tirsdag den 5. maj 2015

Bangers and mash...

I dag får du en rustik servering, hentet i England. Der er tale om en populær pub-ret (pub grub) som står meget godt til et kæmpe glas koldt øl. Den blev til her i går af nødvendighed pga små kræfter - og 4 ud af 5 elementer blev derfor hentet i fryseren.

Bangers (pølser - som kaldes bangers da de under krigen blev lavet med højt vandindhold og derfor nemt eksploderede på panden) and mash (ja, gæt hvad?!?) + løgsauce og grønne bønner. Brun mad når det er bedst!

Pølserne først. De havde ligget længe i min fryser og ventet på det helt rette tidspunkt. Det er uden tvivl, nogle af de bedste pølser jeg nogensinde har haft fingrene (og tænderne) i. De er lavet af små sortbrogede velfærdsgrise fra Oles Gård. Og det er Ole selv der har håndtilvirket dem - og foræret mig en pakke. De indeholder svinekød, salt og timian...og ikke andet. De er fremstillet til at lave luksus hotdogs af - og det var også oprindeligt min plan. Men i går fik jeg så altså den ide at bruge dem til det her. De blev derfor gravet frem af den frosne gemmer og tøet op i koldt vand.

Jeg blev blød om hjertet af nostalgi da jeg åbnede pakken. De hang nemlig sammen alle 8 i en lang pølserække - og sådan en har jeg ikke set siden jeg var barn. Det føltes lidt vedmodigt at skille dem ad. Pølserne fik lov til at temperere lidt, så de ikke ville koge, men stege på panden.

Til en god gang bangers and mash hører en kraftig løgsauce. Og her kan man så med fordel grave efter fond eller en rest sauce i fryseren. Jeg fandt GULD - som var den sidste portion julesauce fra de confiterede svinekæber jeg lavede *host* forrige jul. Det var da vist på høje tid at den blev brugt, i bedste Stop Spild Af Mad stil. Der var også nogle trætte løg på lager, som også havde godt af at blive brugt.

Løgene fik en tur på mandolinen og blev skilt i ringe.

De blev stegt gyldne i en smule olivenolie.

Jeg tilsatte ca 2 del vand og lod det meste koge væk. Har man ingen saucerest at tilføre, er det nu man tilsætter en smule fond og fløde og lader det koge tykt. Jeg kom min sauce på og tilsatte en smule mælk - og så fik den lov at simre sagte mes jeg lavede resten færdigt.

Ja, kartoffelmosen var også direkte fra frost. Med et uforudsigeligt helbred som mit, handler det om at ha' gode og nemme løsninger på lager. Jeg bliver så glad når jeg støder på et convenience produkt som både er økologisk og nemt at ha' med at gøre. Den her mos har jeg støvet op i Netto. 

I en egnet bøtte - tilsæt 2 dl mælk, en klar SMØR og lidt urtesalt. *Zap zap* i mikroovnen ca 9 min - med en omrøring halvvejs (kan også laves i en gryde). Nemmere bliver det ikke!

Min absolutte favorit, når det gælder grøntsager fra frost, er bønner. De bliver også blot zappet i et par minutter.

Jeg er temmelig imponeret over mosen. Både smag og konsistens var helt i top. Den blev anrettet sammen med de grønne bønner.

De små kødfulde pølser, var i mellemtiden blevet prikket grundigt med en kødnål og stegt i en blanding af olivenolie og SMØR - og flittigt vendt.

Den færdige løgsauce blev øst ud over. Og så var der mad - og det havde kun taget ca 30 minutter fra ide til udførelse. Altså kortere end ventetiden på take-out. 

Og Max havde endda tilbudt at vi kunne bestille take-out. Han var nemlig på besøg og ville ikke ha' at jeg skulle bruge for mange kræfter på at lave mad. Men det her var lige til at klare. Vi spiste meget tidligt, så jeg kunne hvile mig bagefter. Der var 2 pølser tilbage efter vi havde spist.

Den nuppede jeg til natmad i små slider-boller, til rest fra mine 2 x sliders, som små søde hotdogs. Og således blev der endnu engang gjort helt rent bord!

Der bliver slet ingen køkkentjans til mig i dag. For i aften skal jeg mødes med hende her og spise på et helt nyåbnet sted i Århus. Det glæder jeg mig til...

 

2 kommentarer:

 1. Sikke en lækker og fin blog du har - Mange inspirerende opskrifter, som klart skal afprøves!
  Mvh Sundesager.dk // Amalie & Ida

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - det er jeg glad for at du syntes :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...