onsdag den 26. november 2014

Tartelet med vilde hjerter og blå ost...

Man kan sige meget om mig - men jeg gør aldrig noget halvhjertet! (pun intended) Det er muligt at jeg kun er blevet bedt om at lave en enkelt ret til madbloggerstafetten Secret Ingredient hos Electrolux, men det er altså endt med en 3-retters menu. Den frække dessert kan du se lige her. I bedste Stop Spild Af Mad stil kunne jeg få brugt alle de ingredienser, der var indkøbt til projektet, ved at lave en lille forret også:

En økologisk tartelet med fyld af vilde hjerter (confiteret bisonhjerte og røget dådyrhjerte), grønkål, valnødder og Danablue - min tildelte hemmelige ingrediens.

Til venstre, det confiterede bisonhjerte. Jeg lavede det tidligere på året, men fik aldrig blogget om det. Hjertet er sprængt i krydret salt og confiteret i 24 timer i andefedt ved svag varme. Jeg hev det op fra fryseren og skar 3 tykke skiver af til forretten (det ser lidt mærkeligt ud her, men det er fordi det stadig er frossent). Til højre, det røgede dådyrhjerte. Indkøbt til hovedretten, da jeg læste mig frem til at blåskimmel og bacon var et match - men ville holde det vildt. Jeg er pjattet med det møre, intense kød og har før brugt det til en salat.

Vildtfonden var ligeledes indkøbt til hovedretten (portvinssauce) og passede perfekt her. Fløden var indkøbt til desserten og der var lige akkurat nok tilbage til formålet. Den blå ost skulle bidrage med salt og umami - og de hakkede valnødder med bitterhed og knas.

Et par stilke grønkål blev skyllet, ribbet og snittet mellemfint. De 2 slags hjerte blev skåret i bidder - dådyret lidt mindre end bisonen. Fond og fløde blev varmet op sammen i en gryde, smagt til med friskkværnet sort peber og et par dråber hvid balsamico. Det var ikke nødvendigt med salt, da hjerterne og fonden ville bidrage med salt nok i sig selv. Saucen blev jævnet med en smule stivelse inden kål og hjerterne blev tilsat. 

2 tarteletter blev varmet og fyldt med den labre stuvning. Jeg dryssede med lidt hakkede valnødder - og toppede min testspisers tartelet med lidt Danablue. Hun fik lidt ekstra i en skål ved siden af og var ellevild!

Også her svigtede mit mod. Min hjerne skriger stadig "Det er jo MUUUUUG" og det er virkelig svært at abstrahere fra. Heldigvis samlede jeg alt hvad jeg havde at give af og spiste hovedretten rub og stub - og den havde den onde blå ost i både kødet og saucen. Får jeg så voksenpoints nu?...


12 kommentarer:

 1. Ja du gør :-) Masser og masser af voksenpoints.
  R

  SvarSlet
 2. Du får også masser af voksenpoints af mig. Det var en superlækker forret, fyldt med smag og helt tilpas med blå ost - især med det lille ekstra drys :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Wuhu, tusind tak! Er glad for at du kunne lide den. Jeg skal love for at du fik kørt noget ost ind ved siden af - jeg er stadig imponeret af din teknik :-D

   Slet
 3. MASSER af voksenpoint! Er ved at gå i gulvet over hvor modig du er og hvor fedt du har tacklet denne udfordring. Du er i sandhed en sej moster :D

  /Kristina.

  SvarSlet
  Svar
  1. *Bukker* Tusind tak! Det har været mit livs udfordring - og nu hvor det er overstået er jeg glad for at jeg ikke gav op på forhånd :-D

   Slet
 4. Hold op de ser lækre ud.
  Det vil jeg helt sikkert prøve med fasanhjerter.
  Tak for inspirationen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Orv, spændende med fasanhjerter. Dejligt at du kan bruge inspirationen :-)

   Slet
 5. Uij! Det ser virkelig spændende ud :)
  Du får dog ikke voksenpoints af mig - men ostepoints! Og kram - godt gået :-)

  SvarSlet
 6. Tusind tak Ostehaps ;-)

  Ih tak, dem vil jeg spare sammen til jeg har nok - og så vil jeg spise en brie. Taaaak :-) Kram

  SvarSlet
 7. Hej!
  Jeg er bestemt heller ikke til blåskimmel, og synes det er megasejt at du forsøger, selvom det er forbundet med traumer!
  Hvor har du fået fat i dådyrhjerte henne? Det er vil jeg rigtig gerne prøve!

  SvarSlet
 8. Tusind tak - det var noget af en overvindelse :-)

  Det røgede dådyrhjerte er købt hos Salling her i Århus. Der er Rævhede Vildt der står bag.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...