Da jeg stod i lære som cater var det tit med at lægge hovedet i blød og opfinde en masse kreative vegetarretter - og gerne med rester. På den måde opstod risottotærten. Den er blevet lavet på forskellige måder, både med alm tærtedej, butterdej og filodej. Da det var en del af kyllingestafetten kom der i går både kylling og grøntsager i fra dag 1.
Det er både skøn restemad og en god måde at få et helt måltid i en tærte.
Grøntsagerne var de sidste af gulerødderne fra Römertopfen, en rød peber i tern og ½ pose edamamebønner. Bønnerne fik 1 minut i mikroovnen inden de blev 'smuttet'.
Og så var det bare med at få lavet risottofyldet til tærten. De halvfærdige risottoris og fonden blev fundet frem sammen med 2 æg og 1½ dl revet parmesan.
Risene og fonden fik lov til at hygge sig lidt i en gryde alene inden grøntsagerne, kyllingen og halvdelen af parmesanen kom i. Jeg tilsatte også 1 dl mælk - det skal være en ret våd blanding.
Hviderne blev pisket stive og vendt i også. Hov, hvad var nu det? Jeg så noget i æggehviderne:
En lykkedrage! Det er da Falkor fra Den Uendelige Historie ikke sandt? Ok, moving on....
Resten af parmesanen blandet med samme mængde panko-rasp og drysses over fyldet.
Tærten fik 30 minutter på 200°C og så var den sprød, gylden og lækker.
Jeg lavede en hurtig salat til af små rå blomkålsbuketter, cherrytomater, gulerodsspåner og lidt flere edamamebønner - dryppet med lidt hvidvinseddike og olivenolie.
Det er en meget mættende tærte - og der er også så rigeligt mad til i morgen aften. Og det allersidste kylling skal bruges til en salat til frokost. Det er blevet til meget mad ud af en fugl.
Lige om lidt skal mit første forsøg på at bage Verdens Bedste Brød sættes i gang. Jeg har brugt lang tid på at samle mod til at prøve - og i går fik jeg endelig købt det mel der skal bruges. Dejen ser heldigvis allerede lovende ud. Nu skal jeg bare ha' varmet ovnen op på 250°C. Kryds lige fingre for at det lykkedes☺
Som altid ser det bare lækkert ud. Og hvilken idé :) Jeg har fulgt dig en del efterhånden og har tit undret mig over dit navn, Klidmoster:) Hvorfor egentlig? Og hvad er dit "rigtige" mere borgerlige navn? Glæder mig allerede til næste opskrift, tak for en super god madblog :))
SvarSletDet ser dælme lækkert ud, honey!
SvarSletkan fortælle, at brødet blev helt fantastisk
SvarSletTusind tak :-) Det er heller ikke meget hvidt brød jeg under mig selv - og jeg har da også tilsat lidt ølandshvede her ;-)
SvarSletSMØR - jaha :-D
Jeg er også MEGET spændt på det - alle siger det er så fantastisk et brød.
SvarSletHer har jeg også pilet lidt ved melet ;-)
SÅ lækker mad af "ingenting". Du er bare så god! Er spændt på brødet, jeg har også længe haft det på programmet, men har svært ved at "unde" mig selv helt hvidt brød ... får så dårlig samvittighed. Det smager jo kun godt med masser af koldt SMØR!
SvarSletSjovt, jeg er faktisk også i gang med mit første forsøg på verdens bedste brød. Har udskiftet lidt af melet med fuldkorns durummel. Er spændt på hvordan brødet bliver, der har været en meget rosende omtale af brødet i kommentarfeltet.
SvarSlet