Det er meget langt fra noget som helt vi ville kalde cheesecake herhjemme - men japanerne har et helt anderledes forhold til bagte desserter med æg. Skulle jeg give den et nyt navn, måtte det blive hvid chokolade-souffle med flødeost.
De 3 ingredienser er: flødeost, æg og hvid chokolade. Jeg syntes dog det lød som en sød og lidt fad smagsprofil, så jeg ville tilføje citronskal.
Ovnen blev tændt på 170°C. Jeg skar meget ned på opskriften. Det var jo kun en test og jeg havde ingen linet op til at smage. Det ville jo være ærgerligt at bruge tid og penge på noget der ikke var et hit.
Jeg skriver hvad jeg brugte og de oprindelige mængder i parentes.
50 g flødeost (120 g)
50 g hvid chokolade (120 g)
1 æg (3 stk)
Revet skal af ½ citron
Del æg i hvide og blomme - pisk hviden stiv. Hak chokoladen og smelt den, enten over vandbad eller i mikroovn.
Tilsæt flødeosten til den smeltede chokolade. Giv det en smule ekstra varme og rør det sammen. Kom citronskal i blandingen.
Tag blandingen af varmen og rør æggeblomme i. Fold til sidst pisket æggehvide i.
Massen kommes i formen. Den bankes let mod bordet for at frigive luftbobler. Formen stillet i et lille fad - og der hældes kogende vand på til det dækker ca halvvejs op af formen. Fadet stilles i ovnen og kages bages i 3 intervaller: 10 (15) minutter på 170°C. 10 minutter (15) på 160°C - og så slukkes ovnen, hvorefter den trækker 10 minutter (15) på eftervarmen.
Lad kagen køle helt af i formen på en rist.
Løsn formen og glid den lille kage ud på en desserttallerken. Drys med flormelis.
Og så er den lige til at skære ud og servere.
Den minder mest af alt om en omelet i konsistensen.
Det er en lidt spøjs mundfylde den har. Man skal helt klart sætte pris på soufflé for at kunne nyde den. Jeg er meget glad for at jeg tilsætte citronskal, for det løftede smagen op over det lidt æggede.
Skal du prøve den simple kage?