Jeg har før lavet ispinde af sodavand, men syntes at de krystalliserer for meget og bliver trælse i konsistensen. Til gengæld har jeg god erfaring med at bruge frugt - som til disse sunde frugt-ispinde. Det lykkedes mig at støve den her opskrift op som jeg kunne læne mig lidt op af. Her får du min version:
300 g netmelon
5 spsk glukosesirup
1 dl gin
2 dl flad tonic
evt korianderblade
Melonen er smuk grøn. Den skal benfries for skræl og kerner - og skæres i mindre stykker.
Og hvordan gør man tonic flad? Jo, ser du: som et uvornt barn. Stik et sugerør i og pust kraftigt et par gange. Det vil fjerne en masse af kulsyren.
Og så skal der blendes. Jeg tester i øjeblikket denne Oster Versa Performance blender, som er en kraftkarl uden lige. Det var meget nærliggende at se hvad den kunne her.
Så jeg blendede melon, sirup, tonic og gin sammen *WROOM WROOM*
Wow, det er altså en ret så kraftig blender. Ud over at få en smuk grøn væske, kom der en masse skum ud af det. Havde det være et industriprodukt var der noget blevet tilsat et anti-skummemiddel.
Det værste skum blev skummet (duh!) af væsken og ispindeformene gjort klar.
Der blev placeret et par korianderblade i hver. Er man den sarte type, kan de erstattes af f.eks mynte, basilikum eller en tynd agurkeskive.
Fyld op (husk ikke at fylde dem helt, for væske udvider sige ved indfrysning), sæt top på og stil dem i fryseren natten over - eller mindst 8 timer. Ting med sprut i fryser langsommere og ikke så hårdt.
Fin, grøn og læskende - men lumsk! Sådan en går lige i benene. Bestemt ikke for børn.
Disclaimer: blenderen er til test fra Acreto.se
Åh, Malou - man når lige at se din overskrift og tænker; "Ej, DET kan man sgu ikke/det vil jeg se før jeg tror det!", men så læser man indlægget og VUPTI, så tryllede du det sgu frem alligevel.
SvarSletTak for dine evigt sjove (skøre, underlige, mærkværdige, særprægede, spændende) idéer og kreationer. Det er virkelig fedt at se dine påfund. Så taktak! :D
Maria.
Aww, tusind tak for de søde ord. Jeg kan jo ikke helt tage æren for den her opskrift - men tak alligevel :-)
SletDet er simpelthen en af de mest geniale opskrifter jeg længe har set! Hvor har du formene fra?
SvarSletTusind tak - ville ønske at jeg helt selv kunne tage æren for den. Formene er købt i Tiger for et par år siden - men de har dem vist hver sommer ;-)
SletDen tror jeg på:) Det er mixet sammen og står nu og venter i fryseren.
SvarSletWuhu, spændende. Håber du kan lide dem :-)
Sletjeg MÅ lave dem....men tænker du man kan bruge vandmelon - og så få en pæn rød farve?
SvarSletTjo, det kan man sikkert - men jeg syntes ikke farven rød hører hjemme i en gin & tonic. Men det er jo dit valg ;-)
SletJeg har brugt agurk, fordi jeg synes det klæder en G&T.
SvarSletJeg former dem ikke som ispinde, men kradser isen af isen i boksen. Man skal så bare være lynhurtigt med serveringen.
Og så synes jeg vandmelon kunne være skægt at prøve.
Jeg var til G&T smagning i sommers, og der var lime, appelsin, kanel, agurk og granatæbler bare nogle af de ingredienser der kom i glassene.