tirsdag den 3. juni 2014

Cheesecake-brownie med kirsebær og lakrids...

Kage....kage....kage. Der skal bare kage til. Og det skal være god kage. Her får du en pivfræk hybrid af cheesecake og brownie - med både kirsebær og lakrids. Det er en kage som ingen anden!

En chokoladetung og kompakt brownie i bunden, med sød/syrlig cheesecake på toppen. Den oprindelige opskrift stammer fra bloglands ukronede kagedronning Sif som blogger igen (JUBIIIII). Hun havde sin version med hindbær med som dessert sidst da kagedåserne mødtes - og jeg faldt straks pladask for konceptet. Her får du min version:

Først skulle der laves en puré af kirsebær. I fryseren fandt jeg en pose med nogle økologiske bær som jeg udstenede og frøs sidste år. Perfekt. De kom i en lille gryde og blev varmet langsomt op. De fik lov til at simre i egen væde i ca 10 minutter og blev derefter taget af varmen, blendet *wroom wroom* og afkølet.

Cheesecakeblandingen består af blot 4 ingredienser:

200 g flødeost
1 æggeblomme
75 g rørsukker
1 dl kirsebærpuré

Det hele piskes sammen til en glat og homogen masse. Og så til kagens anden del: brownien.

Der anbefales 150 g chokolade med 65% kakao. Jeg brugte nogle rester: mørk edelbitter 70%, dark milk 41% og noget mørk 56%. Så måtte det gå lige o-p op.

 Selve browniedejen bestod af 7 ingredienser.

150 g chokolade
125 g SMØR
200 g sukker
2 æg
125 g hvedemel
1 nip salt
1 nip vaniljepulver

SMØR og chokolade smeltes sammen ved svag varme. Tag gryden af varmen. Rør sukker, salt og vanilje i. Rør æggene i - et af gangen. Vend til sidst melet i.

Opskriften passer til en springform på 22-25 cm. Jeg lavede i stedet 2: en på 18 cm og en på 12 cm. Der blev spændt bagepapir fast i bunden - og formene blev sprayet indvendig med fedtstof.

Browniedejen blev fordelt.

Og cheesecakemassen ovenpå. Bank formen mod bordet, et par gange, så fyldet sætter sig.

En kniv blev kørt lidt rundt på må og få for at give lidt marmorering. 

For at give lidt ekstra *umphf* skulle der lidt kirsebærpulver og rålakrids på toppen.

Begge dele blev drysset lidt tilfældigt ud på hele kagen.

Kagerne blev bagt ved 175°C. Den lille fik ca 25 minutter og den store 35 minutter. Bager du en stor kage skal den ha' 35-40 minutter. Den skal kun lige akkurat være sat i midten.

Køl den lidt af inden formen fjernes. Og så er det bare med at skære den ud og kaste den ind i hovedet.

Det er lidt (well, meget) svært når den er lun. Den er noget nemmere at skære efter et par timer på køl. 

Når den er nybagt er browniebunden meget blød og dejlig snasket.

Dagen efter har den sat sig helt og er nem at skære ud i små mundrette bidder. Oh la la....sikke en kage.

Og resten den smukke kirsebærpuré? Den blev naturligvis brugt til en ny is, ligeledes med lakrids. Den rammer bloggen inden længe. Der er også en is a'la koldskål på vej. Skal bare lige ha' taget nogle billeder af de færdige is.

--------------------------------------------------------------------

Og så vil jeg lige trutte lidt i mit eget horn. Er nemlig endt på en super fin top 5 liste lige her over "de mest indflydelsesrige danske madbloggere". Jeg er SÅ glad og stolt over at min bette blog er med til at kunne påvirke nogen i positiv retning. Det giver bestemt lyst til at fortsætte med at udvikle opskrifter og mene noget mere om kvalitetsfødevarer.

God tirsdag til alle der kommer her forbi...



4 kommentarer:

  1. Wow, sikke en kage! Og sejt gået med top5 - jeg synes, det er meget velfortjent! :-)
    Vh Louise

    SvarSlet
  2. Lækker kage og stort tillykke med anerkendelsen, som er ganske velfortjent.

    Mvh Kathe

    SvarSlet
  3. Hej ! Sikke en spændende kage-opskrift. Den vil jeg afprøve ved lejlighed. Ser frem til at se den "lovede" opskrift på lakrids-kirsebær is :-) Kirsten

    SvarSlet
  4. Du har lige reddet min dag med dagens bedste nyhed! Har savnet Sifs geniale blog så meget!. Yai

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!