søndag den 26. august 2012

Bagt kartoffelmos med valnødder...

Efteråret sniger sig langsomt ind på os og giver plads til lidt tungere måltider. Her er mit bud på en herlig bagt mos som vil gøre sig godt til f.eks rustikke gryderetter.

Bagt og luftig - med knasende nøddedrys.

Det er mit 4. bidrag til madbloggerkonkurrencen med økologiske kartofler. De øvrige bidrag kan ses her på Facebooksiden Økologiske kartofler.

600 g kogte kartofler presses igennem en ricer eller en grov sigte.

Resten:
30 g SMØR
2 dl mælk
2 store spsk fuldkornssennep
150 g løg
75 g valnødder
2 spsk timian
2 æg
6 spsk rasp


Der tilsættes først 25 g SMØR, mælk, sennep + salt og peber.

Løget hakkes og sauteres gyldent i resten af smørret. Valnødderne hakkes groft (⅓ tages fra til pynt) - resten tilsættes sammen med den hakkede timian.

Æggene deles og blommerne røres i.

Æggehviderne piskes luftige og vendes forsigtigt i.

2 spsk rasp blandes med resten af de hakkede valnødder.

Et ildfast fad smøres med SMØR og drysses med rasp.

Mosen fordeles i fadet og der laves lidt 'bølgegang' med en dejskraber eller ske.

Blandingen af rasp og hakkede valnødder drysses over med let hånd.

Fadet bages ved 175°C til kanterne begynder at blive gyldne og sprøde - ca 35 minutter.

Den bagte mos kan varieres alt efter sæson. Valnødderne f.eks skiftes ud med andre nødder og kerner, kastanjer eller hvorfor ikke sprøde bacontern?





2 kommentarer:

  1. Skøn kartoffelanvendelse - den ville jeg med glæde spise til en mørk gryderet af en slags .... uhm..

    SvarSlet
  2. Mmmmm... Kartoffelmos blandet med næsten hvad som helst, bagt i ovn, er Gudeføde.
    Jeg ynder selv at blande masser af revet ost, sesam, og timian i !

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!