fredag den 8. maj 2015

MadbloggerUdfordringen #8 - Flan på asparges & ærter...

MadbloggerUdfordringens 8. runde handler om farver. Alle de tilmeldte bloggere har fået tildelt en af følgende farver ved lodtrækning: grøn, brun, rød, hvid eller metallic. Du kan se lige her hvem der fik hvad. Jeg fik GRØN og stillede straks et par dogmer op: A) det skulle være en helt grøn ret. B) det skulle være en vegetarret som jeg ikke havde lavet før. C) der skulle indgå asparges - og D) der måtte ikke tilsættes farve.

Det blev til denne sjove asparges/ærte-flan med flødeostecreme. Grøn, forårsagtig og frisk.

En flan er groft sagt en æggestand bagt ved svag varme i vandbad. Jeg spændte bagepapir fast i en springform på 16 cm - og pakkede den grundigt ind i folie på ydersiden.

Den er utrolig simpel at lave og indeholder forbavsende få ingredienser. De 4 vigtigste er asparges, ærter, æg og fløde. Jeg skævede lidt til den her opskrift.

Årets første danske asparges fra Samsø. Velkommen, dejlige grønne stængler - I har været længe ventet!

Den nederste træede del blev snappet af og gemt til fond. Hovederne blev skåret af og gemt til pynt - og stænglerne snittet i mindre stykker.

200 g fine ærter og 150 g asparges. Begge dele blev dampet kort i kogende vand - kun lige længe nok til at aspargesene blev bløde. De kom derefter i koldt vand for at stoppe kogningen, inden de blev dryppet af.

Resten af ingredienserne:

3 æg
2 dl fløde
½ dl vand
Urtesalt
Friskkværnet sort peber
Nyrevet muskatnød

Asparges og ærter blendes *wroom wroom* til en homogen masse. Det blev gjort i den Oster Versa Performance blender jeg tester lige nu. Resten af ingredienserne tilsættes og blendes ca 30 sekunder.

Springformen blev sprayet grundige med fedtspray på indersiden inden den grønne masse blev hældt i. Den blev stillet i et dybt fad som blev fyldt halvt op med kogende vand. Fadet blev forsigtigt sat i ovnen på 160°C i 1 time.

Den er færdig når den begynder ar slippe i kanten og føles fjedrende i midten. Lad den køle lidt af i formen, inden den overføres til et fad. 

Skær forsigtigt rundt i kanten inden ringen løsnes. Brug bagepapiret til at glide den færdige flan over på et fad - og træk det forsigtigt væk. Lad den køle til stuetemperatur.

Og så til flødeostecremen. Den skulle være ret så frisk af citron, som modspil til den sødlige flan. 

En kæmpe håndfuld bredbladet persille, 150 g flødeost, et godt drys urtesalt og revet skal af ¼ citron.

Flødeosten blev blendet med en stavblender sammen med persillen. Den revne citronskal blev rørt i til sidst. For at få den helt rigtige konsistens rørte jeg en smule fløde og lidt Thick & Easy i.

Den færdige flødeostecreme kom i en sprøjtepose, monteret med en stjernetyl - og der blev sat dupper hele vejen rundt forneden og foroven.

Aspargeshovederne blev dampet og duppet helt tørre. De blev flækket på langs og lagt på toppen som pynt.

De sidste små detaljer kom på plads -  og så var der en grøn vegetarret som aldrig set før!

Med en lun kniv var den lige til at skære. Den var perfekt sat i midten.

Cremet og lækker. Server den med en knasende blandet salat og giv godt ristet brød til.

Den er simpelthen så fin grøn. Men farven snyder lidt på billederne - for de er taget under et lysstofrør sent i nat. Det var nemlig der der var lidt kræfter på kontoen til at gå i køkkenet for.

Jeg har lige taget der her billede i  dagslys - og der kan man virkelig se hvor smuk grøn den er indeni. 

Dagens frokost blev en grovbolle med røget skinke, 3 skiver flan og masser af sprøde grøntsager. 

Jeg har en lille ekstra grøn ting i ærmet. En voksen-dessert med sprut. Den får du i et senere indlæg....

Disclaimer: blenderen er til test fra Acreto.se

1 kommentar:

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...