torsdag den 6. juli 2017

Juicy Lucy med grillet bacon...

Her kommer en cheeseburger, der er lidt ud over det sædvanlige. Det er nemlig en såkaldt Juicy Lucy - hvor osten er gemt inden i selve bøffen, i stedet for at ligge ovenpå. Det giver en helt utrolig saftig bøf, som er vildt lækker.....og fyldt med smeltet ost. What's not til love?

Det blev til noget af en moppedreng. Man kan vælge at komme den saftspændte ostebøf i en traditionel burger med salat, tomat og den slags - eller gøre som her: smække den i en bacon-cheeseburger, blot med bøf, bacon, syltede agurker og special sauce.

Planen var egentligt at lave 2 almindelige cheeseburgere, for det var det jeg havde købt ind til. Så var der jo både til aftensmad og frokost dagen efter. Men pludselig fik jeg lyst til at lave en Juicy Lucy i stedet for.

I Fakta havde jeg fundet disse 2 ferske økologiske burgerbøffer til blot 25 kr. Det er naturligvis bedst at forme dem selv, men mine arme er så dårlige i tiden, at jeg nupper alle de nemme løsninger der giver bare nogenlunde mening. Jeg lagde hver bøf imellem 2 stykker film og trykkede dem forsigtigt lidt fladere.

Bøffen skulle fyldes med 2 slags ost: revet mozzarella og Gammel Knas. Den første giver flydende godhed og den anden en flødet lækkerhed. Jeg havde købt et pænt stykke, da jeg skulle lave min ostefondue - og så havde jeg faktisk glemt at der var mere. Så det var en uventet bonus jeg fandt der på ostehylden. Ja, jeg har en ostehylde i mit køleskab nu. Nye tider, hva?

Jeg rev en lille håndfuld Gammel Knas, på det helt fine rivejern - og hakkede en tilsvarende mængde mozzarella fint med en kniv. Og så valgte jeg at snige lidt frisk timian i, som til fyldet i de ostefyldte baconcroissanter fra i går.

Osten blev blandet med den friske timian og presset sammen i en udstikker, lidt mindre end bøffen. Jeg lagde film under, så 'skiven' nemt kunne overføres til bøffen bagefter.

Osten blev lagt på - og så skulle den pakkes ind og forsegles godt. Først blev kanten klemt sammen og siden tog jeg en kniv til hjælp og hakkede forsigtigt kanten til, som når man former en hakkebøf.

Jeg ved af erfaring at det betaler sig at være omhyggelig. Det er træls hvis osten begynder at sive under tilberedningen.

Og så til den ganske særlige bacon, som skulle med på grillen. Det var ekstra tykke skiver Livar bacon fra Vilstrup Bacon. Livar er en race med masser af intramuskulært fedt og en intens smag. Du kan læse mere om grisen lige her.

Jeg tændte op i min lille gasgrill på altanen og kom begge dele på samtidigt.

Baconen blev grillet til det havde smidt lidt af fedtet og begyndte at blive sprødt i kanten. det er vigtigt ikke at overtilberede det, da det vil gå ud over smagen.

Bøffen blev grillet færdig, med låget lukket. Den fik lov til at hvile lidt, mens jeg gjorde resten klart.

Bollen er en SMØRfed økologisk brioche fra Jalm & B, som jeg havde på frost. Jeg drænede nogle syltede agurker og lavede lidt special sauce. Det er en interimistisk 'fars nylon' af mayonnaise, HP sauce, French's sennep, Heinz ketchup og finthakkede syltede agurker.  

Bollen blev lunet, flækket og smurt med special sauce - og bøffen lagt til rette.

Bøffen blev toppet med rigeligt bacon og syltede agurker - og den smurte top lagt på.

Jeg fandt mit bestik fra Laguiole frem - for den basse skulle serveres med stil!

Et tværsnit af Lucy, viser at hun var virkelig Juicy. Den saftige bøf og osten gik nærmest i symbiose. Åh, så godt altså......og virkelig et herremåltid i størrelse. 

I dag skal jeg ikke lave mad. Jeg skal ha' hjemmehjælp og hvile mig bagefter. Men jeg har lidt pålæg og knækbrød., som jeg skal ha' til frokost.

Og koldskål til i eftermiddag. Jeg er blevet ret vild med den her fra Thise. Jeg foretrækker dog at drikke den og så spise små kammerjunkere til. De her er fra Coop og er bagt med marcipan, SMØR og citron. Damn, de er gode.  

Hvis der er kræfter til det, skal jeg til rejsegilde i aften hos Timm Vladimirs Køkken, som åbner en ny køkkenskole her i Århus. Som det ser ud lige nu, er jeg for sløj til at skulle afsted - men nu får vi se. Det kan være der dukker en ekstra ske op, som jeg kan bruge til det. 

God torsdag til alle der kommer her forbi...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...