Den liflige salat i den hjemmelavede skål. Fint, ikke? Man kan kan også snitte en kurv af melonen og servere salaten i. Se bare her.
Jeg lagde ud med at markere hvor kanten skulle skæres med fine buer - og lavede runde markeringer med et jern til at stikke kernehus ud med.
Tuschstregen skulle skæres helt væk og det yderste tynde grønne lag, i de runde cirkler, skrælles af.
Først skar jeg toppen af, et par centimeter over tuschstregerne. Finmotorikken tillod på ingen måde de fine buer - og efter et mindre tantrum lod jeg mig tage til takke (pun intended) med nogle nemmere takker.
Det gik ok med at skrælle de små cirkler fri for skal.
For at få lidt ekstra mønster på skålen lavede jeg en række striber med et kannalerjern.
Frugtkødet blev skåret fri og fisket op. Og så var salatskålen færdig. Og så til selve salaten:
Melonen blev skåret i mundrette stykker.
Det blev en super simpel salat. Ud over melon, bestod den af agurk, forårsløg, feta og karse. Flasken bagerst er min hjemmelavede hyldeblomsteddike. Den er et must til vandmelonsalat.
½ agurk blev skrællet, befriet for kerner og skåret i små tern. 3 små forårsløg blev snittet fint og halvdelen af karsen klippet tæt.
Jeg smagte på fetaen for at vurdere hvor meget salt salaten kunne trække. Den fik en passende mængde + et godt skud friskkværnet sort peber. Der blev dryppet lidt god økologisk olivenolie over og en god sjat hyldeblomsteddike. Der skal en del syre til at balancere sødmen fra den modne melon. Den færdige salat blev anrettet i den udhulede melonskål.
Salaten blev stillet på køl til den skulle serveres.
Den blev dog taget ud ca 20 min før så den lige kunne smide den værste køleskabskulde af sig.
Salaten var en af tre, der blev serveret til nogle helt fantastiske grillpølser, fredag til frokost. Jeg havde Max på besøg og havde lovet at lave mad. Den anden salat var en kartoffelsalat med rygeost, rødløg og dild - og den tredje var lidt iceberg med rå majs og blå birkes.
Ikke en spor tosset frokost. Du får opskriften på kartoffelsalaten i det næste indlæg - og jeg løfter sløret for hvor du kan få fat i de delikate pølser.
--------------------------------------------------------------------
Efter frokost fik vi en lur inden vi hoppede på cyklerne og kørte ind til byen. Jeg havde virkelig brug for at få brugt mine ben og få dannet ledvæske i mine knæ. Destinationen var Cinemaxx og X-Men: Days of Future Past.
Ak ja, en bette beskeden *host* bøtte popcorn til deling og et fingerbøl sodavand blev det til + en pose slik - det var vel spisedag!
På vejen hjem tog vi et smut om Marselisborg Lystbådehavn, for jeg havde hørt så meget godt om Ishuset derude. Det er hjemmelavet is på bla økologisk sødmælk. Dagens varianter skrives på en tavle. Og så var det bare om at bestemme sig.
Jeg begrænsede mig til en ganske lille vaffel med blot 3 kugler: lakrids, amarena (kirsebær) og peanutbutter + guf. Ja tak - så har jeg skaffet mig en ny afhængighed på halsen. Resten af sommeren kommer jeg vist til at cykle i pendulfart mellem Grøfthøj og Tangkrogen på alle mine spisedage.
Resten af weekenden kommer til at foregå fastende og på langs. Det er stadig meget mere 'frisk' der skal samles.