Først skulle der laves en puré af kirsebær. I fryseren fandt jeg en pose med nogle økologiske bær som jeg udstenede og frøs sidste år. Perfekt. De kom i en lille gryde og blev varmet langsomt op. De fik lov til at simre i egen væde i ca 10 minutter og blev derefter taget af varmen, blendet *wroom wroom* og afkølet.
Cheesecakeblandingen består af blot 4 ingredienser:
200 g flødeost
1 æggeblomme
75 g rørsukker
1 dl kirsebærpuré
Det hele piskes sammen til en glat og homogen masse. Og så til kagens anden del: brownien.
Der anbefales 150 g chokolade med 65% kakao. Jeg brugte nogle rester: mørk edelbitter 70%, dark milk 41% og noget mørk 56%. Så måtte det gå lige o-p op.
Selve browniedejen bestod af 7 ingredienser.
150 g chokolade
125 g SMØR
200 g sukker
2 æg
125 g hvedemel
1 nip salt
1 nip vaniljepulver
SMØR og chokolade smeltes sammen ved svag varme. Tag gryden af varmen. Rør sukker, salt og vanilje i. Rør æggene i - et af gangen. Vend til sidst melet i.
Opskriften passer til en springform på 22-25 cm. Jeg lavede i stedet 2: en på 18 cm og en på 12 cm. Der blev spændt bagepapir fast i bunden - og formene blev sprayet indvendig med fedtstof.
Browniedejen blev fordelt.
Og cheesecakemassen ovenpå. Bank formen mod bordet, et par gange, så fyldet sætter sig.
En kniv blev kørt lidt rundt på må og få for at give lidt marmorering.
For at give lidt ekstra *umphf* skulle der lidt kirsebærpulver og rålakrids på toppen.
Begge dele blev drysset lidt tilfældigt ud på hele kagen.
Kagerne blev bagt ved 175°C. Den lille fik ca 25 minutter og den store 35 minutter. Bager du en stor kage skal den ha' 35-40 minutter. Den skal kun lige akkurat være sat i midten.
Køl den lidt af inden formen fjernes. Og så er det bare med at skære den ud og kaste den ind i hovedet.
Det er lidt (well, meget) svært når den er lun. Den er noget nemmere at skære efter et par timer på køl.
Når den er nybagt er browniebunden meget blød og dejlig snasket.
Dagen efter har den sat sig helt og er nem at skære ud i små mundrette bidder. Oh la la....sikke en kage.
Og resten den smukke kirsebærpuré? Den blev naturligvis brugt til en ny is, ligeledes med lakrids. Den rammer bloggen inden længe. Der er også en is a'la koldskål på vej. Skal bare lige ha' taget nogle billeder af de færdige is.
--------------------------------------------------------------------
Og så vil jeg lige trutte lidt i mit eget horn. Er nemlig endt på en super fin top 5 liste lige her over "de mest indflydelsesrige danske madbloggere". Jeg er SÅ glad og stolt over at min bette blog er med til at kunne påvirke nogen i positiv retning. Det giver bestemt lyst til at fortsætte med at udvikle opskrifter og mene noget mere om kvalitetsfødevarer.
God tirsdag til alle der kommer her forbi...
Wow, sikke en kage! Og sejt gået med top5 - jeg synes, det er meget velfortjent! :-)
SvarSletVh Louise
Lækker kage og stort tillykke med anerkendelsen, som er ganske velfortjent.
SvarSletMvh Kathe
Hej ! Sikke en spændende kage-opskrift. Den vil jeg afprøve ved lejlighed. Ser frem til at se den "lovede" opskrift på lakrids-kirsebær is :-) Kirsten
SvarSletDu har lige reddet min dag med dagens bedste nyhed! Har savnet Sifs geniale blog så meget!. Yai
SvarSlet