Løsningen er simpel: hurtigt, nemt og vegetarisk/vegansk pålæg fra dåse.
Det kræver selvfølgelig en dåse butterbeans. Kikærter kan også sagtens bruges - men så bliver det jo det der hummus du ved nok. Baked beans er såmænd heller ikke så tossede, så skal tomatsaucen bare skylles af.
Og skylles skal altså også disse butter beans. De ligger i en nasty lage - den har en træls bismag og skal bare væk.
De skyllede bønner blev blandet sammen med saften fra ½ citron, ½ dl olivenolie, 1 tsk spidskommen og 2 små fed presset hvidløg + salt og peber *Wroom wroom* - min Bamix tryllede det hele om til en glat puré på nul komma fem aka 0,5.
Puréen smages til med ekstra citronsaft og spidskommen hvis det er nødvendigt. Den blev anrettet med lidt ekstra olivenolie på toppen.
Det vegetariske smørepålæg smager pragtfuldt på et stykke rugbrød. Pynt f.eks med grillede peberfrugter, agurk eller oliven.
Jeg spiste 2 madder til frokost, pyntet godt og grundigt af med agurke-relish.
Aftensmaden blev 2 burgerboller med fyld:
Et par ristede underboller fik først et generøst lag af den lækre butterbeanpuré.
Derefter fulgte et lag romainesalat og frikadeller fundet i fryseren.
Og igen, en god portion relish.
Uhm, sørme ikke nogen tosset aftensmad.
Og der var mere butterbeanpuré tilbage. Det blev til frokost dagen efter:
Endnu et par ristede burgerboller fik smurt tykt på - og blev ornamenterede med en flok perletomater.
Blandet salat og serranoskinke - bum, det var det.
Låg på og så var der endnu en frokost. Ja ja, alt det hvide brød er en fluke - det var på bud i Metro hvor jeg var ude og købe sylteglas.
Og sådan gik det til at 1 dåse butterbeans blev til 3 måltider. Det er ganske vist!
Jeg skal prøve det!
SvarSletHvor er den fin, maden med relish!
uhm ser lækkert ud, det smager nemlig bare super godt sådan nogle puréer.
SvarSletJeg spiste en lækker sandwich på Constantia2, forleden dag. Inspireret af dig.
Rug foccacia med rødbedehummus og salat...
Lena
uhm...nam nam tusind tak for opskriften og forslag til mad anretningen den kunne jeg bruge.
SvarSletPerfekt :) Har lige kogt en ordenligt grydefuld butterbeans forleden dag - mon ikke der ryger nogen til sådan en omgang lækker spread :)
SvarSletTak for tippet som nu er afprøvet med stor fornøjelse :-)
SvarSlet