500 g skrællede kartofler
150 blomkål i buketter
25 g SMØR
2 - 2½ dl opvarmet mælk
50 g skalotteløg
Frisk eller tørret salvie - den mængde du foretrækker
Salt/peber
Kartofler og blomkål dele koges meget møre i letsaltet vand. I mellemtiden laves de sprøde løg:
Det er en puré der nemt kan varieres. Brug de krydderurter du kan lide og tilsæt f.eks hakkede ristede nødder, revet parmesan eller flager af sprødbagt parmaskinke i stedet for løg. Skal den serveres til fisk kan et skud fintrevet citronskal være lækkert. Små sauterede tern at squash, gulerod og peberfrugt kan gøre det til til herligt tilbehør til vegetariske retter - og så kan man ved servering drysse med ristede græskarkerner. Mulighederne er uendelige - tilsæt blot fantasi!
Det ser vanvittigt lækkert ud!
SvarSletTusind tak :-)
SletDet ser lækkert ud:-)
SvarSletKommer der snart noget kage eller lignene fra din side af igen? syntes altid du finder på noget spændene :-)
Tusind tak :-)
SletUh, jeg barsler snart med en ny kageopskrift - skal bare lige være færdig med bidragene til kartoffelkonkurrencen før jeg skal ha' den testet ;-)
Den glæder jeg mig til at lave! Og tak for inspirationen
SvarSletTusind tak - jeg er glad for at du kan finde inspiration her. Håber det smager dig :-)
SletMums- det lyder så lækkert, det må jeg lave snart!
SvarSletTusind tak, håber du kan lide det :-)
SletHvor ser det lækkert ud, Malou! Tak for en spændende opskrift. Jeg spiste på Louisiana i går og kom til at tænke på dig, fordi buffeten var så lækker. Varme klem
SvarSletHej Malou.
SvarSletHvis du mangler inspiration til retter med kartofler, kan du jo evt. prøve at lave noget i denne her stil: http://tinyurl.com/cpwdlno. Jeg lavedet det og brugte som creme i en vegansk tiramisu, men jeg er ikke heeeelt overbevist. Det kunne være sjovt at se, hvad du kunne få ud af det :)
- Maria
Det er en rigtig god idé med blomkål! Jeg laver sjældent kartoffelmos, men når jeg gør er det tit iblandet frisk gedeost - det giver en fantastisk syrlighed og en pikant smag til mosen.
SvarSlet