Knasende sprøde 'chips' af gyldent kyllingeskind, med hjemmelavet guacamole og købt tomatsalsa.
Skindet er fra 8 overlår - som blev brugt til tex-mex pulled chicken.
Kyllingeskindet skylles, duppes helt tørt og trimmes for uønsket fedt på bagsiden. Jo, mindre fedt - jo mere knasende sprødt bliver det.
Læg skindet, helt fladt, mellem 2 stykker bagepapir. Læg en bageplade ovenpå og sæt hele herligheden i ovnen på 175°C. Det tager ca 15-20 minutter at bage det helt sprødt - men kig til det efter de 12 og tag den derfra.
De sprøde skind lægges derefter til afdrypning/afkøling på fedtsugende papir - og drys med salt. Tja bum, jeg blev distraheret og de fik lige i overkanten. De 2 mørkeste stykker blev gemt til et andet projekt.
De øvrige 6 kom i den her lille fine 'friturekurv' som jeg længe har ønsket mig. Faldt over kurvene, sidst jeg var i Inco og endte med at købte dem i 2 størrelser. Det her er den mindste.
Og da de skulle serveres som en del af en tex-mex middag med både pulled chicken og pulled beef, var det jo oplagt at smække en guacamole sammen. Det blev den hurtige snydeversion af tidsnød.
2 avocadoer
½ dl skyr
Saft af 1 lime
Salt
Spidskommen
Chipotle salsa
Det blev blendet *wroom wroom* og tilsat 2 fed fintrevet hvidløg. Done!
Armkræfterne var på ingen måde til at snitte og hakke en masse - så jeg greb sådan en bakke her i Kvickly. Den blev pimpet med en smule mere chili og et skud lime.
Tah-da.... færdig på ingen tid!
Og så var det bare med at gnaske løs. Åh....jeg kunne ha' spist det tidobbelte....
Dagen efter blev de sidste rester guacamole og salsa spist til 2 slags Bugles (sweet chili og nacho cheese) - sammen med en hurtig dip rørt af skyr, mayo og hakket koriander. Og således blev der gjort helt rent bord.
I det næste indlæg kan du se hvad jeg brugte de sidste 2 stykker sprødt skind til...
Jeg plejer bare at stege det på en pande i eget fedt, de bliver ikke flade og skal vendes et par gange, tilgengæld skal ovnen ikke i gang alene for det projekt #tænkpåmiljøet
SvarSletDer gør jeg også hvis de skal bruges som 'flæskesvær' som lige her - men denne gang skulle de være flade og ligne chips.
SletMan kan også blive for miljøbevist ;-)