torsdag den 23. marts 2017

Huevos Rancheros - mexikanske æg til morgenmad...

Her får du inspiration til en nem omgang morgenmad, som på fineste vis kombinerer to af de ting der står mit hjerte nært: Stop Spild Af Mad og mexikansk mad. Der er både smæk på smagen, farverne og duften - så det er i sandhed en ret for alle sanser. Den her omgang blev til i forrige weekend, hvor jeg havde mit gastronomiske feriebarn Johan på besøg - og der var rester fra den fabelagtige soft taco middag han lavede til mig lørdag aften. Jeg havde lovet at lave æg & bacon til morgenmad, men med de rester kunne det kun blive til en omgang interimistisk Huevos Rancheros.

Huevos Rancheros er en mættende omgang mexikansk morgenmad, serveret ligesom hjemme på farmen. Typisk består den af tortillas i bunden, æg i krydret tomatsauce, refried beans, krydrede ris, avocado eller guacamole. Min, knapt så tunge version, er kraftigt inspireret af den mellemøstlige Shakshouka (æg tilberedt i krydret sauce med grøntsager) - og så blot toppet med det mexikanske udtræk.

Til 2 personer:

5 dl krydret tomatsauce eller Salsa Roja
4 æg
1-2 dl revet cheddar
1 dl Salsa Verde 
1 dl cremefraiche
Frisk koriander
Chilisauce f.eks Cholula 

Varm tomatsaucen (eller salsaen) op i en pande og slå 4 æg ud i den varme sauce. Når æggehviden begynder at være helt fast, fordeles osten ovenpå.

Når osten er smeltet tages panden af varmen. Retten kan nu skovles over på tortillas, ristet brød eller hvad man nu har lyst til at komme under - og toppes som man ønsker. Jeg valgte at servere hele herligheden i panden, direkte på bordet. Men først efter at den var blevet toppet med alt det lækre.

Salsa Verde, cremefraiche, hakket koriander og Cholula (alm og chipotle) blev fordelt mellem æggene. Og så var der morgenmad til 2 sultne madbloggere, med forbavsende få tømmermænd.

Mængden var meget passende til 2 til morgenmad - selv uden brød under. Det er en mættende vegetarisk ret, som sagtens kan spises hele dagen - og som jeg gerne laver hvis jeg har lyst til nem, varm aftensmad i en fart.

Første gang jeg fik Huevos Rancheros, var i New York. Max og jeg valgte at spise sen morgenmad på The Diner (44 9th Ave, New York City, NY 10011).


Virkelig hyggeligt sted, som desværre siden er lukket. Æv, det var ellers et sted jeg gerne ville ha' besøgt igen.


Jeg fik 2 æg på tortillas, med mexikansk friskost under, serveret med krydrede stegte kartofler, refried beans og guacamole. Max valgte en saml-selv bagel med flødeost, røget laks, tomat, rødløg og kapers. Begge dele ret godt og value for money. Trist man ikke kan få det herhjemme....

Hæ, men det kan man faktisk hvis man er heldig. Johan lavede nemlig sin version af Huevos Rancheros til mig - i forbindelse med hans tex-mex ekstravaganza sidste sommer.


Det var sygt godt - og helt efter bogen. Åh, det var godt. Det var derfor fedt at kunne lave det til ham også.

Men da jeg dagen før havde lovet 'æg & bacon' fangede bordet. Johan kunne på ingen måde abstrahere fra de 2 pakker bacon der lå i køleskabet - så vi sluttede morgenmaden af med en baconsmagning:  

Når jeg støder på en ny slags øko-bacon køber jeg det altid. Det er den evige jagt på det bedste produkt. Her skulle der smages en tørsaltet og en traditionel version.

Begge varianter blev confiteret gyldne i afsmeltet baconfedt fra min fedtbank. Der var i virkeligheden ikke nogen konkurrence, for den tørsaltede var så suveræn bedre og intens i smagen at den anden virkede næsten smagsløs. Wow! 

Og nu må jeg simpelthen i køkkenet. Jeg er blevet SÅ sulten af at skrive det her indlæg. God torsdag til alle der kommer her forbi...

1 kommentar:

  1. Årh - jeg ville komme på din brunchcafe, ville jeg!

    - A

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...