Foto: KAM |
Da jeg først så opgaven så jeg det som en oplagt mulighed for at genskabe den hovedret Mette og jeg vandt MasterChef med (forretten kan du se lige her) Så sådan blev det. Jeg kan naturligvis ikke tage hele æren for opskriften, den blev nemlig til i fællesskab med Mette i en meget stresset time under det berygtede ur.
Til 4 pers:
Sprøde nudler:
4 plader æggenudler
½ liter vindruekerneolie
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og afkøl den straks i kold vand. Lad dem derefter dryppe helt af i en sigte inden de lægges på et viskestykke. Varm olien op og steg nudlerne sprøde i små portioner. Læg dem til afdrypning på køkkenpapir.
Sesampaneret kylling:
4 kyllingebryster
1 dl soya
2 æggehvider
2 dl ublegede sesamfrø
2-3 spsk vindruekerneolie
Læg kyllingen i et fad og hæld soyaen over. Lad den trække i ca 20 minutter. Fisk kyllingen op og dup den helt tør. Pisk æggehviden sammen med en gaffel og vend kyllingebrysterne så de er helt dækkede. Bland sesamfrøene og paner kyllingen i dem. Brun kyllingebrysterne på en mellemvarm pande til de er gyldne. Kom dem derefter i et fad og sæt dem i oven på 180°C. Sæt stegetermometer i de tykke ende af et at stykkerne og lad dem stege til en kernetemperatur på 75°C.
Lynstegte grøntsager:
200 g gulerod
200 g pastinak
200 g hvidkål
1 porre
1 rød peberfrugt
1 spsk vindruekerneolie olie
Marinade:
5 spsk soya
2 spsk akaciehonning
1 fed hvidløg
½ rød chili
3 cm frisk skrællet ingefær
Evt. 1 potte koriander
Snit den røde chili, ingefæren og hvidløget meget fint. Kom det i en skål og tilsæt soya og honning. Skræl gulerod og pastinak. Skær dem i tynde stave. Snit hvidkålen i strimler på ca ½ cm. Skær porren i tynde ringe på skrå og peberfrugten i strimler på langs. Lynsteg grøntsagerne i et par minuttet på en en varm pande i olien og tilsæt marinaden. Tag panden af blusset og lad grøntsagerne trække smag i et par minutter. Vend evt med en potte grofthakket koriander.
Server de sesampanerede kyllingebryster på et leje af de marinerede grøntsager og top op med de sprøde nudler.
Foto: KAM |
God tirsdag til alle der kommer her forbi...
Kyllingen ser virkelig lækker ud! Den må prøves ved lejlighed.
SvarSletKan man kun bruge vindruekerneolie til at lave de crispynudler? Eller kan solsikkeolie f.eks. bruges? :-)
SvarSletSagtens. Det skal bare være en neutral olie, der er egnet til opvarmning :)
Slet