energien på uddannelsen?

   Slet
  3. Du er ny her? O_o

   Slet
  4. @Anonym (18.36) - Desværre. Jeg må ikke tage uddannelsen som førtidspensionist. Pensionen kan heller ikke sættes på pause mens så jeg kan tage uddannelsen på f.eks revalidering. Man må nemlig kun uddanne sig hvid det kan lede til selvforsørgelse - og det er stadig tvivlsomt om jeg nogensinde kan vende tilbage til arbejdsmarkedet.

   Du har vist ikke fulgt med ;-) Max og jeg bor ikke sammen mere.

   @Anonym (21.55) - Også min tanke ;-)

   Slet
 4. UUHHHMNNN pandekager + blåbær. To af mine livretter! Min mave er heller ikke såååå glad for hvidt mel og sukker, men jeg har lavet en sund pandekageversion med blåbær og mandelmel, som du kan prøve næste gang du vil have lidt morgenmad med ekstra forkælelse.

  God weekend til dig Malou :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er bare 2 gode ting sammen :-)

   Awesomew, den opskrift må jeg over til dig og finde. Det lyder rigtig godt med mandelmel. Tak :-)

   Også god weekend til dig Marian :-)

   Slet
 5. Når du kommer tilbage fra ferie, kunne du så ikke eksperimenterer med en lakridsis? Vi er helt syge med lakridsis herhjemme, men vi er altså ikke særlig store fan af de købe lakridsis, vi kan finde. Eller også er det bare fordi, vi bor i udkantsdanmark :) Men altså - hvis du mangler en udfordring, kunne det måske være det :)

  Hav en fortrinlig ferie og en festlig tur i aften.

  Vh Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise

   Jeg tror ikke jeg skal udvikle flere is med lakrids det næste lange stykke tid - for jeg tvivler på at jeg kan gøre det bedre end jeg allerede har gjort.

   Så hvad med at prøve en af de opskrifter på lakridsis der allerede ligger her på bloggen?

   Jeg har lavet en med ren engelsk lakridspulver her og en med engelsk lakrids + rålakrids her - den sidste er helt klart min favorit ;-)

   Tusind tak, jeg tror begge dele bliver et hit.

   Vh Malou

   Slet
 6. Nu tillader jeg mig lige at blande mig Ikpp - det har hun vist lavet for ikke ret længe siden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige linket ;-)

   @lkpp - der er et søgefelt øverst i højre hjørne. Der kan du altid taste det ind du leder efter. Måske finder du lige den opskrift du søger ;-)

   Slet
 7. Pyha - ja der sprang jeg vist over hvor gærdet var lavest... Den husker jeg lige til en anden gang :) Tak fordi du gad at svare et lidt håbløs spørgsmål (Set i bakspejlet :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Skidt pyt - nu ved du hvordan det virker med søgefeltet.

   Håber du kan lide isen - det er jo det vigtigste.

   Anytime ;-)

   Slet
 8. Jeg har aldrig prøvet at lave pandekager (siger hun rødmende), men jeg vil prøve når jeg kommer hjem fra ferie.

  Jeg har nemlig lige købt en pose økologiske blåbær på frys!

  P.S. Så du, at jeg lavede nudelsalaten?

  SvarSlet
  Svar
  1. Orv, det må jeg nok sige - lidt imponerende faktisk. Det må du prøve, for det er virkelig en rar ting at spise ind i mellem.

   God ferie :-)

   Ja, de så rigtig løkker ud. Har lige været forbi og lagt en lille kommentar ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...