Foto: Kvickly |
I bedste Stop Spild Af Mad stil lavede jeg denne marmeladekylling med en tilhørende salat med marmeladedressing:
Opskriften er til 4 pers.
4 store kyllinglår med overlår
6 spsk Änglemark appelsinmarmelade
4 spsk soyasauce
2 dl appelsinjuice
2 fed presset hvidløg
3 cm revet ingefær
Friskkværnet peber
Salt
2 tsk Maizena
Rør først marinaden sammen af marmelade, soya, juice, hvidløg, ingefær og sort peber. Læg kyllingen i et ildfast fad og hæld marinaden over. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen i 50 minutter på 175°C. Fjern folien, skru ovnen op på 225°C og giv kyllingen yderlige 10 minutter. Hold øje med kyllingen. Overfladen skal være pænt gylden. Tag kyllingen op og hold den varm. Kog stegeskyen ind og smag den til med salt og peber. Jævn den til sidst med en smule Maizena rørt ud i vand. Hæld den jævnede stegesky over kyllingen. Server f.eks med løse ris, dampede grønne bønner og en knasende rødkålssalat med solbærdressing.
Rødkålssalat med sur/sød solbærdressing:
400 g rødkål
75 g finthakkede syltede rødbeder
1 lille finthakket rødløg
2 spsk Änglemark solbærmarmelade
3 spsk hvid balsamico
2 tsk olivenolie
Salt/peber
50 g ristede mandelflager
Snit kålen meget fint og vrid den imellem hænderne for at frigive lidt væde. Bland med rødbeder og rødløg. Rør dressingen sammen af solbærmarmelade, balsamico og olie. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt mere eddike. Vend marinaden i salaten og lade den trække på køl i et par timer. Drys med ristede mandelflager ved servering.
Marmelade hører bestemt ikke kun til i det søde køkken. Det handler bare om at være lidt kreativ. Solbærmarmeladen vil f.eks også være helt fantastisk at vende med syltede både af rødløg som et surt/sødt tilbehør til julens stegeretter.