Bagt og luftig - med knasende nøddedrys.
Det er mit 4. bidrag til madbloggerkonkurrencen med økologiske kartofler. De øvrige bidrag kan ses her på Facebooksiden Økologiske kartofler.
600 g kogte kartofler presses igennem en ricer eller en grov sigte.
Resten:
30 g SMØR
2 dl mælk
2 store spsk fuldkornssennep
150 g løg
75 g valnødder
2 spsk timian
2 æg
6 spsk rasp
Der tilsættes først 25 g SMØR, mælk, sennep + salt og peber.
Løget hakkes og sauteres gyldent i resten af smørret. Valnødderne hakkes groft (⅓ tages fra til pynt) - resten tilsættes sammen med den hakkede timian.
Æggene deles og blommerne røres i.
Æggehviderne piskes luftige og vendes forsigtigt i.
2 spsk rasp blandes med resten af de hakkede valnødder.
Et ildfast fad smøres med SMØR og drysses med rasp.
Mosen fordeles i fadet og der laves lidt 'bølgegang' med en dejskraber eller ske.
Blandingen af rasp og hakkede valnødder drysses over med let hånd.
Fadet bages ved 175°C til kanterne begynder at blive gyldne og sprøde - ca 35 minutter.
Den bagte mos kan varieres alt efter sæson. Valnødderne f.eks skiftes ud med andre nødder og kerner, kastanjer eller hvorfor ikke sprøde bacontern?
Skøn kartoffelanvendelse - den ville jeg med glæde spise til en mørk gryderet af en slags .... uhm..
SvarSletMmmmm... Kartoffelmos blandet med næsten hvad som helst, bagt i ovn, er Gudeføde.
SvarSletJeg ynder selv at blande masser af revet ost, sesam, og timian i !