En silkeblød og 'sej' is med masser af syrlig frugt, appelsin og varm krydderier. Og den fungerer imponerende godt. Faktisk så godt at jeg vil lave kompotten en anden gang, blot for at lave is af den bagefter.
Der var 250 g kompot tilbage. Det skulle bruges, sammen med 1 ds kondenseret mælk, 2½ dl fløde og 1½ dl mælk. Mælken blev tilsat for at øge den samlede mængde for at kompensere lidt for at kompotten også var sød. Den kondenserede mælk plejer nemlig at være den eneste sødende ingrediens.
De hele nelliker blev fisket op og kompotten blendet *wroom wroom* til en glat puré med en stavblender.
Den blendede puré blev rørt ud i den kondenserede mælk - og alm mælk + fløde blev pisket i til sidst. Og nej, fløden skal ikke piskes til skum først.
Den færdige iscreme kan nu enten køres på maskine - eller indfryses under omrøring. Med maskine: kør ca 30 minutter til konsistens som softice og frys færdig i bøtte. Uden maskine: sæt i fryseren og pisk kraftigt igennem hver 30. minut til isen er for fast til at piske.
Og her får du det vigtigste tip til at fotografere isanretninger: frys glasset først. Det tør hurtigt, men hjælper med til at holde isen kold.
3 flotte kugler blev anrettet. Men det manglede lidt pynt - og gerne med juletema.
Jeg fandt lidt forskelligt frem: guld, sølv og kristtjørn. Det blev det sidste.
Først fik isen et hurtigt skud skyr (hældt i en engangssprøjtepose) og dernæst et drys julekrymmel. Oh la la, sikke en lækker is - syrlig, sød og krydret.
Den var også ret god sammen med en reste-vaffel og et par kugler økologisk vaniljeis.
Har du lavet noget spændende ud af dine rester fra jul?
Får jo helt lyst til at tjekke om Netto stadig har tranebær... hm har forresten noget syltetøj der måske kunne krydderes :-)
SvarSletDet sjoveste restemad jeg lavede fra jul var forårsruller hvor kødet var rester fra gåsen. Kan godt anbefales
Ikke endnu, overvejer hvad jeg kan bruge den store portion honningkager til, er nemlig selv lettere tom lige i forhold til dem.
SvarSlet