For længe siden spottede jeg den her opskrift og fik lyst til at prøve. Jeg fik mig dog aldrig taget mig sammen, da der med at friturestege sviner og lugter. Men så stod jeg pludselig med varm olie, efter at ha' lavet 2 x Popcorn Shrimp: Cajun Bacon og Sriracha Coconut. Og sørme om der ikke også var en anden rest jeg kunne bruge:
Der var nemlig også en sjat øl-dej tilbage. Brug enten den opskrift med cajunkrydderi, eller den originale her. Resten var jo som skabt til formålet - der skulle blot tilsættes lidt æg og måske lidt ekstra mel. Og så var der en squash i grøntsagskassen fra weekendens salatorgie.
Ægget blev pisket i resten af dejen - sammen med 2 spsk hvedemel. Squashen blev skåret i stave, uden så meget af det bløde i midten. For nemheds skyld kom fritterne i en pose.
Dejen blev hældt ned og fordelt grundigt på alle overflader. Og så var det bare med at stege dem i små portioner i den varme olie.
Efterhånden som de blev færdige, blev de lagt på en rist belagt med fedtsugende papir.
De lune sprøde fritter blev serveret med resten af den interimistiske tartarsauce. Og sådan gik det til at jeg ikke alene fik brugt alle mine rester, men også fik maksimal udnyttelse ud af den varme olie og endda en omgang grøntsager indenbords.
Sådan har jeg aldrig troet at squash kunne blive. Men se lige hvor sprøde og fristende de er. Fede, men...åh....så gode.
Nu har jeg bestemt fået friture nok for en lang periode. De næste dage står på faste og suppe.
Fritter (alm. kartoffel) er også bare så godt i øldej, så jeg kan lige forestille mig, hvor gode de her må være. Kunne det ikke være lige noget for dig, at finde ud af, hvordan man kan få sådan et sprødt resultat uden friturestegning?
SvarSletKh.
Anne-Marie
AHhhh...minder mig om ferie i Grækenland og helt perfekt med lidt thatzhiki som dyppelse ;-)
SvarSlet