mandag den 15. august 2011

Paradisisk lakridsis på kondenseret mælk...

Da jeg lavede den vietnamesiske kaffeis blev jeg meget jeg begejstret for teksturen. Den var cremet og 'sej' - lige som isen fra Paradis. Det gav mig en idé - lakridsis.

Oh la la.....den smager NØJAGTIG som den fra Paradis. Og så er den så nem at lave at man skulle tro det var løgn.

Lakridspulveret skal være af den engelske slags - frysetørrede pulveriseret lakridsrodssaft.

3,5 dl kogende vand
4 spsk lakridspulver
1 ds kondenseret mælk
2,5 dl fløde

Opløs lakridspulveret i det kogende vand og pisk den kondenserede mælk og fløden i.


Det ligner cafe latte. Sæt lakridsblandingen på køl i et par timer til den er helt kold.

Pisk den igennem igen og kør den i ismaskine til den er sej og cremet - i min Philips med fryseelement tager det ca 40 minutter. Kom den derefter i en bøtte og lad den hvile i fryseren i et par timer - hvis du kan.

Jeg blev altså nødt til at smage på den med det samme. WOW! Nu skal jeg vist snart ud og hamstre kondenseret mælk - for jeg har flere ideer der skal afprøves.

Om 14 dage skal jeg på ferie og det glæder jeg mig til. En hele uge med afslapning og hygge. Jeg glæder mig til at se noget andet end mine egne 4 vægge. Nu skal jeg bare ha' lagt en plan for den mad jeg skal lave i ferien - jeg skal nemlig bo et sted med køkken. Åh, det bliver godt at komme lidt væk.

Kan du gætte hvor jeg skal hen?22 kommentarer:

 1. Jeg kan se at Piskeridet allerede har været der, for Fakta har dem nemlig i øjeblikket til rimlige penge - tænk engang at det slet ikke var til at få uden de kostede en halv krig bare for 2 år siden uden de kostede 30-45 kr. Nu får man dem kastet i nakken alle steder :)

  SvarSlet
 2. Lakridsrodspulveret smager ikke af det samme som lakridspulver. ParadIS sælger selv lakridspulver i små bøtter til ca. 25 kr., mener jeg, det er.

  SvarSlet
 3. :)
  Den som jeg har købt koster ca 3.000 kr.
  Uhhhh, hvad vil der ikke ske, hvis du får sådan en. Det må blive en fryd!
  Det er virkelig en helt fantastisk konsistens!
  Knus Hanne

  SvarSlet
 4. Kære Hanne

  Ha ha, du kan tro jeg sendte dig en tanke da jeg lavede det ;-)

  Jeg kan levende forestille mig at det bliver for sødt bare med vanilje. Nu har jeg lavet med kaffe, lakrids, chai og citron - og de blev alle 4 meget gode. Den konsistens har altså blæst mig helt væk :-)

  Hvad er det nu sådan en maskine som du har koster? Jeg skal altså til at spare sammen *misundelig*.

  Knus Malou

  SvarSlet
 5. Ja, prøv det endelig - jeg vil meget gerne høre om det kan lade sig gøre ;-)

  SvarSlet
 6. Tak :-) Jeg er ikke sikker på at jeg ville kunne smage forskel i en blindsmagning.

  Jeg skal ud og passe hus og kat hos Sif som damper til Paris i en uge :-)

  SvarSlet
 7. Tak :-) Mit er købt på nettet - du skal bare søge på 'engelsk lakridspulver' så dukker der noget op. Johan Bülows er nok ikke så egnet til det her - det er for groft granuleret og smager mere af rålakrids + at det koster 3 gange så meget.

  Uhm, lakrids creme brulee er bare sagen :-D

  SvarSlet
 8. Der var desværre ingen i Fakta. I Århus midtby kan man få dem i Kloster Grønt til 15 kr ;-)

  SvarSlet
 9. Mums, det lyder lækkert :-)

  SvarSlet
 10. Så håber jeg du vil elske den her :-)

  Jeg ved det ærligt talt ikke - for jeg kender ikke Urtekrams produkt.

  Velbekomme :-)

  Kh Malou

  SvarSlet
 11. Det skal jeg nemlig ;-)

  Jeg ved det ærlig talt ikke - men prøv da. Den skal nok piskes kraftigt igennem hver 20. minut mens den fryser ind.

  Ja, ok - en ismaskine uden element er der jo ikke meget sjov ved :-)

  SvarSlet
 12. Åh, på den måde. Så skulle du smage den fra Dream ;-)

  Fandt ingen kond.mælk i Fakta - men tog i Bazaren og hamstrede det til 15 kr dåsen.

  *Ding ding ding* We have a winner! Det er nemlig lige netop der jeg skal ud :-)

  SvarSlet
 13. Kære Malou
  Åhhhh, med ååhhhhhh på!!!
  Jeg skal også ud og hamstre kond. mælk.
  Jeg har lavet en version med vanille. Der giver bare den skønneste konsistens. Men jeg synes dog, at den var lidt for sød. Så skal vist eksperimentere lidt med, hvordan man kan lave den mindre sød og stadig få god konsistens.
  FEDT, at du laver alle de isopskrifter - så er der noget at gå igang med, så ismaskinen kan snurre :)
  Knus Hanne

  SvarSlet
 14. Jeg har samme dilemma som AnneLO, har ingen ismaskine :(
  Fryse 20 min - piske - fryse 20 min - piske.....?

  SvarSlet
 15. Madames huskeblog29. januar 2012 kl. 18.55

  Nøj, hvor lyder det lækkert! Dejligt at man selv kan lave en is, der er lige så god som den fra Paradis.
  Nej jeg kan ikke gætte, hvor du skal hen ... :O)
  Varme klem

  SvarSlet
 16. Katrine Emma J Moeller29. januar 2012 kl. 18.55

  Lyder rigtig godt. Jeg har bestemt at jeg skal have koebt mig noget lakridspulver naa vi kommer til Danmark lige om lidt. Hvad er det for en du har det- og hvor er den koebt?Havde taenkt paa Johan Bulows, men det koster en arm, selvom det er godt, er nok meget fint med noget som ikke er helt saa dyrt, ogsaa. Skal have lavet lakrids creme brulee. Det er bare saa godt.

  Hilsen
  Emma
  http://www.frkmoeller.com/

  SvarSlet
 17. PS. Jeg har tidligere fået en is lavet på kondenseret mælk, yougurt (måske græsk) og med passionsfrugt. Det var også super lækkert (og jo knap så fedt).

  SvarSlet
 18. Jeg tillader mig et lille pokkers - jeg elsker nemlig lakridsis, men synes at den fra ParadIs er kedelig. Jeg er nok også mest til lakridsis, som har deciderede lakridsstriber i sig, men de er desværre blevet mere sjældne de sidste par år til fordel for de udgaver, hvor lakridsen er rørt helt ud i isen. Jeg er dog stadig fascineret af den kondenserede mælk i is. Min lokale Fakta har kond-dåser på tilbud til 12-13 kr. stykket pt - ved ikke om det er et landsdækkende tilbud?

  Og så gætter jeg på Sifoladens hytte :-)

  SvarSlet
 19. Det skal prøves! Måske er jeg nødt til at prøve det allerede i morgen! For jeg ELSKER lakridsis!

  Tusind tak for opskrift!
  Ps. Kan lakridsrodspulver fra urtekram bruges??

  Kh Camilla

  SvarSlet
 20. Jeg tror, at du skal passe hus ude ved de åbne vidder. :-) Kan man lave isen uden ismaskine? Min storebror lånte vores køleelement i over et år, så til sidst gav jeg ham resten af maskinen.

  SvarSlet
 21. For syv sørensen hvor har jeg været lykkelig fredag og lørdag - for lavede det fredag og nøj hvor det var godt (ELSKER lakrids)..

  Det er jo en skøn base..
  Var så oven i købet så heldig at manden kom hjem med fløde fra Osted (han kører fordi ca 2 gange dagligt, men ikke til at lokke til at stoppe op normalt).

  SvarSlet
 22. Igen i dag blev der lavet is.
  Denne gang en alternativ version af kokos-isen.
  Kondenseret mælk, 1 dåse kokosmælk, 2 dl letmælk, 2 små håndfulde kokosmel og en stor tsk lemoncurd.
  Glæder mig til at smage..

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...