mandag den 31. oktober 2011

Risotto med grønkål...

I dag har jeg fået en rigtig lækker efterårsrisotto som del af den stafet jeg startede i går. Og det endda i en ret sund version, sprængfyldt med både grøn- og blomkål.

Det er en bulderbasse af en risotto - meget mættende. Den er ikke vegetarisk, man kan jo sagtens laves på grøntsagsbouillon i stedet for.

Den fond jeg brugte blev sat over i aftes på aller laveste blus. Alle benene fra kyllingen samt resten af stegeskyen + vand til det dækkede.

Til morgen så det sådan her ud, karamelliseret og koncentreret. Det meste af fedtet blev fjernet med en ske inden fonden blev siet. Fedtet blev gemt, det er fremragende til at stege i.

Det blev en virkelig lækker kyllingefond med knald på smagen - perfekt til en risotto.

Risene havde jeg stående i skabet fra en måltidskasse.

Der var godt 3 dl ris (tog dog halvdelen af risene fra da de var næsten møre) - og jeg havde samme mængde blomkåls-ris til at komme i. Det blev også til et kæmpe skalotteløg og en god buket grønkål.

Grønkålen blev vasket, ribbet og blendet *wroom wroom*. Den kan også bare hakke fint, men jeg skulle gemme mine håndkræfter til at røre i risottoen.

Skalotteløget blev hakket fint og sauteret til det var transparent i lidt af kyllingefedtet og en sjat olivenolie.

Risene blev tilsat og vendt rundt til de var dækkede af fedtstoffet. Jeg havde desværre ingen hvidvin så det blev til 1½ dl vand og et par spsk æblecidereddike i stedet for. Det kom få og fik lov til at koge væk inden jeg begyndte at komme fond på.

Efter ca 17 minutter og 5 dl fond så det sådan her ud.

Jeg tog halvdelen fra og gemmer det til i morgen, så kan det hurtigt laves til endnu en risotto.....eller noget andet.

Risene fik endnu et par dl fond og derefter blev blomkålen vendt i. Jeg rev også en god portion parmesan til at vende i til sidst.

Jeg er blevet SÅ vild med den her parmesan, det spiller slet ikke hvis jeg ikke har sådan en på køl. Det skulle selvfølgelig også lidt SMØR i risottoen - og der tog jeg lidt at det biodynamiske fra Naturmælk.

Da risene var næsten møre blev grønkålen vendt i sammen med parmesan og SMØR. Der blev smagt til med salt og peber.

Og så var det bare at øse en portion op og drysse lidt ekstra parmesan på. Uhm, det er virkelig en god måde at snige grønkål ind i kosten på.

Resten af fonden gemmer jeg også til i morgen. Der har jeg planer om at lave en risotto med bla broccoli, edamamebønner og kylling.

I morgen d. 1/11 er det sidste mulighed for at sætte sin stemme på de nominerede hos Danske Webchicks til DWC Awards 2011. Jeg er nomineret i 3 kategorier og ville blive glad hvis du har lyst til at stemme på mig. Du kan stemme lige her.


5 kommentarer:

 1. For en risotto-elsker er dette virkelig et smukt syn..! Jeg må helt klart prøve med grønkål, for det ser da super lækkert ud :-)

  SvarSlet
 2. Tusind tak - det var rigtig godt :-)

  Det var også en pludselig indskydelse at bruge grønkål. Har også brugt det på en pizza ;-)

  SvarSlet
 3. Mums, det ser godt ud. Lækkert med forslag til at bruge grønkål på - tror ikke selv jeg havde hittet på kombien med risotto :)

  SvarSlet
 4. Tak, det var virkelig en god risotto - er du ikke til grønkål ellers? :-)

  Det er aborio - det stod på den medfølgende seddel ;-)

  SvarSlet
 5. Nom.. selv med grønkål lyder det lækkert. :)

  Stod der ikke på risene hvad slags det var?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...