200 g blødt SMØR
175 g rørsukker
4 æg
175 g revet marcipan
250 g mosede afkølede kartofler
Skal af 2 appelsiner
2 tsk bagepulver
Rasp til formen
Sirup:
Saft af 1 appelsin
2 spsk rørsukker
Chokoladeganache:
75 g mørk chokolade
25 g SMØR
1 spsk fløde
Fordel ganachen på toppen af kagen.
I dag vil jeg lave en bagt mos, en spændende kartoffelsalat og noget sprødt - og så har jeg simpelthen fået brugt alle mine kartofler til konkurrencen. Det er god Stop Spild Af Mad stil!
Uh, og jeg vil lige tilføje - kagen smager endnu bedre dagen efter hvor den har stået på køl og fået lov til at sætte sig!
Kære Malou
SvarSletÅhhhhh, jeg ville dø en lille smule for sådan en bid! Ser lækkert ud. Også bedre end at gnave koteletter, må jeg sige! ;)
Knus Hanne
Uhhff den ser spongy og lækker ud! Er så lækkersulten nu... :D
SvarSletej hvor spændende. Det kunne være at jeg skulle prøve at bage den til en housewarming jeg skal til næste weekend. Er den også god dagen efter?
SvarSletWauw, den ser lækker ud. Skal helt sikkert på to-do-listen.
SvarSletUhh den ser tilpas lækker og simpel nok ud til den kan komme på næste weekends kageliste.
SvarSletÅh det minder mig om da min søster lavede kartoffelkage da jeg var lille... det var mig selv der kaldte det for en kartoffelkage.
SvarSletJeg tror jeg skal bage en så jeg kan opleve lidt nostalgi. TAK for opskriften :)
Øj, den ser lækker ud. Jeg har en ven som lige har fundet ud af at han har glutenallergi. Han elsker marzerinkage så den her kage må jeg vist bage til ham!
SvarSletVh Charlotte G
Altså, du har jo næsten altid noget interessant eller lækkert på bloggen, men lige pt får den godt nok fuld skrue med de mundvandsdrivende indlæg.
SvarSletSåledes siger mave og jeg tak for salade nicoise i weekenden ligesom vi ser frem til faux farserede porrer og nu også kartoffel mazarin med chokolade ganache.
Rikke
Øj Malou - du ved da også bare, hvordan du gør mig i godt humør! Når jeg en dag får taget mig sammen til at tage toget til det Århusianske, så må du LOVE mig at lave denne her, ikke?
SvarSlethej malou. kagen er en fryd for øjet...da jeg ikke bruger æg kan jeg erstatte det cremefracie eller noget andet? har du nogen forslag da jeg ville prøve at lave det hjemme.
SvarSlet