onsdag den 25. marts 2015

Sriracha Coconut Popcorn Shrimp...

Her får du opskriften på en rigtig lækker lille snack, perfekt til et glas skummende koldt øl - eller som en fræk forret. Sprøde knasende rejer, med både sødt og stærkt - serveret med en liflig mangodip. 

Gyldne, sprøde - og helt igennem uimodståelige! Navnet Popcorn Shrimp betyder ikke at der er popcorn i opskriften - men at spiser dem på samme måde som popcorn....og ikke stopper før der ikke er flere.

Dippen først. Den er såre simpel: cremefraiche rørt med mangochutney. Jeg brugte min  karamelliserede mangochutney med BOC. Vælger du en mildere chutney, kan du med fordel tilsætte en smule chili.

Rejerne var en blanding af skalrejer (fra min lokale fiskevogn) og store grønlandske fra frost.

Modsat mine Cajun Bacon Popcorn Shrimp der var i en dej, skal de her paneres enkeltvis.

Jeg valgte en 3-trins panering: mel (her lidt kokosfibermel), 1 æg (+ ½ mælk) og rasp (her en blanding af 1 dl panko-rasp og 1 dl grov kokosmel).  

Godt 100 g rejer blev marineret i et godt skud Sriracha (lavet på chili, eddike, hvidløg, sukker og salt), 1 fed revet hvidløg, friskkværnet sort peber og et lille drys urtesalt. Rejerne fik lov til at trække ca 15 minutter inden næste trin.

De marinerede rejer blev pudret i kokosfibermel. Æg og mælk blev piskes sammen - og pankoen blev blandet med kokosmelet. De pudrede rejer fik et hurtigt dyp i æggeblandingen, inden de blev vendt og presset i kokos/panko. Ønsker man helt glutenfri, kan man nøjes med den grove kokosmel - eller knuste kokosflager.

Forsæt til alle rejerne er paneret. Varm ca 3 cm egnet vegetabilsk olie op i en pande. Når det bobler om en tandstik er den klar. Steg rejerne af 2-3 omgange. Vend dem når de er gyldne.

Læg dem på fedtsugende papir efterhånden som de er færdige.

Server de lune sprøde rejer med den labre dip. Jeg kunne desværre ikke få fat i frisk koriander, så det blev til en smule bredbladet persille i stedet.

Og så var der 2 slags Popcorn Shrimp klar: Sriracha Coconut og Cajun Bacon. Nok ikke det sundeste aftensmåltid jeg har indtaget, men så må jeg spise noget ekstra grønt de kommende dage.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nøj, det har været en hård omgang med gæster fredag, fejring af Max lørdag og søndag, samt kagebagning (65 små kiksekager) til hans kollegaer mandag. Godt han kun fylder 50 år en gang. Nu skal vi ikke ses før midt i påskeferien, så jeg får rigelig mulighed for at få lidt ro. 

Mine smerter er gået helt agurk og jeg er noget så forpint. Lige nu er jeg på afvænning fra Coke Zero, for at se om det kan gøre en forskel at skære de kunstige sødemidler helt fra - og jeg holde de værste abstinenser fra døren med lidt sort kaffe. Det skal så skæres væk bagefter, for koffein er heller ikke alt for smart med fibromyalgi. 

Jeg kan dog se frem til noget rigtig hyggeligt på fredag. Vi er en flok der skal på Klassisk 65 sammen - og så skal den vist ha' på alle tangenter. Det ser jeg frem til og samler kræfter under dynen de næste dage. Later dudes...

2 kommentarer:

 1. I die - på den gode måde. For *dælen* hvor ser det godt ud!

  God bedring med smerterne. Krydser fingre for at det hjælper at skære Colaen fra... jeg har selv haft succes med at gøre det samme. Det har også hjulpet på en mængde andre ting, så forhåbentlig sker der gode ting for dig og din krop, når du gør det samme.

  /Kristina.

  SvarSlet
 2. Tak for forklaringen... vi undrede os forleden over det navn... manden konkluderede at popcorn jo ville smelte, og dermed bare være fedtsugende sikkert.... Vil prøve at spise det asap næste gang jeg ser det (vi er i staterne pt.... AZ, NM og TX tilbage på denne tur....) Dog vil jeg nok vælge det et 'rigtigt' sted og ikke en af kæderne... Vi er ikke for fine eller lave til hverken det ene eller andet, og slet ikke på køredage...

  BBL - når jeg har tid til at læse igen :)

  (God bedring kan jeg se :( )

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...